Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 70

Tema: masna kosa

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno masna kosa

ima neko neki dobar trik protiv masne kose? a pomogućnosti iz špajze, frižidera i slično...šampone smo obadvije već sve isprobale, frendica i ja naime....

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imam ja, pranje

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

mislim da još nisam toliko besposlena da ju baš svaki dan perem...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Imam ja, pranje

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

pogledaj onaj topic o odgoju trogodišnjaka, nakon pet-šest dana se kosa navodno krene sama čistiti, pa ako možeš toliko izdržati, nije naodmet pokušati

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

6 dana da ne perem kosu :? :? :? hmmm moje obaveze mi to ne dopuštaju trenutno, posao, fax, instrukcije, brinem se za sestrinog konja ( al doslovno konj, nemojte me krivo shvatit ) 2 nećaka, itd, itd...imam isti ritam pranja kose svaka 2 dana od početka puberteta, jer je od tad naime masna i grozna a prošlo je već dosta godina odtad...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jesi kad pitala doktoricu za savjet?
    mislim, znam da se to čini kao glupost za doktoricu pitat ali ustvari se svašta korisno može od njih saznat

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mene zanima, moram je prati svaka 2 dana.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

imam takvu kosu od 12e godine, ono od početka puberteta, i stari mi je imao takvu kosu dok ju je imao mama i sestra imaju frćkavu, suhu, gustu...no ugl da ne dužim sad, više puta sam ju pitala, i čak sam prije 10ak godina u 2 navrata išla i kod dermatologa, ženska mi je rekla da ona ne vidi nikakav uzrok, tj jedino da mi možda nešto iz kućne radinosti može pomoć...tako da ak neko zna neko smrdljivo, ljepljivo čudo koje još nisam probala, budem rado...šampone sam kupovala od 12 kuna, do 12o kuna, regeneratore ne koristim jer nemam potrebu, a ni maske baš, sam poslije mora i skijanja

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nemam problema s masnom kosom, ali imam osjećaj da se meni manje masti kosa nakon farbanja.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

a očito ću se morat pomirit da imam takvu kosu i da nema pomoći...postoje rješenja za suhu, oštećenu, bez sjaja, za opadanje i sve moguće i koliko sam čula dosta uspješno rješavaju problem, osim za masnu, tu nema pomoći ...ahhh tak to ide

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj TeddyBearz prvotno napisa
    I mene zanima, moram je prati svaka 2 dana.
    perem i ja svoju svaka dva dana, a ne smatram je masnom, štoviše

što se tiče farbanja i mašćenja, to je potvrdila moja frizerka.

zvjezdice, možda da prvo probaš s nekim preljevom?

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih rado neko rješenje koje ne uključuje bojanje i teroriziranje kose kemikalijama. Vjerojatno previše tražim, ha?

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja bi prvenstveno neko rješenje koje ne uključuje bojanje...jer stvarno sam nijansom preprezadovoljna, i nebi ni mrvicu svjetlije, ni tamnjije, a sumnjam da postoji takav čarobnjak koji bi baš moju potrefio

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

potpisujem nepranje kose šta duže možeš izdržat, isprobano na vlastitoj koži!
    toliko se mastila da sam ju prala svaki 3 dan, a mrzim prat kosu.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ufff ja bi bila presretna da mogu svaki treći dan...al nažalost nemogu, jer je i drugi dan već užasno masna, a i moje radno mjesto mi ne dopušta

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Meni se kosa uopće ne masti jako, ali ju svejedno svakodnevno perem, i nisam to do sada povezivala sa besposlenošću. Nezamislivo mi je hodati sa zmazanom kosom.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni se kosa uopće ne masti jako, ali ju svejedno svakodnevno perem, i nisam to do sada povezivala sa besposlenošću. Nezamislivo mi je hodati sa zmazanom kosom.
    a mene je dermatologica razrogačenih očiju pitala da tko me to naučio da kosu perem dvaput tjedno
    jer ju treba prati jednom tjedno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

ili će se dogoditi .. što? :shock: kosa će mi otpasti?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ili će se dogoditi .. što? :shock: kosa će mi otpasti?
    pa prije tebi nego meni

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ah, valjda bu izdržala još koju godinu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nemoj me krivo shvatit, nisam mislila reć da besposleni kosu peru svaki dan, al stvarno imam toliko obaveza da ju nemogu prat svaki dan, jer je duga i nikad ju ne sušim sušilom nego samo na zraku i treba mi dugo da se osuši, a uz radno mjesto gdje u 8 trebam bit tip top mi se ne isplati baš dizat u 5 kako bi oprala kosu....ali definitivno ju ni nije dobro prati svaki dan, to je činjenica

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

....ali definitivno ju ni nije dobro prati svaki dan, to je činjenica
    Zašto?

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni se kosa više masti kad ju nosim spuštenu jer je onda više diram, stalno nešto mičem s lica, vrtim po prstima i tako
    ako ju odmah nakon pranja zavežem u pundžu, sutra opet izgleda ko da sam ju upravo oprala
    pa možeš možda tako malo razvlačit između pranja, prvi dan (možda i dva) pundža (koja smiješna riječ ), pa jedan dan puštena, pa dan-dva marama. šampon bi trebao biti što blaži, da ne odmasti kosu skroz, pa bi se glava tome prilagodila.
    mislim, nisam ja završila vlasištologiju ali nema neke velike štete ako pokušaš.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

zašto nije dobro prat? e pa zato što su svi ti šamponi na bazi kemije, i kao prvo uništavaš kosu kao kosu, kao 2 uništavaš si tjeme koje posteje iziritirano, i to nemora bit vidljivo golim okom, voda je dosta tvrda to isto nije baš užitak za kosu, neznam kako sušiš ali ako sušiš sušilom to je također štetno jer ti suši kosu, i kožu tjemena, a također ti lojne žlijezde sve više i više rade ukoliko ti sve češće pereš kosu, a mislim da je 7 puta u tjednu dovoljno često...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

zvjezdice evo nešto možda korisno?
    http://farmaceut-blog.bloger.hr/post...e/2008771.aspx

mima, meni svakodnevno pranje kose izgleda više ko neki trend nego kao nešto potrebno. s jedne strane se pokušavamo zaštitit od viška kemikalija a onda svaki dan utrljavamo pa šampon pa regenerator bez da moramo :? ok, možda je danas zbog zagađenijeg zraka potrebno kosu prati češće od jednom u tjedan dana (usprkos stručnom mišljenju moje dermatologice) ali baš svaki dan - sumnjam.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ok, kakve bi trebale biti posljedice toga? Jer ja imam puno godina a kosu svakodnevno perem već godinama, uz to je i bojam već godinama, i ne vidim za sada (da kucnem u drvo) nikakve posljedice ovakvog tretmana kako kose tako i tjemena. Jedina posljedica je što mi je kosa čista.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma blago se tebi onda, kaj da ti kaže, očito si po tom pitanju sretnica...super za tebe...a da nije pametno nisam ja sad nabrzaka izmislila, u bilo kojoj litereaturi, čak stručnoj ćeš nać takve činjenice...a ak ti misliš da si upravu, i to više od njih, onda samo naprijed

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja se uopće ne pokušavam zaštititi od viška kemikalija, a zaista osjećam potrebu da svakodnevno operem kosu, kao i sve ostale dijelove tijela jer se vozim u javnom prijevozu, hodam kroz zagađeni zrak, ulazim i u zadimljene prostore, kuham i jednostavno se navečer osjećam prljavo i imam potrebu oprati kako tijelo tako i kosu.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa
    ma blago se tebi onda, kaj da ti kaže, očito si po tom pitanju sretnica...super za tebe...a da nije pametno nisam ja sad nabrzaka izmislila, u bilo kojoj litereaturi, čak stručnoj ćeš nać takve činjenice...a ak ti misliš da si upravu, i to više od njih, onda samo naprijed
    wow nisam niti znala da ima stručne literature o pranju kose

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

da imaš, i to dosta...otvori područje deramtologije vlasišta...imaš i stručne radove pisane na tu temu...i domaće, i strane...očito ti je promaknulo...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

to što ti ne osjećaš posljedice ne znači da je to općenito zdravo za prosječnu glavu/kosu. blago tebi, kad si tako neosjetljiva, ja ti iskreno zavidim. da ja perem kosu svaki dan mislim da bi mi kompletan skalp otpao, ili bi se ja barem tako osjećala mene glava ne pita jesam li kuhala kupus ili bila u birtiji :/ pa eto, preživljavam, čovjek se prilagodi
    sad ćete me proglasit šporkuljom

a stručna literatura, naime, znaš, ljudi se školuju vezano za te stvari. sad bi te moja dermatologica vikala, da znaš kako. jer ipak je ona škole završila!

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

koryanshea hvala na linku, mogla bi ovo s mentom probat...nije komplicirano, a ni smrdljivo zvuči dobro

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj zvjezdicaZG prvotno napisa
    da imaš, i to dosta...otvori područje deramtologije vlasišta...imaš i stručne radove pisane na tu temu...i domaće, i strane...očito ti je promaknulo...
    pa daj koji link, baš me zanimaju istraživanja o pranju kose

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    to što ti ne osjećaš posljedice ne znači da je to općenito zdravo za prosječnu glavu/kosu. blago tebi, kad si tako neosjetljiva, ja ti iskreno zavidim. da ja perem kosu svaki dan mislim da bi mi kompletan skalp otpao, ili bi se ja barem tako osjećala mene glava ne pita jesam li kuhala kupus ili bila u birtiji :/ pa eto, preživljavam, čovjek se prilagodi
    sad ćete me proglasit šporkuljom

a stručna literatura, naime, znaš, ljudi se školuju vezano za te stvari. sad bi te moja dermatologica vikala, da znaš kako. jer ipak je ona škole završila!
    Mene zanima zašto to nije općenito zdravo i kakve su posljedice, jer oduvjek slušam kometare da nije dobro često prati kosu, a nikako da mi netko objasni zašto; ne shvaćam niti zašto ti misliš da bi ti skalp otpao da pereš glavu svakodnevno, eto voljela bih da mi tvoja dermatologica objasni kakve posljedice mogu očekivati ako perem kosu svaki dan.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

gle nemoj provocirat, jer očito ti je to namjera...odi u NSB i nađi si knjigu o dermatologiji, pa potraži područje dermatologije vlasišta...nisam tu s namjerom da se svađam s tobom, nit da ti pametujem, a ni da padam na tvoje provokacije...ak ti se pere svaki dan, dušo draga peri svaki dan, možeš i 2 puta što se mene tiče...i tri...meni tak svedno...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nisam ja tako besposlena, mislila sam da ćeš mi ti iz rukava istresti podatke

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ma da, pa tu sjedim na enciklopediji, sam da ti nađem stranicu...

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

koryanshea jesi možda probavala s eteričnim uljima? čula sam da se mogu pomješat s blagim, najbolje dječjim šamponima, par kapi lavande, limuna, žalfije u bočicu i da ima efekta, nisam nikad probala...

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

mima ajde prihvati da ljudi koji imaju više problema, traže i više rješenja pa s godinama putem pohvataju svašta. a najbolje da svaki put kad naiđem na korisnu i provjerenu informaciju vadim diktafon i uzimam izjavu, ili fotografiram većnešto. al evo, pošaljem ti ja ako hoćeš na pp ime i lokaciju svoje dermatologice pa se ti slobodno s njom popričaj. ali moraš obećat da ćeš nam ispričat kako je prošlo

a zvjezdica ti je gore nabrojala zašto nije dobro, za kožu i za kosu, ajde kad već pitaš pročitaj šta ti je odgovoreno.

zvjezdica - meni je glavni problem perut a masnoća onako usput. meni je derma bila korisna pa imam konkretne upute (zasad pali super): prije pranja utrljavam maslinovo ulje u vlasište, a perem eucerinovim šamponom protiv peruti, jedno šamponiranje, pustiti šampon da djeluje nekoliko minuta na glavi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To što je ona napisala su opće fraze koje slušam otkad mi se kosa počela mastiti, dakle od puberteta, tvrdnje koje "svi znaju", pa sam tako i ja dugo vremena smišljala načine da mi kosa pristojno izgleda i da se ne osjećam prljavo dva, tri ili četiri dana nakon pranja, jer "svi znaju da nije dobro često prati kosu". Onda sam shvatila da je najbolje rješenje za čistu kosu i ugodan osjećaj redovito pranje, posljedice ne primjećujem, pa tako, iskreno i bez želje za provociranjem ( :? ) svima koji smatraju da im kosa nelijepo izgleda kad nije svježe oprana preporučujem često pranje.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

uff perut je gadna stvar, al jednom kad nađeš nešto što ti pomaže onda je to to, uglavnom...najgore je to isprobavanje svega i svačega, i bacanje para kroz prozor...ja sam potrošila silne pare, kupovala sam sve moguće za što sam čula da pomaže, i tu, i vani, i mućkala i probavala i svašta nešto, al uglavnom se debelo razočarala...jedno vrijeme mi je pomagalo staviti deci jabučnog octa u zadnje ispiranje, al toliko mi smrdi da to nisam mogla trpit, jabučni ocat ne podnosim, nebi ga pojela ni pod koju cjenu a kamoli da mi još kosa smrdi po njemu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

gle mima opća fraza je i to da ne hodaš bosa po pločicama i da ne hodaš golih bubrega...pa nas se većina tog pridržava...mislim neke stvari su vrlo jednostavne i nisu komplicirane za shvatit...pa moja prababa je znala da nije pametno kosu prat svaki dan, nije to baš nešto revolucionarno

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam za onu "makar proćelava ali nek je čista" jer isto ne mogu podnijeti masnu kosu kad mi pada u rezancima (a meni je takva nakon 2 dana) a prije mjesec mi je počela ispadati hebeno tako da sam sve bliže ovoj tezi gore navedenoj.Prije trudnoće nisam imala problema sa kosom tako da se nadam da sam u prolaznoj fazi a i nabavila sam si neke kapsule i posebni šampon mada ne vjerujem da se da što napraviti sada (brijem da je u fazi ispadanja pa će valjda poslije toga krenuti i faza rasta).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Dosla sam samo podrzati Mimu, kakvo crno provociranje, kakav trend :?

Peri ili ne, ali pusti druge da peru ako im tako odgovara.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nemoj prababe spominjati, sad ćemo opet o kupanju za vrijeme menstruacije i kako "se to jednostavno ne smije jer se ne smije"

mima, i hear your pain. meni je nepojmljivo prati kosu jednom tjedno.
    ako tebi odgovara prati je svaki dan - peri.
    pogotovo što nemaš nekih "posljedica" zbog toga.
    sto ljudi - sto vlasišta

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

majko mila oko čega se mora podršku pružat

htjela sam i ja napisat ovo što melange, oprezno s "i moja baba je znala", te stare istine imaju čudnovato porijeklo.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja isto imam drame oko kose...svaka dva dana plafon izdrži užas za poluditi...u biti masti se ajme a dolje suhi vrhovi .koristila sve i svašta sad imam onaj GUHL iz Mullera kao za kosu koja se masti ma šipak niš ne pomaže

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj koryanshea prvotno napisa
    majko mila oko čega se mora podršku pružat
    Ne mora. Meni tako doslo nakon sto procitah neke iznesene mudrosti

arilu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da te "utješim" nema pomoći. Ja se borim s masti već godinama. Obavezno je moram prati svaki dan jer mi se drugi dan već vidi tjeme od špageta koji nastanu na glavi, pa je ne mogu ni kamuflirati u rep.
    Inače, isprobala valjda sve šampone, ampule, pakunge, pa prešla na frižider, kopriva, limun, kapula...ne sjećam se više što sve ne. I uvijek isto, ako želim da je uredna, svakodnevno pranje.
    Jadino što mi je svojevremeno pomoglo je minival, ali sad kad gledam slike od pred 10 godina,ipak ću je rađe prati svaki dan

Od kućnih piripravaka kojih se sjećam bilo je ispiranje kose čajem koprivinog korijena, ispiranje limunovim sokom (cca. pola limuna na litru) i trljanje tjemena kapulom, s tim da je to moralo stajat na glavi cijeli dan, pa i duže...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •