Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: alergija na prašinu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno alergija na prašinu

... tj. na grinjina govanca, detektirana mom Danielu. 3. stupanj.
    Trebam savjete o životu s tim, osobito o opremanju životnog prostora jer sad uređujemo novi stan pa je dobra prilika krenuti s nekim pretpostavkama.
    Također ako imate kakve linkove, molim i to.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Nemam linkova ali evo par natuknica koje ja znam, pa nek ostale cure nastave:
    - izbaciti plišane igračke
    - izbaciti zavjese
    - izbaciti tepihe (mogu samo oni krpeni koji se peru u mašini, i često ih prati)
    - čišćenje se bazira na brisanju prašine i podova vlažnom krpom s čim manje usisavanja, preporuča se usisavač koji umjesto vrećice ima rezervoar s vodom)
    - presvlačenje posteljine svakih 5-7 dana i pranje na najmanje 70 stupnjeva

To je kolko se na brzinu mogu sjetit,ak se još kaj sjetim dodam

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

mojoj drugarici je kirby usisivac mnogo pomogao. (verovatno moze svaki na taj fazon)

homeopatija je kod tog problema zakon!!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Dobila sam neke preporuke za dr.-e homeopate.
    No zanima me od kojeg materijala da kupim poplun. Ne bi htjela perje (em da ne bude i na to alergičan, em što se ne pere), trebalo bi se prati na 60 jer to uništava grinje.
    Kako na prvom katu uz ulicu biti bez zavjesa?
    Kako djecu bez tepiha pustiti da se igraju na podu?

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Dobila sam neke preporuke za dr.-e homeopate.
    No zanima me od kojeg materijala da kupim poplun. Ne bi htjela perje (em da ne bude i na to alergičan, em što se ne pere), trebalo bi se prati na 60 jer to uništava grinje.
    sve je o.k. osim vune i perja
    Kako na prvom katu uz ulicu biti bez zavjesa?
    žaluzine
    Kako djecu bez tepiha pustiti da se igraju na podu?
    npr.gumene puzle

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

MM ima alergijsku astmu.
    Živimo na 2. katu. U dnevnom boravku uopće nemamo zavjese, niti nam fale. Navikli smo i mi, i susjedi
    . Na ostalim prozorima imamo sitne žaluzine. Peremo ih vodom.
    Imamo jedan jedini maleni tepih od sisala (agave).
    Dijete se naviklo na pločice i parket i bez problema puže po tom, povremeno sjedne. Nisam primjetila da mu je hladno.
    Imamo i mi gumene puzle i strunjaču, ali na tom se ionako više ne zadržava.
    No tvoji su veliki pa to neće biti problem.
    Više manje se ne pokrivamo zbog centralnog (i suhi, vrući zrak nije baš napogodnija atmosfera za razvoj grinja).
    Ipak imamo jedan tanji sintetički poplun koji perem na 60.

eeee sad vidim da ti je vrabac slično odgovorila.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Mi zbog istog problema imamo laminat, bez zavjesa i tepiha. Poplun je od spuzve,a deke uvlacim u navlaku.Peremo posteljinu svaki tjedan(ja je perem na 95, sa bijelim vesom). Svaki dan obrisem prasinu i stakla, te podove 2 x na dan.Redovno se mora provjetravati sto vise to bolje, ne pusiti u sobi i neka je djete sto vise na cistom zraku,izbjegavati zatvorene prostorije.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Imala sam ja i neki sprej, ali se ne sjećam više kako se zove - znat će u apoteci, koji ubija grinje.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Hvala...
    ali moram pronaći nešto suvislo za sjedenje na podu, to im je još uvijek omiljeno mjesto za igru. Simpatex ako ništa drugo, jest da će izgledati kao kupaona ali inače će mi sveki mozak popiti (ako sjede na parketu).
    No nikako mi ne ide u glavu, to sa zavjesama. Mislim, grinje se hrane ljuskicama kože, a kako one dospiju na zavjesu? I kako se grinje mogu održati recimo na onim skroz glatkim markizet zavjesama?
    Navodno ima u Ikei za kupiti neke pamučne koje se peru na 60.

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Na zavjesama se jako prima prasina i zato nisu pozeljne, bez obzira na materijal.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Za sjedenje na podu kupi one gumene pazle možeš kupit više paketa pa složiš kolko vam paše. Prednost pred Simpatexom je jer se daju prebrisat mokrom krpom

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala...
    ali moram pronaći nešto suvislo za sjedenje na podu, to im je još uvijek omiljeno mjesto za igru. Simpatex ako ništa drugo, jest da će izgledati kao kupaona ali inače će mi sveki mozak popiti (ako sjede na parketu).
    No nikako mi ne ide u glavu, to sa zavjesama. Mislim, grinje se hrane ljuskicama kože, a kako one dospiju na zavjesu? I kako se grinje mogu održati recimo na onim skroz glatkim markizet zavjesama?
    Navodno ima u Ikei za kupiti neke pamučne koje se peru na 60.
    Aha. Mi smo kupili jedan baš za Lovru. Tamno plavi, izgleda kao tepih, a nije. I kupiš odmah i onaj drekec kaj se zaljepi za tepih (ubi me, nemrem se sjetit kak se veli) tak da se ne kliže (stoji odmah uz tepih). Tepih košta kojih 40ak eura + cca 5 eurića za ono-što-se-nemrem-sjetit-kak-se-zove. Dobra stvar jer se pere u mašini (mi imamo u blizini kemijsku, koja ima oooogroooomnuuu veš mašinu, pa sve opere za kojih 30ak kuna) i to što ljepo složiš nakon igre, ak ne želiš da se stalno prašina taloži....

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mamma san, pitala sam za zavjese. Ovi u čistioni sigurno ne peru na 60.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •