Ne znam ti reći ništa pametno, ali upravo čekamo nalaze punkcije koštane srži i antitijela, na iglama smo i nadam se da ćemo doznati sutra ili smo u neizvjesnosti do idućeg tjedna radi praznika.
Maša ima tešku neutropeniju (agranulocitoza) variraju neutrociti 120-350, nikako iznad 500. Imala je jednu infekciju prije mjesec i pol radi čega je bila u bolnici, visoka temperatura, sumnja na meningokok ali se ispostavila navodna "viroza". Moguće da je posljedica toga (ili lijekova koje je onda dobivala), mada je nalaz krvi od ljeta isto upućivao na neutropeniju ali onda protumačen kao viroza :/ , je li bio ili ne bogzna sada.
Uglavnom , dok čekamo rezultate pretraga, liječnici (na Kantridi smo, prof. Roganović) kažu da se najvjerovatnije radi o tzv kroničnoj autoimunoj neutropeniji koja je kod djece najčešće prolaznog karaktera i nestaje do neke 2-3. god života kada se imunosni susutav u potpunosti razvije. Ne daju se lijekovi osim ako bi dolazilo do učestaslih (težih?) infekcija kada se primjenjuje Neupogen.
Ovo je sve lupanje napamet dok ne dođu rezultati ( i držite nam malo fige da budu ok , usrali smo se od straha) . Do onda smo dobili upute da je za bilo kakvu temperaturu, infekciju vozimo direktno na Kantridu, mora odmah dobiti antibiotike jer se nema zapravo tko u njenom organizmu boriti protiv bakterija.
Ne znam gdje ste kod doktora, ali natjeraj ih da nađu vremena za objašnjenje ili potražite drugog!
Ima dosta na netu o tome ali ja ni sama ne znam da li više čitati do nekih rezultata jer me jedna informacija smiri dok me iduća dotuče...
Ako hoćeš škicni ovdje http://www.neutropenia.ca/index.html
ali prvo neka ti netko lijepo u detalje od liječnika objasni o čemu se radi kod tvoje malene.
Pišem malo zbrda zdola, i sorite na podužem postu, ali mi poprilično zuji u glavi koliko god pokušavam odvratiti misli dok ne stignu rezultati.
Nadam se šta god da je da će proći čim prije