-
urtikarija-reakcija na antibiotik
evo nas kod kuće nakon 4 dana bolnice (blagdani nam nisu baš najbolje prošli). krenulo je ovako:
badnjak popodne: odjednom se začepio nos, petar nervozan, nemože spavati, kašlje. cijelu noć smo budni zbog kašlja i plakanja
božić: ujutro temperatura 37,7 ,nos curi, oči vodene, nervozan je i stalno plače. na dežurnoj doktorica ustanovi jaku upalu uha i propiše amoxicilin. počeli ga piti popodne
subota i nedjelja: situacija malo bolja ali kapci natečeni što pripisujem začepljenom nosu
ponedjeljak: ujutro ga skidam iz piđame a obadvije nogice skroz osute. čista koprivnjača. nije tako crveno već više bijeli mjehuri. odmah idem svom pedijatru, ona sumnja na antibiotik ili hrenovke(ali prije hrenovke),dobiva injekciju s uputama da će mu se nakon ovoga brzo smiriti i proći. popodne situacija postaje gora. osip se širi, crveni, izgleda zabrinjavajuće. vodim ga u bolnicu gdje dobiva još jednu injekciju, infuziju te kapi protiv alergije. doma čekam da se stvar bar malo popravi ali sve je gore i gore. proširilo se po cijelom tijelu, najgore je na licu. u 1 u noći vodim ga poonovno u bolnicu. dr govori da bi ga zadržala ali njen nadređeni se ne slaže te uz injekciju šalje nas kući.
mi smo jedva dočekali jutro, nema osipa, sve se spojilo u strašno vruće crvenilo, uši natečene. ponovno u bolnicu gdje nas i zadržavaju. uz sve injekcije, kapi, promjenu lijekova, povećane doze,jedva se počelo mrvicu povlačiti tek nakon tri dana. do sada NAJGORI dani u mom životu. da ne pričam o tome kako mi je bilo kad sam ga navečer morala ostaviti.
dr pretpostavljaju s obzirom na jačinu (i oni su se čudili) i dužinu trajanja da je riječ o reakciji na antibiotik. kojeg mislim da nije niti trebao dobiti jer da je bila tako strašna upala ne bi prošla za dva dana.
eto ako se nekom dogodilo sločno molimda podijelite iskustva: koliko je dana trajalo, je li imalo recidiv i slično
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma