Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Pečena purica

Threaded View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
  1. #22
    zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010
    Lokacija
    na jugu
    Postovi
    3,403

    Početno

    Citiraj bella77 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam jedne godine purici pod kožu na prsa stavila komade maslaca da ne bude suha. Ne sjećam se kakva je bila, ali sigurno ne može odmoći...
    ovo sam neki dan gledala da Jamie Oliver radi,napravio je maslac sa mirodijama i masu toga je nagurao pod kožu....

    meni je svekar zadužen za puricu,on cijelu ceremoniju pravi oko toga...dobro je osuši,pa krupna sol dan prije, pa onda pečenje (na Badnje večer) onoliko sati koliko purica ima kg, unutra nadjene ljutu naranču,jabuku i neke mirodije,stalno podlijeva,jednom je preokrene te u nekom momentu probije kožicu itd itd....
    lani smo još danima prepričavali kakva je bila....

    ali,bitna je i vrsta,zagorski su puuuuno bolji od pazinskih,mi smo lani nabavili od susjeda domaće koje su oni hranili....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 23.12.2015. at 13:26

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •