-
usporena probava
neznam jel tema već obrađena, nisam ju pronašla, a možda sam i previdjela pa se unaprijed ispričavam...
na moj problem je usporene probava, prije sam imala redovitu stolicu svako jutro, gotovo u isto vrijeme
sad od tog ritma nema više ni traga ni glasa, nikakvi stresovi mi se ne događaju da bi u tom bio krivac, ni promjene, ni promjena u prehrani ni životnom stilu, ništa, sve je ko i prije, al je probava koma...ni kava na tašte ne pali
ako ima neko dobar savjet il slična iskustva molila bi da našvrlja...
pijem pno vode, bavim se fizičkom aktivnošću, klopam puno voća i povrća, ribe, malo slatkiša , gazirana slatka piće nikad ne pijem , tako da neznam u čemu je problem, a jako me muči
-
MD je imao velikih problema sa opstipacijom, pomogli su mu probavin, probiotici Acidoverus, nekad i u kombinaciji s Bifidoverusom, žganci, kuhano povrće i naravno voće, sva hrana koja je tekuća ili mekana, ponekad, al baš rijetko lagani biljni čajevi za probavu, e sad, ne znam što je kod tebe uzrok usporenosti rada crijeva, pogotovo ako se nisu mijenjale prehrambene navike..
-
ma ja sam pokušavala i s takvim stvarima, da sad tu ne reklamkram točna imena
al baš i nema pomoći...čak sam dobila i savjet za neke suhe šljive i mlijeko, al to mi je grozno bilo, stvarno te očisti jako dobro, al onda mi crijeva sama po sebi budu toliko prazna da opet 3 dana neidem na wc, i crijeva opet uhvate taj ritam...tako da to nije bilo dobro rješenje
-
Ehehe... poznato.... i pogoršava se kod dugog sjedenja.
Kod mene je rješenje bilo uz odgovarajući odabir namirnica i uvođenje probiotika (acidofil obični) u prehranu, i VIŠE KRETANJA, ali to je individualno.
-
meni je užasno to što mi se to odjednom počelo događat, to me i čudi u cjeloj priči...a što se tiče sjedenja to mi neizbježno na radnom mjestu, a kretanje nije nikakv problem jer se već godinama trudim 2-3 puta tjedno bavit se nekom aktivnošću...a prehrana je uvjek bazirana na puno voća i povrća, i mliječnih proizvoda, jedem ribu i piletinu/ puretinu od mesa...ne želim probavat kojekakve tabletice jer me strah da će posljije bit još gore, da će crijeve postat još usporenija
-
Koliko se meni čini nema neke veze to kod tebe sa prehranom,možda je to samo prolazno razdoblje u organizmu s obzirom na cjelokupnu situaciju s vremenom.Ja nemam sličnih problema ali kad sam rodila muku sam mučila sa hemićima i tu mi je jedino pomogla sensia svako jutro natašte.Sada je ne koristim pod obavezno ali iz iskustva znam da tablete i slične stvari ne reguliraju probavu za stalno nego samo za olakšanje crijeva a to po meni i nije neko rješenje.
-
hmmm neznam, već dosta dugo traje, oko 3-4 mjeseca...neznam u čemu je probme, da kucnem u drvo stvarno niko u obitelji nema takvih problema, jedino je sestra za vrijeme trudnoće imala, al i to je odavno riješeno, a ja sam isključila opciju trudnoće
...po prirodi sam paničar, i volim imat osjećaj kontrole nad svojim ogranizmom pa tako i nad probavom, a ovo me već debelo zabrinjava...
-
Možda da se posavjetuješ sa doktorom,ne može naškoditi?!
-
hehehee da, al samo u slučaju da ga promjenim...kad sam doktoricu usput pitala jednom za savjet, rekla mi je da je možda problem u kilaži, mada neznam zašto bi bio jer naime na visinu od 174 cm imam 62 kg, i savjetovala mi je dulkolaks tablete, i rekla da je opcija uzroka možda stres...a neznam, malo me hvata panikad da bi se moglo raditt o hipotireozi, mada ne dobivam na težini, ali nebi bilo loše provjerit...
-
Šta je to za nju puno kila
,naše zdravstvo je takvo,čast izuzecima,da kad nešto želiš moraš se doslovno posvađati za svoje pravo da se iskontroliraš.
-
da, al doslovno se moraš svađat, pogotovo kad na uputnici piše kitno, a neko te naruči za 7 mjeseci...to se zove žalosno...i onda se ko budala svađaš 45 min, i puna čekaonica bolji, i ond biser na šalteru kaže joj oprostite nisam vidjela da imamo jedan slobodan termin za 8 dana
...užas...heheh a neznam jel to za nju puno kila, ja se nadam da nije...ma luda baba, sam nek mi se usudi reć da smršavim... grrrr
-
nije kitno, već hitno...ispravak
-
ovdje spominješ probleme s probavom, na drugoj temi neredovite cikluse: odi provjeriti hormone. i štitnjače i ostale.
-
ciklusi su mi bili neredoviti prije, do unazad 2 i pol, skoro tri godine, tad sam počela pit kontracepciju, tak da odtad je sve ok s ciklusima...a trebala bi definitivno otić provjerit, neznam kaj sam čekala uopće ovoliko
-
jel imaš problema s gljivicama?
-
ne, nikad nisam imala problema s gljivicama
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma