Pokazuje rezultate 1 do 25 od 25

Tema: djelomicno sljepljena kozica na glavicu

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno djelomicno sljepljena kozica na glavicu

daklem, vec dosta dugo (rekla bih od prve godine) mu mogu povuci kozicu do pocetka glavica. nekako sam mislila da je to to, najvazniji dio rijesen, nema fimoze, opustila se.

ali na dva mjesta je kozica jos uvijek sljepljena za pocetak glavica (po pol centimetra u duzini) i ne pokazuje znakove da ce se maknuti. plus sto sad vec vise od godine dana ima stalne "insignikantne bakteriurije" (sto volim taj doktorski jezik!), tj. ispod kozice se skupljaju bijele nakupine bakterija. nikad puno, nikad za antibiotike, nije otislo do mjehura. ali je tu.

da nema tih bakterijestina, ne bih se puno uzbudjivala oko toga, ali ovako me brine. cistimo stalno, cajevac, nevenovo ulje, lagano povlacim kozicu, ali nema nekih pomaka. miris nakupine je... omamljujuci. dala sam nam rok do ljeta, a onda bih to nekako rijesila.

e sad, koje je rjesenje? kakva su vasa iskustva? prijateljicinom sinu su poprskali pisu nekakvim anestetikom i naglo povukli kozicu dolje. krv i gnoj sibnuli na sve strane. jupi, stvar rijesena. nekako to ne bih, zvuci mi kao poveca trauma :/ alternativa je... opca anestezija? isto ne zvuci dobro :/

ima li tko takvih iskustava i savjeta po tom pitanju?

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jan je tako isto imao, napravljeno mu ovo kao što je sinu od tvoje prijateljice, ali nije baš tako šiktala krv i gnoj
    To je bilo prije nekih 3, 4 godine, strašnija je bila bol kad je popustio lokalni anestetik nego za vrijeme zahvata.
    Ali, preživljivo je bilo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako on sad na to gleda? trauma? :/

Fae avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ni mom S. se neda skroz navuć, ali ne dramim oko toga, bude u pubertetu ako ništa drugo. S vremena na vrijeme se to samo malo pomalo miče i onda obično kad se počne odljepljivati se nakupi svašta unutra pa se ugnoji i pišo mi se izobliči. Ali onda ga fino dok se kupa malo pomalo povlačimo dok se ne odlijepi malo i taj gnoj izađe sam i na tom mjestu ostane odlijepljeno i više se ništa ne skuplja
    Inače, i on ima 3,5g....

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo tri puta išli na 'odljepljivanje', nije bila trauma mada je u prvi mah šokantno kad vidiš kako to doktori po kratkom postupku dok mi mame sve lagano okolokole . Toliko užasa se i nama skupljao ispod, ne daj Bože kakve upale!

Nama je bila 'treća sreća', nije se sljepljivalo više, svakodnevno i dalje čistimo i mažemo jekodermom

Mislim da bi se mogla dogovoriti za lokalnu anesteziju ali za totalnu čisto sumnjam, nekad se i obrezivanje radi pod lokalnom a ovo je isuviše malen zahvat za totalnu anesteziju.

Sretno vam bilo!

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Maja prvotno napisa
    Jan je tako isto imao, napravljeno mu ovo kao što je sinu od tvoje prijateljice, ali nije baš tako šiktala krv i gnoj
    To je bilo prije nekih 3, 4 godine, strašnija je bila bol kad je popustio lokalni anestetik nego za vrijeme zahvata.
    Ali, preživljivo je bilo.
    Ovako i kod mog mlađeg. Namazali su mu gelom i odlijepili kožicu u 3 sekunde u Klaićevoj. Peklo ga je kasnije kad je piškio. Preživljivo je bilo jer se mama dosjetila jadu i djetetu stavila miradent na bolno mjesto (to je ona tekućina za ublažavanje boli kod izbijanja zubića - ako može bebama u usta, može i trogodišnjacima na pišonju). Za 2 dana nije se ni sjetio da mu se nešto radilo...

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    kako on sad na to gleda? trauma? :/
    Evo, pitala, sjeća se, ali ne kao nečeg jako bolnog. Kaže malo je bolilo.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zvuci ohrabrujuce!

Iva M. avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ovako i kod mog mlađeg. Namazali su mu gelom i odlijepili kožicu u 3 sekunde u Klaićevoj. Peklo ga je kasnije kad je piškio. Preživljivo je bilo jer se mama dosjetila jadu i djetetu stavila miradent na bolno mjesto (to je ona tekućina za ublažavanje boli kod izbijanja zubića - ako može bebama u usta, može i trogodišnjacima na pišonju). Za 2 dana nije se ni sjetio da mu se nešto radilo...
    Peterlin, kod kojeg ste doktora u Klaićevoj bili, jel znaš?
    Navodno da ima neki doktor koji je odličan baš vezano uz to, ali ne mogu se sada sjetiti kako se zove?

betty boop avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

felix a kako mu izgledaju te nakupine gnoja ispod kožice?
    Adrianu sam primjetila da kada on sam povuče kožicu do početka glavića (dalje ne ide) neku kao bijelu debelu uzdužnu crtu koja se proteže od vrha glavića skoro do korjena mišića. dok nisam pročitala tvoj post uopće nisam skužila da bi to mogao biti gnoj :/
    ja sam nekako stalno zamišljala da te nakupine budu ispod kožica na samom glaviću, a ne samo jedna uzdužna bijela crta :?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ma u većini slučajeva to nije gnoj nego smegma (ona sirasta naslaga - mrtve stanice kože, loj i slično, skuplja se pod kožicom jer se ne može prevući i oprati) ali kako god bilo, to je dobra podloga za rast bakterija. Ako se pojavi urinoinfekt, možda je bolje riješiti stvar da ne bude gorjeg zla. Ako nema smetnji, stvar može čekati ali nije uvijek tako.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

gnoj, smegma, sto god - smrdi i odlicna je podloga za bakterije. koliko god ga prali, stalno smrdi :/

i mene zanima preporuka za doktora u klaicevoj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Uf, natražila sam se papira, jer to je bilo davno ali eto... datum zahvata 23.06.2004.

Zahvat je u Klaićevoj obavio dr. Anto Pajić, spec. dječji kirurg

Bilo je brzo gotovo i bez ikakvih posljedica. NIsmo se posebno najavljivali baš njemu, otišli s uputnicom i sve riješili bez trauma. Anestezija gelom, čekanje od (mislim) nekih 15 min i gotovo!

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

fran je to imao. ne gnoj nego bijele nakupinice.
    pedijatrica je pogledala i rekla samo neka pri svakom kupanju prevlačimo kožicu i to je to. rekla je i da je smegma korisna, jer onemogućuje da se kožica skroz slijepi uz spolovilo.
    jednom mu se upalilo. bili smo u klaićevoj, terapija je bila obični hladni oblog od vode i to je to. niti slučajno prevlačiti ako je upala u pitanju, jer se može dogoditi da se kožica ne može vratiti natrag, a to onda je problem.

ta upala mu je splasnula nakon par sati i nikad se više nije ponovila.

točno se sjećam kad mu se pri jednom od kupanja ta kožica skroz odlijepila, bez bola, bez krvi, bez ičeg dramatičnog.

ako bismo pri nekom kupanju preskočili prevlačenje, kožica bi se brzinom munje opet počela slijepljivati, stoga bi moj savjet bio samo redovito prevlačenje koliko ide i to je to. i strpljenje naravno.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

S. se opet upalio mišić.
    problem je što ga on uopće ne da dirat pa ne možemo prevlačit dok se kupa nego poslije.
    i sad opet idemo doktorici koja će nas drugi put poslat na kirurgiju (ajme meni) jer prvi put nismo otišli, a ovo se ponovilo nakon mjesec i pol.

očajna sam :/

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Marinu je doktorica već dva puta povlačila kožicu prek i to mu je takva trauma da ne da niti blizu. Sad smo opet na početku jer nismo redovito povlačili nakon njezinog zahvata...
    užas me hvata od toga

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    pedijatrica je pogledala i rekla samo neka pri svakom kupanju prevlačimo kožicu i to je to. rekla je i da je smegma korisna, jer onemogućuje da se kožica skroz slijepi uz spolovilo.ako bismo pri nekom kupanju preskočili prevlačenje, kožica bi se brzinom munje opet počela slijepljivati, stoga bi moj savjet bio samo redovito prevlačenje koliko ide i to je to. i strpljenje naravno.
    potpis i nadodala bi da ako se nešto kuha da špricamo sa octeniseptom i sve 5.sada nakon 2 godine laganog povlačenja prilikom kupanja se konačno počelo odvajati i izlazi lagano malo po malo smegma i kožica dolazi svojem kraju.inače smo bili dva puta na povlačenju i opet se zaljepila.dakle,ključno je prilikom kupanja lagano povlačiti.mojem nećaku se odljepila do kraja tek sada (11 godina) i sve pet.
    što se tiće upala,preporučujem od sveg srca cranactin kapi.nama je e colli sa 10x4 u tjedan dana ubilo na sterilni nalaz.i svakako ne kupaj dijete u pjenama i sapunima jer povećava smegmu i ljepljenje kože i ne maži ga sa kremama po perianalnom području,osim ako baš nema neki osip.evo to smo savjeti koje smo mi dobili.i da,pranje guze nakon svakog kakanja se nama jako pokazalo dobro,smanjilo je crvenilo pimpača.dobro,to je bilo kad je bio još u peleni.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    pedijatrica je pogledala i rekla samo neka pri svakom kupanju prevlačimo kožicu i to je to. rekla je i da je smegma korisna, jer onemogućuje da se kožica skroz slijepi uz spolovilo.ako bismo pri nekom kupanju preskočili prevlačenje, kožica bi se brzinom munje opet počela slijepljivati, stoga bi moj savjet bio samo redovito prevlačenje koliko ide i to je to. i strpljenje naravno.
    potpis i nadodala bi da ako se nešto kuha da špricamo sa octeniseptom i sve 5.sada nakon 2 godine laganog povlačenja prilikom kupanja se konačno počelo odvajati i izlazi lagano malo po malo smegma i kožica dolazi svojem kraju.inače smo bili dva puta na povlačenju i opet se zaljepila.dakle,ključno je prilikom kupanja lagano povlačiti.mojem nećaku se odljepila do kraja tek sada (11 godina) i sve pet.
    što se tiće upala,preporučujem od sveg srca cranactin kapi.nama je e colli sa 10x4 u tjedan dana ubilo na sterilni nalaz.i svakako ne kupaj dijete u pjenama i sapunima jer povećava smegmu i ljepljenje kože i ne maži ga sa kremama po perianalnom području,osim ako baš nema neki osip.evo to smo savjeti koje smo mi dobili.i da,pranje guze nakon svakog kakanja se nama jako pokazalo dobro,smanjilo je crvenilo pimpača.dobro,to je bilo kad je bio još u peleni.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo i mene na ovoj temi..
    mi smo upravo prezivjeli prvu urinarnu infekciju i crvenog misa ( isto tako se neda prevuci niti milimetra)
    ja sam u sto dilema sada. nisam uopce povlacila tu kozicu jer sam se vodila time da je normalno da to samo od sebe dođe na svoje, medjutim sada vise nisam ni ja sigurna. Inace, mi za 2 mjeseca punimo 3 godine.
    Sada je upala prosla i mislim da cu se dogovoriti sa doktoricom za prevlacenje i da to rijesimo. Njega je par dana mis toliko bolio i pekao da mi nije dao ni blizu, neda ni sada kada je proslo, tako da od nekog povlacenja svakodnevnog nema nista.

ajde, bas cu javiti kako napredujemo dalje.

sada mi je zao da ga nisam dala obrezati cim se rodio :/

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

mi imamo pedijatricu koju S. jako voli i jako je nježna, zapravo mu uopće nije stres ići doktoru.
    meni ne da da mu diram miša i potegnem, ali njoj je bez problema dao onako upaljengo i bolnog mišića da mu pogleda i potegne.

jučer na kontroli mu je skroz potegnula kožicu i rekli smo mu da sad on mora tako (učimo ga da radi sam) i sad napokon može prevući skroz.

dakle, nama je dobitna kombinacija bila ta da smo ga učili da to sam radi (jer si najbolje osjeća bol) i to što je ona silno nježna i što on ima povjerenja u nju.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa
    tako da od nekog povlacenja svakodnevnog nema nista.
    poznanica je nekoliko puta išla s malim u klaićevu na rezanje/prevlačenje/ne znam ni ja što su mu sve radili
    i svaki put bi završili ponovno na stolu, jer nisu svakodnevno prevlačili. a nisu prevlačili zato jer je malog boljelo i nije dao.

zato je meni bilo prihvatiljivije da svaki dan, malo po malo, strpljivo prevlačimo koliko ide (na početku nije uopće išlo preko glavića) i da nakon dugo vremena dođemo do zadovoljavajućih rezultata, ali bez da se to radi nasilno.
    da je imao problema s mokrenjem, tada vjerojatno nebismo imali mogućnosti ići ovako polako, ali s obzirom da nije, onda smo mic po mic.

e, a kad se sjetim da mu se sa nekoliko mjeseci pa do godine dana moglo normalno prevući, i da mu se slijepilo samo zato jer nismo pri svakom kupanju prevlačili muka mi dođe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja ništa nikada ne diram.
    i kod pedijatrice sa vrata vičem: ne dirajte mu spolovilo.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Starijem se sa nekih 2 godine nakupilo te smegme oko vrha pišonje i do tada nismo ništa dirali, samo bi blago potegnuli kožicu prema dolje dokle ide. Ali nije išlo ništa dolje, učinilo nam se da se, dapače, kožica sve pomiče prema gore i da mu se te nakupine smegme sve više gomilaju.

Pa smo otišli kod dr. Sabola koji mu je napravio zahvat potezanja kožice, i nije se više vraćala gore. Ispod kožice bilo je smeća i smrada - boli glava. Upozorio nas je da sva ta smegma pogoduje razvoju bakterija i da je dobro da to sada napravimo nego kasnije liječimo komplikacije.
    Prva dva dana smo mazali glavić s antibiotskom kremom, kasnije s uljem. Sada s ničim, samo kod kupanja malo potegnemo kožicu dolje i operemo pišonju.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Marinu je slijepljen još samo mrvicu pri dnu glavića i dr kaže da je to više nego dobro :/
    navlači sam dok se kupa

zlatokosa avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

u klaićevoj je odlična nefrologica urolog prim. Đelmiš!!! žena je zakon!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •