Results 1 to 15 of 15

Thread: suhi kašalj

Default suhi kašalj

Lijepo molim pomoć! Sin mi ima 14 mjeseci i prehladio se pred 4 dana. Po noći nije mogao spavati jer mu se zaštropao nosić. Davala sam mu kapi od sljeza, čistila nosić te nakon 10ak minuta opet čistila nosić i ušpricala sterimar kapi (kako mi je rekla pedijatrica. po noći sam mu mazala mast mislim da se zova mukoplant na bazi eukaliptusovog ulja da bi lakše disao. Temprature nije imao.Danas ujutro je počeo kašljati suhi kašalj jedno 10ak puta na dan. Da li netko zna kakav prirodni lijek protiv kašlja?

Anemona's Avatar

Default Re: suhi kašalj

Quote Originally Posted by nulan
    Lijepo molim pomoć! Sin mi ima 14 mjeseci i prehladio se pred 4 dana. Po noći nije mogao spavati jer mu se zaštropao nosić. Davala sam mu kapi od sljeza, čistila nosić te nakon 10ak minuta opet čistila nosić i ušpricala sterimar kapi (kako mi je rekla pedijatrica. po noći sam mu mazala mast mislim da se zova mukoplant na bazi eukaliptusovog ulja da bi lakše disao. Temprature nije imao.Danas ujutro je počeo kašljati suhi kašalj jedno 10ak puta na dan. Da li netko zna kakav prirodni lijek protiv kašlja?
    Nama je obično takav kašalj zadnji stadij prehlade, kad mu se lagano prestaje slijevati u nos, a još mu se lagano slijeva u grlo sekret.
    Ne dajem mu ništa protiv kašlja, jer mu se povraća od svih vrsta sirupa, pa mi je jednostavnije ne mučiti ga s time. Uvijek taj kašalj prestane za max 3 dana.

štrumpf's Avatar

Osim Strimara i kapi kad je prehlađen dam mu i Holyplantov sljezov sirup. Nekidan sam mu dala Panatus sirup jer je grozno kašljao, a pedijatrica mu ga je jednom prije dala za isti kašalj. Već sutradan nije više kašljao.

lasica's Avatar

potpisujem,ništa od prirodnih lijekova nam nije pomoglo.niti od prirodnih sirupa.samo panatus-ko rukom odnešeno.inače možeš probati sa majčinom dušicom,sljezom,trputcem i sl.ima i fora da se iscjedi limun,pomiješa sa maslinovim uljem i medom (šećerom ako beba ne smije još med)

Osoblje foruma čokolada's Avatar

Selim na zdravlje djece.

Suhi kašalj traje evo drugu noć, a ovo smo već imali prije 10ak dana. Tada nam je dr dala Pholcodin, koji umiruje centar u mozgu na bazi morfija. Dala sam mu tada jednom, a dalje smo liječili čajevima. Najbolje rezultate daje korijen bijelog sljeza. Imate likoju još preporuku

rossa's Avatar

evo i moja princeza već dvije noći kašlje. Nama je to isto obišno znak za kraj prehlade, ali ona je do petka bila zdrava i onda u petak šmrcanje i kašalj (a bila je samo 4 dana u jaslicama nakon 2-tjedne pauze)
    Korijen sljeza dajete kao čaj prije spavanja ili više puta dnevno? Postoji li neki dodatak da taj čaj bude malo ukusniji, šefica mrzi čajeve općenito?

Zlata bi mi vrijedio koji savjet, evo od prijepodneva ni minuta ne prođe bez kašljanja. Tako mi ga je žao. Ne da mu se niti jest jer ga boli stomak od neprestanog kašljanja.
    Rossa, moj pije sljez bez problema, ja bih onako intuitivno stavila unutra meda, al ne znam jel ga već i inače konzumirate.

Ima li netko još neku ideju?
    Kćer mi suho kašlje barem 6 dana, i ne prolazi

Jadranka's Avatar

Quote Originally Posted by Ana i mamino zlato View Post
    Ima li netko još neku ideju?
    Kćer mi suho kašlje barem 6 dana, i ne prolazi
    Bris grla?

jelena.O's Avatar

kolko pije? jeste bili kod doktora?

mene taj suhi kasalj hvata svaku zimu. i nista mi na kraju posebno ne pomogne. crna rotkva u kombinaciji sa medom ga ublazi malo. ali na kraju prodje sam od sebe kako je i dosao

Peterlin's Avatar

Quote Originally Posted by nevena View Post
    mene taj suhi kasalj hvata svaku zimu. i nista mi na kraju posebno ne pomogne. crna rotkva u kombinaciji sa medom ga ublazi malo. ali na kraju prodje sam od sebe kako je i dosao
    Pomoć:
    - ovlaživanje zraka u prostorijama u kojima se boravi, naročito noću
    - solna lampa
    - izbjegavanje velike razlike u temperaturi
    - špricanje nosa morskom vodom (ili ispiranje aquamaris sustavom)
    - treba i piti dovoljno (čaj ili običnu toplu vodu), jer kad je hladno, ne osjećamo žeđ u tolikoj mjeri kao ljeti

Od ljekovitih pripravaka: sljez (iscrpina od korijena, namačeš u hladnoj vodi), kadulja, med i slično
    Možeš i noću namazati prsa i leđa nečim masnim (svejedno je da li je maslinovo ulje, suncokretovo ili svinjska mast), obući majicu ispod pidžame i doooobro se zamotati. Masnoća će začepiti pore i na taj način zadržati toplinu u tijelu, pa će se na taj način olakšati eventualno iskašljavanje, tj. suhi kašalj pretvoriti u produktivni. Ali vjerojatnije je da će popustiti.

Peterlin hvala na idejama. Ne radim to sve redovito jer neda mi se vise. ali evo upravo je u tijeku taj suhi kasalj i izmori me svake godine u ovo doba. Sad si me potakla da pocnem pa mozda ubrza prolazak...Meni dosta pomogne med za to grebanje grla samo to je kratkotrajna pomoc.

Tashunica's Avatar

inhaliranje.
    meni se svaka viroza iskomplicira,
    jedino što mi stvarno pomaže su te inhalacije.