-
Odnos mama-kćer nakon dolaska brata
Ne znam od kuda početi.
Od toga da je volim beskrajno.
Ili od toga da više ne možemo provesti zajedno minutu, a da ne dođe do pucanja. I da sam pretužna.
Kad smo nas troje sami – ona (Keti), njen 6mjesečni brat (Aral) i ja sve funkcionira.
Ali čim se još netko pojavi – tata dođe s posla, baka i dida navrate, prijatelji, slučajni prolaznici – bilo kakva publika.. počinje nimalo lijepi šou.
Krene tako da zareda sa svim što sam je zamolila da ne radi. A kad je ponovo zamolim odgovara „E, baš hoću!“, „Meni se tako sviđa!“, „Ja ću po svom!“... I nastavlja.
Ruga mi se. Belji. Podruguje. Ignorira.
Kad se naljutim dolazi k meni, nateže mene, odjeću.. baca se na pod.. viče „Mama, zagrli me! Neću više!“..
Kako god ja reagirala, scene se ponavljaju. Stalno.
Čak i ako se smiri, pozove svog imaginarnog prijatelja, i kaže mi „Nisam ja.. to je Ivan rekao/napravio. Jel da je to jako ružno?!“ „Ivane, prestani!“
Prije smo sve rješavale razgovorom i dogovorom. Izrazito je zrela za svojih jedva 4.
Što god radi, uspijeva joj.
Hvale je tete u vrtiću, na plesu, gimnastici. Neustrašiva je i izuzetno inteligentna.
Probala sam udaljiti je (poslati u sobu), objašnjavati joj, dogovarati se, ignorirati ispad. Zabranjivati slatkiše i crtiće (mada sam sama sebi smiješna s tim – ionako to jedva konzumira).
Govoriti joj da ne želim biti s njom kad je takva. Da mi nije lijepo u njenom društvu.
Kad budem jako umorna poželim je lupiti. Utuviti nekako u glavu da ne možemo tako. To nisam ja! To ne želim biti ja!
Znam da nije opravdanje, ali zadnjih 6mj nisam odspavala više od sat i pol u komadu. I raspadam se..
Znam da se poigrava sa mnom.
Samo.. u tome stradavamo obje. I naš odnos.
Ne želim to. Ona je moje malo i obožavano..
Ne znam kako joj objasniti.
To što ima brata ne znači da se moja ljubav preselila. Volim ih oboje.
Jednostavno.. od kad sam rodila nas dvije ne možemo zajedno.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma