Evo ovaj tjedan- najkasnije sljedći otvara se totalno preuređeno rodilište u Sl. Brodu :D
Organizirali su tečaj u bolnici koji se plaća 400kn i kad se prođe otac smije biti na porodu :D
MM i ja smo za sad jedini par koji pohađa tečaj i u srijedu nam je bila sestra Ankica (gl. sestra dječije) i baš smo se lijepo mm i ja napričali sa njom.
Ja sam pitala dal je moguće po porodu da bebu odmah daju na prsa, pa mi kaže da ako tražim da će mi ju dat i to me veseli jer to svakako želim.
Onda sam pitala koliko su bebice sa mamama u sobama i dal je mogu izvaditi iz jastuka (to mi se nikako ne sviđa što ih vežu u to čudo) i rekla mi je da ja komotno izvadim bebu dok je samnom iz jastuka, samo da kažem sestri kad dođe po nju da sam ju vadila a da su bebe od 9-12, te od 15-nadalje sa mamama ali ako ju želim u međuvremenu da ju mogu ići pitat.
Uglavnom sve se da dogovorit i to mi se sviđa.
U sljedeću subotu će nas odvest da vidimo novo rodilište (sestra Ankica nam je rekla da su naručili stolčić za rađanje, stavili su lopte za skakutanje u vrijeme trudova, te su također naručili CTG koji trudnicu neće vezat za krevet, već će se trudnica moći kretat- ovo I LIKE IT VERY MUCH!!! )
E i još jedna novina vezana za rodilište u Brodu- napravili su apartman!!!
Tako da cure koje budu u apartmanu neće imati ograničene posjete, imat će svoj wc, tv i još svašta.
Ja neću ići na tu opciju jer mi je svejedno preko dana muž u zgradi preko bolnice (radi tamo), tako da nema smisla da plaćam apartman kada ga mogu vidjet kad poželim, a 4 dana ću izdržat.
Tako da kao što vidite puno pozitivnih promjena će se desit i nadam se da će poštovati želje trudnica, te da će Slavonski brod dobiti baby frendly bolnicu