Pokazuje rezultate 1 do 50 od 532

Tema: Prijava poreza na dohodak za 2009. godinu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Citiraj Berlin prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me slijedeće:
    Roditelji su mi u mirovini i mjenjali su prošle godine otvore u stanu. Račun za to glasi na moje ime, pa me sada zanima da li ja to mogu priložiti u svoju poreznu prijavu obzirom da sam već prethodne dvije godine račune za otvore prilagala jer smo isto radili kod nas doma.
    Znači, ne znam da li oni na poreznoj to provjeravaju, tj. veže li se nova por. prijava sa starom-ono da ne bi bilo previše sumljivo-gle ovi svake godine mjenjaju otvore.
    ne znam jel se radi o propustu referenta, ali ako ti nisi vlasnica stambenog prostora, onda se računi na tvoje ime i prezime ne mogu priznati u godišnjoj prijavi poreza.
    ukoliko sam krivo shvatila, i ti jesi vlasnica stana, onda možeš i ove godine predati račun IZVOĐAČA RADOVA, bez obzira šta si prošlih godina imala račune također za održavanje/ugradnju prozora i vrata.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako stanuješ na toj adresi ( to ti piše u prijavi i legitimaciji) imaš pravo pisati u prijavu poreza, i priloži papire vezane uz stan. Tako radi moj kolega , a stan je na ženu ( jer je njezino vlasništvo).

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj mallena prvotno napisa Vidi poruku
    ne znam jel se radi o propustu referenta, ali ako ti nisi vlasnica stambenog prostora, onda se računi na tvoje ime i prezime ne mogu priznati u godišnjoj prijavi poreza.
    ukoliko sam krivo shvatila, i ti jesi vlasnica stana, onda možeš i ove godine predati račun IZVOĐAČA RADOVA, bez obzira šta si prošlih godina imala račune također za održavanje/ugradnju prozora i vrata.
    Hvala ti, što se tiče vlasništva to je ok.
    Nego znaš što mene brine: ono da ne bi ispalo vidi ova svake godine mjenja prozore i vrata. Ne znam da li oni eventualno uspoređuju stare i nove porezne prijave, da li su do te mjere informatizirani i umreženi.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

berlin, a zašto ti svake godine ne bi promjenila par prozora i koja vrata????? Za to izmjenit odjednom treba hrpa love!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da li netko zna mogu li koristiti račune iz Praga-potpomognuta oplodnja, kao olakšicu za povrat poreza?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a može li se priložiti i račune za namještaj koji smo sami radili? Ili?
    imamo 2 računa na moje ime od preko 7.000 kn (skupa) za plohe iz kojeg je mm napravio ormar..
    ako da, kud to spada?

Hvala!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    a može li se priložiti i račune za namještaj koji smo sami radili? Ili?
    imamo 2 računa na moje ime od preko 7.000 kn (skupa) za plohe iz kojeg je mm napravio ormar..
    ako da, kud to spada?

Hvala!!
    Ne, ali ako ti je to radio majstor i dao račun onda ide, išlo bi u stambene potrebe.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.02.2010. at 17:31

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj matija1 prvotno napisa Vidi poruku
    Da li netko zna mogu li koristiti račune iz Praga-potpomognuta oplodnja, kao olakšicu za povrat poreza?
    Nitko ne zna?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj matija1 prvotno napisa Vidi poruku
    Moj logican odgovor bio bi ne jer ako su racuni placeni u Pragu onda je taj racun podlozan ceskom porezu, ne hrvatskom.
    Tj. na taj racun nije placen porez u RH pa ga RH ni ne moze vracati.
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 08.02.2010. at 23:36

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

e ovako, ja sam radila do 01.08., od 01.08.do 01.09. na komplikacijama, te od 01.09. na porodiljnom.Jel mi treba šta od porodiljnog za povrat poreza.,ili samo prijavljujem do 01.08 dokad sam radila.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Moj logican odgovor bio bi ne jer ako su racuni placeni u Pragu onda je taj racun podlozan ceskom porezu, ne hrvatskom.
    Tj. na taj racun nije placen porez u RH pa ga RH ni ne moze vracati.
    Hvala

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •