Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 51

Tema: Moja akcija NE PO GUZI

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Moja akcija NE PO GUZI

Moram priznati da dok nisam počela čitati rodine stranice i ja sam znala koji put istući moje dijete i toga se danas nevjerojatno sramim ali priznajem da sam to činila i da sam griješila. Kad sam shvatila da to nije u redu prvo sam se ispričala svom sinu, a onda sam krenula uvjeravati druge da to ne čine. Već sam napomenula negdje da sam i ja tako odgojena, nisam na sreću često dobivala batine ali jesam. Od kad sam rodila su mi sa svih strana govorili da se dijete treba svako toliko istući jer ako ne će biti zločesto i raspušteno. Ja sam bila uvjerena da je to tako. D. je bio zbilja jako živo dijete i dan danas je živo srebro, pa je tako bilo jako puno situacija gdje je "zaslužio" batine. Sreća u nesreći je da sam dosta čitala neke časopise pa sam paralelno primjenjivala i odgoj bez batina, ali ne u potpunosti.
    Već neko vrijeme sam svijesna svoje greške i ispravljam je iz dana u dan, ali šta je mene sad potaklo da poludim od bijesa?! Naime mali je na proljeće dobio tik s očima. Napravili smo sve pretrage da uklonimo fizički razlog i sve je ok. Prošli tijedan je s njim razgovarala defektologica (na moj zahtjev) i došla do meni jako šokantnog saznanja. Naime moje se dijete boji vlastitog dijeda ili mojeg oca. On ga je (takmali tvrdi) lupio i vikao na njega i on ga se uplašio. Napominjem da tata tvrdi da ga nije tukao (još je to friško i nismo imali prilike raščistiti). Mi smo jučer to saznali od defektologice pa smo još u totalnom šoku. Navečer sam razgovarala s D. i sam mi je to potvrdio. Rekao je da ga je tuko po guzi i da je vikao na njega. Nije da branim tatu ali nije tako agresivan kako se čini i nemojte ga sada napadati. Ne omalovažavam Danielove osjećaje iako mislim da se tu više radilo o nekakvom šoku jer on nikada prije nije na njega viknuo, a D.je jako osjetljiv i uvredljiv.
    Sad ja pokušavam objasniti ljudima da nije dobro tući dijecu ali nevjerojatno je kako su ljudi primitivni. Svi komentiraju u stilu: koji šamar dobro dođe! Ja sam zgrožena i posramljena.
    Mi ćemo našu situaciju riješiti na način da će se moj tata ispričati malome, a D.neće ostati sam s njim dok on to ne bude sam htijeo.
    Osim toga isprintala sam letak NE PO GUZI sa portala i kopirala ga 30 puta. Danas ga nosim u vrtić i dijelim ga tetama i roditeljima.
    Ja sam proglasila rat nasilju nad dijecom. Moje je dijete čisti primjer kako i mala nezgoda, samo povišen glas može uzrokovati traume.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

na zalost ne smijem stavit citav red ovih smileica

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je kroz što ste prošli. Ali drago mi je da si sam uspjela uvidjeti svoju grešku sa batinama. I da si skupila hrabrosti i priznati sebi, svojem djetetu i drugima koliko si pogriješila. Da barem ima više takvih roditelja, koji će shvatiti da je "šamaranje" i batinjanje malih slatkiša loše.

I nadam se da ćeš uspjeti riješiti stvar sa dedom. Makar, iskreno poludim kako se uopće sjetio dići ruku na unuka....
    Moj tata je bio dosta strog kad sam ja bila klinka. Ali pretvorio se u malo mače pred svojim unucima. Dakle, što mu oni čine...Samo je jedanput povisio glas na najstarijeg unuka, koji se zatim uvrijedio i nije htio s njim pričati dva dana. Iza toga je rekao, da što se njega tiče, mogu ga gaziti i gaziti, ali on glas (a kamoli ruku) na svoje unuke nikad više neće dići!

Ljubi nam malog Dančija!

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Pliska, mozda tvoj tata stvarno nije udario dijete. Evo moj primjer.

Ja, MM i Leda smo otisli u ducan. Neka djecja vozalica je bila naslonjena na nekakve kartonske kutije (sve skupa vjerojatno u fazi raspremanja i postavljanja), a Leda se odlucila popeti na nju. Dok sam ja trepnula, ona se vec popela, ja sam priskocila (jer sam vidila kako je sve to labavo) i viknula na nju SILAZI! a u tom je trenutku ona pala na kartonsku kutiju i jako udarila obraz. Naravno, vristala je dobrih 15 minuta, jedva smo je umirili.

Sutradan se vidila duga modra masnica na obrazu i baka je upitala sto se dogodilo. "Mama me udarila!!!" Naravno, svekrva dobro zna koliko sam protiv toga, pa je dosla do mene i ispricala mi sto je ona rekla. Ja sam u prvi tren pomislila "kako moze tako lagati", a onda mi je palo na pamet "premala je, nema sanse da laze, sigurno je nesto drugo", pa sam je odlucila pitati.

Ona je stvarno uvjerena da sam je udarila. Probala sam joj ispricati sto je ustvari bilo, ali uzalud.

Zato mirno pitaj svog tatu sto je bilo (bez optuzivanja). Mozda je slicna situacija.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A mozda i nije. Mozda je dijete reklo istinu, a djed slagao. Opcenito, djeci puno premalo vjerujemo, a o tome koliko ih slusamo da ne govorimo.....
    Ja sam odlucila i to obznanila cijeloj svojoj siroj i daljoj okolini, da cu u slucaju bilo kakvog konflikta, prvo povjerovati djetetu, onda ici u istrazivanje sto je i kako bilo, a na kraju se ispricati kome treba, ako treba. Povjerenje mog djeteta mi je najvaznije.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja u principu vjerujem malome jedino želim istražiti jeli to bilo jednom ili više puta, jel ga lupio jače ili ga je samo taknuo te točno istražiti zašto, kada kako ...
    Daniel je samo rekao da je on bio zloćest pa da ga je nono istuko. Ne vjerujem da ga je neznam koliko istuko. Pretpostavljam da ga je jednom po guzici i da je viknuo, a kako ovaj nije na to naviko onda mu se to činilo još većim. U svakom slučaju držim stranu svoga sina jer je on tu najbitniji.
    Smijem ja dijeliti letke u vrtić? Mali mi se potužio da i tete koji puta znaju povući za uho ili malo po guzi pa staviti ih u kaznu. Koliko sam skužila dijeci je to normalno pa se do sada nitko nije žalio roditeljima, barem sam ja imala takav dojam iz razgovora s D. On je reko da kad je neko dijete zloćesto teta ga povuće malo za uho ili ga malo po guzi, ali kaže "samo kad je netko zloćest". To je jako žalosno i mislim stati tome na kraj. Iako su mu tete super i ne vjerujem da one to jako povuku, ali nije u redu.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Loli prvotno napisa
    Opcenito, djeci puno premalo vjerujemo, a o tome koliko ih slusamo da ne govorimo.....
    Ja sam prije nekog vremena kad mi je puk'o film jednom Svena malo po guzi. To stvarno ne radim, ali eto, taj put spletom okolnosti (čitaj moje živčanoće) ruka je poletila. On, pošto nije navikao na to, odmah je počeo plakati i rekao mi je oprosti. na to sam se i ja njemu ispričala i rekla mu da me u takvim situacijama (bila je i opasna jer je mogao pasti i jako se udariti) mora slušati. On mi je odgovorio: Hoću, ali i ti mene slušaj!
    Ne mogu vam opisati kako su mi te njegove riječi danima odzvanjale u glavi i kako od tada nema šanse više da ne poslušam i njegovu stranu kako god da mi je nezgodno ili nemam vremena ili bilo šta. On je najvažniji!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sd sam bila u vrtiću i rašćistila s tetama. Ipak ga ne tuku. Jučer je i sam to priznao kod kuće ali je u vrtiću digao frku. Kad su svi sjeli za ručak on je na sav glas izjavio " teta, rekla je moja mama da se dijeca nesmiju tući!" Jadna teta nije znala šta bi pa je poslije razgovarala s njim i riješili su stvar. Danas idem popodne na razgovor gdje će biti obje tete.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja sam Nicole isto jedan dan pljusnula po guzi i to jednom.Slijedeće jutro prije posla ona izjavi da hoće da je tata vozi u vrtić i da me ne voli te da je zapamtila.ne mogu opisati koliko ki je bilo krivo i sama sebi sam rekla nikada više.
    stoji i da oni znaju izmišljati.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pliska
    oprosti tek sam poćela čitati topić no moram ti reći NIKAKAV OBLIK FIZIČKE KAZNE NIJE DOZVOLJEN U ODGOJNOOBRAZOVNIM UST. ZNAČI NI VRTIĆ NI ŠKOLA
    MOLIM TE OBRATI SE PEDAGOGU ILI PSIHOLOGU KOGA VEĆ IMATE I ZAUZMI OŠTAR STAV JER ZBOG TAKVIH STVRI LJUDI DOBIVAJU OTKAZE BEZ PUNO RASPRAVE A DA NE GOVORIM O TUŽBAMA I SL.
    Oprosti ne želim ispasti previše kruta no znam što pričam i kao prosvj radnik i iz osobnog iskustva kao roditelj,
    čak im nije dozvoljeno stavljati dijete u kut.
    Molim Te regiraj
    sanja
    Eto ponavljam se i na´forumu jer sam ti poslala pm
    Molim Vas curke reagirajte, vjerujte djetetu, iz osobnog iskustva znam da se svakojake gluposti dogode u vrtićima , naravno da vam niko neće priznati da je to istina bila bi im uništana karijera, egzistencija i da ne govorim dalje, no djeca rijetko slažu takvu stvar, mogu nešto krivo shvatiti, no "vučenje za uši i tučnjava samo kad je netko jako zločest " to se ipak čini nekak pre precizno dont you think

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Daniel je sad u nekoj čudnoj fazi i mislim da je malo karikirao. Nama su rekli na sastanku da imaju mirni kutak i mi smo se svi na sastanku s time složili. Iskreno ne vjeruje da ih tuku. Možda su ih potapšale po guzi i malo koji put viknule, ali mislim da im udaranje dijece nije praksa. Naravno da ja sad gledam sve pod povečalom i sa malo sumnje jer uvijek ostaje crvić koji gricka, ali neću dizati frku. Razgovarala sam sa tetama i poznavajući ih gotovo sam uvjerena da je D.na taj naćin samo htio privući pažnju.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Apsolutno sam protiv toga da se djeca tuku!
    Fran nije nikada dobio po guzi a htjela bi samo ispričati jednu dogodovštinu kada se doslovno prestravio.
    Bili smo u Getrou i on je naravno jurcao okolo između polica a ja za njim. I tako u toj jurnjavi ugledamo obitelj: tatu, mamu i dvoje klinaca (starijih od Frana, jedno je bilo oko 5 godina drugo malo starije) dakle djeca kojoj se sve već može lijepo objasniti.
    I prizor je bio slijedeći. Tata gura starije dijete u kolicima od dućana a mama mlati mlađe po guzici (jer je vjerojatno trčalo po Getrou) i to ga onako pošetno mlati, drži za ruku i perja po guzici.
    Moj Fran kad je ugledao tu scenu se skamenio (do tada je jurcao) stao, okrenuo se prema meni (ja sam u međuvremenu već došla do njega) uzela ga na ruke i počela tješti jer sam vidjela da se djete prestravilo od te slike nasilja koje nije imao prilike nikada vidjeti a ne iskusiti na svojoj guzi.
    I cjelo vrijeme kasnije u Getrou se nije odvajao od mene (valjda da ga ne dohvati zločesta teta
    I onda da si pomislim da ga ja udarim a u nama (mm i meni) vidi cijeli svijet.. pa to je prestrašno i zaista nikada n bi to mogla napraviti svom djetetu pa bez obzira što uradilo.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj anni frani prvotno napisa
    I onda da si pomislim da ga ja udarim a u nama (mm i meni) vidi cijeli svijet.. pa to je prestrašno i zaista nikada n bi to mogla napraviti svom djetetu pa bez obzira što uradilo.
    potpisujem
    ovo si krasno napisala

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nebi ga ni ja istukla, ali vjeruj mi da moje dijete nikada nije trčalo po trgovini.
    Nemoj se ljutiti, ali kao što sam već navela na jednom drugom topiku, djeca se ne tuku, ali se odgajaju. Ja se sva naježim kad uđem u trgovinu,a neko dijete trči , a mama za njim. To je neodgojeno.
    A što se tiće one mame koja je mlatila, šta da ti kažem, neupućena je i nesvijesna je toga što radi.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pliska potpisujem te
    8) no moram priznati da mi nije toliko što je dijete odgojeno ili nije, tu se razlikujemo mislim većina nas u stavovima,
    po meni dijete je tabula rasa i što ispišeš u njegovoj memoriji to ostaje i smatram da oni trebaju u nama čvrst oslonac, a takav htjeli priznati ili ne mora kojiput biti strog, inače neće naučiti poštivati i shvačati pravila, a naš život i funkcionira na poštivanju pravila i tu djecu zbunjujemo.
    Ne zaboravite da "najjači ljuudi svijeta" ne daju svoju djecu u bilo koje škole pa čak ni Waldrovske , već u najstrože britanske koleđe, kojiput bi se trebali nad time zamisliti.
    A što se tiče jurnjave po dučanu tu sam neumoljiva, no prije svega zato što je opasno, a ljudi kojiput prečesto zanemaruju opasnosti koje vrebaju na djecu, sjetimo se samo nevinog izgleda onih užasnih aparata za igračke koji su ljetost napravili toliko štete i tuge,
    ja svojim klincima nikada ne dam da se previše udalje ili bez mog nadzora diraju išta, nažalost na takvim primjerima sam se samo uvjerila u ispravnost tog mog stava, a moj sin samo me pogledao kada je čuo za nesreću, mislim da ta mala glava kojiput postaje svijesna odkud i zašto moja briga i strogost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno letak

Pliska tražila sam po Rodi letak Ne po guzi i ne mogu ga naći. Znam i ja par mama koje mlatnu dijete pa bi im ga udijelila!!!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne zaboravite da "najjači ljuudi svijeta" ne daju svoju djecu u bilo koje škole pa čak ni Waldrovske , već u najstrože britanske koleđe, kojiput bi se trebali nad time zamisliti.
    ja se zamislim. i sjetim se dokumentaraca na tu temu u kojima sada već odrasla djeca iz koledža pričaju o svojim traumama, prekinutim vezama s roditeljima koje nikad nisu uspjeli ponovo ostvariti, o svojoj nemogućnosti emocionalnog povezivanja s drugim ljudima...
    i užasno mi ih je žao. i možda će oni stvarno biti uspješni sebični i hladnokrvni "najjači ljudi svijeta", ali će biti emocionalno iznimno zakinuti.
    užasno.
    zato ovaj svijet i jest takav kakav je, kad ga vode ljudi odgajani na tako hladan i strog način.

Datum pristupanja
    Nov 2003

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Lutonjice nisi me shvatila :/
    ne govorim o hladnoći i otuđenosti, govorim o tome da ih moramo naučiti poštivati pravila a to nikada nije ni ugodno ni lako
    ja se bojim za svoje dijete u ovakvom svijetu ali ga nemogu učiti živjeti u nedođiji nego tu gdje je
    sorry nisam nikog htjela povrijediti, samo mi u kaskanju za svijetom otkrivamo neke stvari sa odmakom od svojih pedesetak godina kada oni već napuštaju iste, no nevažno. :/

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da ih moramo naučiti poštivati pravila
    Nisam citala cijeli topic, ali ja se ne slazem s ovim.

Ja svoju ucim da ne radi nista na stetu sebe i drugih. Vrlo rijetko kada sam joj u ove 4,5 godine rekla da nesto ne smije samo zato "jer se to ne radi" jer je drustvo odredilo da nije prihvatljivo. U odgoju polazim od dobrog odnosa sa svojim djetetom (uvijek mi je dobar odnos na prvom mjestu, a poslije sve ostalo) + mojih i njenih (i partnerovih) osjecaja.

Za sad je ovo rezultiralo 4,5 god. djetetom koje gotovo uvijek (ah, i ja imam losih dana) kaze izvoli-hvala-molim, kad pricam, a hitno joj trebam, prekida sa "mogu te nesto prekinuti", dobar dan-do vidjenja su joj normala, drame u trgovinama su rijetke (ima ih, i ja bi ponekad napravila dramu kad nesto jako zelim, a znam da ne mogu taj tren kupiti)... I sad su svi odusevljeni kako je "dobro odgojena", a do jucer su frktali i komentirali da cu je "razmaziti" (stogodtoznacilo) jer je tretiram ravnopravno meni i MMu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

po meni dijete je tabula rasa
    Uh, ne slazem se uopce. Odatle valjda nedostatak postovanja prema djeci.
    Brisem s topica.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Neispisana ploča , što bi bar za mene, pedagoškog optimista, značilo da naslijeđe ne uvjetuje ponašanje, već da se odgojem može i postiže to što u konačnici dijete postaje -sve se može pogledati i stručnoj literaturi,mislim pojmovi pedagoški optimist i sl.
    No ovo za mene gubi smisao
    pozdrav djevojčice i dječaci

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Za sad je ovo rezultiralo 4,5 god. djetetom koje gotovo uvijek (ah, i ja imam losih dana) kaze izvoli-hvala-molim, kad pricam, a hitno joj trebam, prekida sa "mogu te nesto prekinuti", dobar dan-do vidjenja su joj normala, drame u trgovinama su rijetke (ima ih, i ja bi ponekad napravila dramu kad nesto jako zelim, a znam da ne mogu taj tren kupiti)... I sad su svi odusevljeni kako je "dobro odgojena", a do jucer su frktali i komentirali da cu je "razmaziti" (stogodtoznacilo) jer je tretiram ravnopravno meni i MMu.
    potpisujem (jedino što zara ima tek dvije godine).

baš mi je neki dan mama rekla da je mislila da će, zbog našeg načina odgoja, zara biti "razmažena zločestoća koja će svima piti krv" :shock:

i sad je u totalnom šoku koliko je malena divna, dobra, nesebična, empatična, razumna i puna razumijevanja. i hvalabogu, dovoljno mi je mama "velika" da mi je priznala da je potpuno bila u krivu i da od sada nadalje podržava AP.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plavi aneo, ja sam ti apsolvent psihologije (iako imam već 10 godina radnog iskustva s djecom)....
    i NIKAKO se ne slažem da su djeca tabula rasa.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Dakle dijete nije tabula rasa, happy all?
    moje iskrene isprike.
    Iako sam to navela kao svoje mišljenje....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

značilo da naslijeđe ne uvjetuje ponašanje... već da se odgojem može i postiže to što u konačnici dijete postaje
    Zar je dijete=ponasanje?

Ali kad smo vec kod ponasanja... Djeca od nas uce ponasanje: udari - dijete ce udarati, vici - dijete ce vikati, ne postuj ga kao ravnopravno ljudsko bice - otkacit ce te kad-tad pa makar samo emotivno, ali iskljucit ce te.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

plavi aneo, pa nemoj odmah odustati jer smo 2:1
    ovdje sigurno ima još netko tko dijeli tvoje mišljenje.

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

3:1 s dobrim namjerama da plavi andjeo preobratimo pa da bude 4:0 i kraj rasprave

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Eh moja Lutonjice nebi ja htjela da počnu iskre frcat tu po centru, ili da ljudi dobe mišljenje o nkim tu antipatijama između psihologa ipedagoga, ako si s ff znaš kaj pričam.
    Mi ti tu moramo timski pozitivno zračit.
    Eh ja ti nevolim nametat mišljenje to sam na gorko naučila bedasto pokušam pomoć pa silim i pilim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Plavi a. i ja samo pisem svoje misljenje, ne bih se nikad usudila tvrditi da je moje misljenje univerzalna istina (iako je lijepo kad skuzis da imas istomisljenike).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi ti tu moramo timski pozitivno zračit.
    Eto vidis, ja bas mislim da ne moramo. U konstruktivnim raspravama, bez vrijedjanja drugih uvijek se moze nauciti nesto.

Npr. ja sam u svom forumskom stazu (4,5 godine staza) naucila ne osudjivati one koji misle drugacije i ne ljutiti se kad se netko ne slaze sa mnom.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

8) curke sve kaj sam htjela reć je da ,karikirano, ak ti je otac bio kriminalac nećeš biti ti, ako si pošteđen takvog odgojnog utjecaja i obratno, a takvo mišljenje mi nitko ne može špreobratiti ja ga jedino mogu dalje držat za sebe.
    Što je najsmješnije to islijedi vaše stavove jedino sam ostala misandrestud!!!haha

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Plavi anđeo, kužim te kaj hoćeš reći...možda nisi izabrala baš nasretniji izraz, ali eto ja si ne mogu pomoći i isto mislim da nije fifti-fifti nasljeđe - odgoj, već da i ono dijete koje možda i povuče gene od kakvog goropadnog djeda odgojem punim ljubavi, empatije i strpljenja možemo dobiti drago i kooperativno dijete isto kao i ono koje je izvuklo "bolje" genske karte :namig:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

busybee,
    plavi aneo je mislio na pozitivno timsko zračenje "struke" prema van

jedino kaj ja ne kužim ono frcanje po centru?
    centru grada?
    kaj se mi znamo??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Plavi aneo ja dijelim mišljenje skoro u potpunosti s tobom. Naime, svako se dijete rodi sa već izraženim karakterom i to ne možeš promjeniti, ali dobrim odgojem ga možeš pozitivno utijecati. Nije da su baš tabula raza, ali odgoj je taj koji formira čovjeka.
    Lutonjice, AP je krasna stvar ali nažalost mnogi brkaju pojmove i mišljenje ljudi je da je odgoj bez batina neučinkovit i da time "krojimo" razmaženu dijecu. Ja se time ne slažem, ali ima mnogo roditelja koji još ne shvaćaju da dijecu treba i odgajati, a ne samo maziti i tražiti razloge za svako njihovo loše ponašanje.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:D
    Hvala Pliskice bliže smo onome što sam htjela reći, da, potpisujem te.
    Jedno mi je životna misija i kada bi uspjela postići da se ljudi barem zamisle oko toga ispunila bih ju, naime voljela bih kada bi ljudi počeli čitati kritički- znači razmišljati, prosuditi, tražiti između redova i ono što ne piše, knjige i općenito literaturu o odgoju djece bilo bi tada manje zabuna a više aktivnog razumjevanja, čisti primjer je ova tu moja budalaština koja se razvila u skroz krivom smjeru.
    MOje pomalo krivo izraženo stajalište probudilo je u škvadri vulkan negodovanja i to je ok.
    No voljela bi ,da ljudi shvate da sve što je ikad iko napisao ne znači da sto posto stoji, a mi često gutamo takve informacije jer mislimo - pa valjda oni znaju bolje.
    Hvala ti Pliskice dotakla si poantu
    Sanja

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

lutonjice moguće da se i znamo, vidim da si u Medvešćaku ,a ja sma ti vrlo vrlo blizu u centru , tu sam i čitav život i nebi bilo čudno da se znamo.
    usput eto proljevam i neznanje al kak da metnem ovak ko vi opširnije podatke i saznanje o tome tko sam i gdje sam???

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vulkan negodovanja je ipak malo prejaka riječ, anđele

Koji je to vrag ovih dana da na svim forumima svi uzimaju preveć srcu odgovore na topice, jel to vani pun mjesec ili kaj

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pun mjesec je za par dana tek

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma Kloklo shvati će eć svi da sam ti ja šaljivđija, volim uljepšavati i pogrđivati riječi a moram priznat da sam se ražalostila kak sam ispala na forumiću,
    KAD POČNEM OVAK PRIČAT ONDA SAM POD UTJECAJEM MJESECA

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lutonjice, AP je krasna stvar ali nažalost mnogi brkaju pojmove i mišljenje ljudi je da je odgoj bez batina neučinkovit i da time "krojimo" razmaženu dijecu. Ja se time ne slažem, ali ima mnogo roditelja koji još ne shvaćaju da dijecu treba i odgajati, a ne samo maziti i tražiti razloge za svako njihovo loše ponašanje.
    i zato roditelje treba educirati. i samog sebe educirati da znaš o čemu govori onaj s druge strane.

ja jako dobro znam što AP jest, a što AP nije.

No voljela bi ,da ljudi shvate da sve što je ikad iko napisao ne znači da sto posto stoji, a mi često gutamo takve informacije jer mislimo - pa valjda oni znaju bolje.
    a kroz svoje školovanje, praksu, i osobne interese pročitala sam dovoljno literature o djeci da mogu iz toga iznijeti svoje, jedinstveno mišljenje.

ja zaru ne odgajam po AP zato što sam to pročitala pa sam je išla tako odgajati.
    nego sam je prvo tako odgajala, a tek kasnije saznala da postoji i "stručni" naziv za stil koji ja njegujem i koji mi odgovara i da se zove AP. pa sam naknadno počela nešto i o tome čitati.

inače, plavi aneo, nisi mi objasnila frcanje po centru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a kasno palim...

podatke si upišeš u profil, gore na vrhu stranice imaš link

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

E TUKE ,
    TENKS
    samo da neko ne pita kolki mi je IQ

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Možda jer je petak pa smo svi nekako već umorni i na rubu živčanog sloma. Ajde sutra je subota i sve će biti ok.
    I ja sam se pridržavala nekih stvari AP-a prije nego što sam uopće ćula za to. Tu nije rijeć o tebi Lutonjice, nego o (nažalost) velikoj većini drugih roditelja koji kao da su pročitali samo prva dva reda opisa AP-a. Izmaklo im je da se dijeca upućuju razgovorom i primjerima na dobro. Nije dovoljno samo ljubiti, maziti i ne tući dijecu.
    Ja bi bila jaaaaaako sretna kad bi se o AP-u više pričalo i kad bi više roditelja, pa i oni koji tek to moraju postati, bilo informirano o tome i shvačalo princip AP-a.

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

:D aja bi da ih mogu samo maziti ljubiti i grliti i da je to to

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a bio bi nam i ovaj svijet ljepši

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

I puno lakše bi se nosili s roditeljstvom!

plavi aneo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja tolko gnjavim svoju a i tuđu da me već smatraju kuku
    no klinci ma je to ok a oni su ionak najvažniji,
    bdw.kad smo adaptirali stan, pa premještanje sim pa tam, pa meni bio bed kaj sad deca sva zbunjena, kak ko spava i sl, a kad oni pozaspali ja ih jedno po jedno donosim u krevat a mm stoji i pita a gdje saad je da spavam, kaj mogu kad volim da znaju di je gnjezdo

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Djeca su mali ljudi! Od prvog dana. I pokušavam s njima ravnopravno. Kao što očekujem da F mene sluša, slušam i ja njega.
    A to ne znači da mi može skakati po glavi. Uostalom ni ja njega ne tučem pa ne smije ni on mene.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •