Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: usporena probava

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno usporena probava

neznam jel tema već obrađena, nisam ju pronašla, a možda sam i previdjela pa se unaprijed ispričavam...

na moj problem je usporene probava, prije sam imala redovitu stolicu svako jutro, gotovo u isto vrijeme sad od tog ritma nema više ni traga ni glasa, nikakvi stresovi mi se ne događaju da bi u tom bio krivac, ni promjene, ni promjena u prehrani ni životnom stilu, ništa, sve je ko i prije, al je probava koma...ni kava na tašte ne pali ako ima neko dobar savjet il slična iskustva molila bi da našvrlja...

pijem pno vode, bavim se fizičkom aktivnošću, klopam puno voća i povrća, ribe, malo slatkiša , gazirana slatka piće nikad ne pijem , tako da neznam u čemu je problem, a jako me muči

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

MD je imao velikih problema sa opstipacijom, pomogli su mu probavin, probiotici Acidoverus, nekad i u kombinaciji s Bifidoverusom, žganci, kuhano povrće i naravno voće, sva hrana koja je tekuća ili mekana, ponekad, al baš rijetko lagani biljni čajevi za probavu, e sad, ne znam što je kod tebe uzrok usporenosti rada crijeva, pogotovo ako se nisu mijenjale prehrambene navike..

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma ja sam pokušavala i s takvim stvarima, da sad tu ne reklamkram točna imena al baš i nema pomoći...čak sam dobila i savjet za neke suhe šljive i mlijeko, al to mi je grozno bilo, stvarno te očisti jako dobro, al onda mi crijeva sama po sebi budu toliko prazna da opet 3 dana neidem na wc, i crijeva opet uhvate taj ritam...tako da to nije bilo dobro rješenje

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ehehe... poznato.... i pogoršava se kod dugog sjedenja.

Kod mene je rješenje bilo uz odgovarajući odabir namirnica i uvođenje probiotika (acidofil obični) u prehranu, i VIŠE KRETANJA, ali to je individualno.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

meni je užasno to što mi se to odjednom počelo događat, to me i čudi u cjeloj priči...a što se tiče sjedenja to mi neizbježno na radnom mjestu, a kretanje nije nikakv problem jer se već godinama trudim 2-3 puta tjedno bavit se nekom aktivnošću...a prehrana je uvjek bazirana na puno voća i povrća, i mliječnih proizvoda, jedem ribu i piletinu/ puretinu od mesa...ne želim probavat kojekakve tabletice jer me strah da će posljije bit još gore, da će crijeve postat još usporenija

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Koliko se meni čini nema neke veze to kod tebe sa prehranom,možda je to samo prolazno razdoblje u organizmu s obzirom na cjelokupnu situaciju s vremenom.Ja nemam sličnih problema ali kad sam rodila muku sam mučila sa hemićima i tu mi je jedino pomogla sensia svako jutro natašte.Sada je ne koristim pod obavezno ali iz iskustva znam da tablete i slične stvari ne reguliraju probavu za stalno nego samo za olakšanje crijeva a to po meni i nije neko rješenje.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hmmm neznam, već dosta dugo traje, oko 3-4 mjeseca...neznam u čemu je probme, da kucnem u drvo stvarno niko u obitelji nema takvih problema, jedino je sestra za vrijeme trudnoće imala, al i to je odavno riješeno, a ja sam isključila opciju trudnoće ...po prirodi sam paničar, i volim imat osjećaj kontrole nad svojim ogranizmom pa tako i nad probavom, a ovo me već debelo zabrinjava...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Možda da se posavjetuješ sa doktorom,ne može naškoditi?!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hehehee da, al samo u slučaju da ga promjenim...kad sam doktoricu usput pitala jednom za savjet, rekla mi je da je možda problem u kilaži, mada neznam zašto bi bio jer naime na visinu od 174 cm imam 62 kg, i savjetovala mi je dulkolaks tablete, i rekla da je opcija uzroka možda stres...a neznam, malo me hvata panikad da bi se moglo raditt o hipotireozi, mada ne dobivam na težini, ali nebi bilo loše provjerit...

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Šta je to za nju puno kila ,naše zdravstvo je takvo,čast izuzecima,da kad nešto želiš moraš se doslovno posvađati za svoje pravo da se iskontroliraš.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da, al doslovno se moraš svađat, pogotovo kad na uputnici piše kitno, a neko te naruči za 7 mjeseci...to se zove žalosno...i onda se ko budala svađaš 45 min, i puna čekaonica bolji, i ond biser na šalteru kaže joj oprostite nisam vidjela da imamo jedan slobodan termin za 8 dana ...užas...heheh a neznam jel to za nju puno kila, ja se nadam da nije...ma luda baba, sam nek mi se usudi reć da smršavim... grrrr

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nije kitno, već hitno...ispravak

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ovdje spominješ probleme s probavom, na drugoj temi neredovite cikluse: odi provjeriti hormone. i štitnjače i ostale.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ciklusi su mi bili neredoviti prije, do unazad 2 i pol, skoro tri godine, tad sam počela pit kontracepciju, tak da odtad je sve ok s ciklusima...a trebala bi definitivno otić provjerit, neznam kaj sam čekala uopće ovoliko

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jel imaš problema s gljivicama?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ne, nikad nisam imala problema s gljivicama

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor