Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: mlijeko se pokvarilo???

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno mlijeko se pokvarilo???

kako ja ne mogu izdojiti dovoljno mlijeka odjedanput izdojila sam se u dva navrata i to na način da sam 50 ml mlijeka izdojila i mlijeko je stajalo u frižideru 2 dana, i onda sam novih 50 ml friško izdojenog mlijeka (znači toplog) pomiješala s ovih prvih 50 ml hladnog mlijeka iz frižidera i tako zamrznula.
    mlijeko je u zamrzivaču stajalo 3 dana i danas sam ga izvadila i pustila u frižideru da se polako otapa.
    problem je što je muž primjetio da mlijeko smrdi na probavljeno mlijeko, znate onaj miris pobljuckanog mlijeka...
    maleni nije pojeo svo mlijeko pa sam sad pomirisala kada sam došla doma i stvarno smrdi na probavljeno mlijeko :/
    da li je moguće da je mlijeko pokvareno?
    ako je što se može dogoditi s djetetom koje je pojelo takvo mlijeko?
    ili je ipak u pitanju ovo (tekst je s rodinih stranica):

Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

To ti je baš to. Bebi neće biti ništa (provjereno ).
    Pokušaj smrznuti odmah čim se ohladi (možeš i u one posudice za led), pa probaj kroz koji dan odmrznuti i vidjeti kakvo je. Ako i onda ima miris, onda ćeš morati zagrijavati nakon svakog izdajanja (dok se ne pojave mjehurići) i tek onda zamrzavati.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam radila banku mlijeka, imala punu ladicu zamrznutog - uvijek jedan izdoj u jednu bočicu, nikad miješala
    ali. brate, kako je to smrdilo...
    jednom sam baš zbog smrada ila probati i zbljuvala se

mališa je istovremeno slasno mljackao baš to izdojeno, odmrznuto

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Odmrznuto mlijeko puno lipaze nema miris pobljuckanog mlijeka
    nego više po sapunu i na okus je gorko - tako je meni bilo, a tako
    i piše u tekstu koji si citirala.

Mlijeko izdojeno u više navrata možeš pomješati tek nakon što je sve ohlađeno na istu temp.
    mada ne vidim razloga zašto bi ti stajalo 2 dana u frižideru dok ga ne zamrzneš.

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    mada ne vidim razloga zašto bi ti stajalo 2 dana u frižideru dok ga ne zamrzneš.
    jer sam izdojila malo pa sam čekala da izdojim još kako bi to sve pomiješala u jednu dozu dovoljnu za jedan obrok...
    svakako neću više miješati mlijeko različite temperature, a i probati ću zamznuti malo i odmrnuti za par dana da vidim kakav je okus i miris...

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa
    ja sam radila banku mlijeka, imala punu ladicu zamrznutog - uvijek jedan izdoj u jednu bočicu, nikad miješala
    ali. brate, kako je to smrdilo...
    jednom sam baš zbog smrada ila probati i zbljuvala
    Ja mom nisam ni dala jer je meni smrdilo, baš sapunasto. Moje tri litre završile u smeću. Dobro pa nam nisu ni trebale.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj jkitanov prvotno napisa
    Ja mom nisam ni dala jer je meni smrdilo, baš sapunasto. Moje tri litre završile u smeću. Dobro pa nam nisu ni trebale.
    Moje još stoji...nikako da se odlučim...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad se miješa izdojeno mlijeko sa starim izdojenim, uvijek trebaju biti iste temperature. Dakle, i novo mlijeko staviti u hladnjak i kad se ohladi onda pomiješati sa starim i onda zamrznuti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •