Pokazuje rezultate 1 do 50 od 532

Tema: Prijava poreza na dohodak za 2009. godinu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja imam pitanje.

Ako je odbitak za dijete uvecan zbog ostecenja zdravlja, a nemamo rjesenje o invalidnosti nego samo nalaz prvostupanjskog tijela vjestacenja da ostecenje zdravlja postoji (ja sam na dopustu za njegu) je li to dovoljno za priloziti uz prijavu da priznaju uvecani faktor odbitka?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa Vidi poruku
    Ja imam pitanje.

Ako je odbitak za dijete uvecan zbog ostecenja zdravlja, a nemamo rjesenje o invalidnosti nego samo nalaz prvostupanjskog tijela vjestacenja da ostecenje zdravlja postoji (ja sam na dopustu za njegu) je li to dovoljno za priloziti uz prijavu da priznaju uvecani faktor odbitka?
    Priloži kopiju rješenja koji je važio u prošloj godinu, napr. ja sam imala komisiju u 9 mjesecu, i imam rješenje od 09/2008 do 09/2009 i 10/2009 do 10/2010, predat ću kopije oba rješenja.

Evo ti još malo pomoć

evo i iz zakona http://propisi.porezna-uprava.hr/ind...20na%20dohodak

3. 0,3 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe s invaliditetom.

4. 1,0 osnovnoga osobnog odbitka za poreznog obveznika, svakog uzdržavanog člana uže obitelji i svako dijete, ako su osobe kojima je rješenjem, na temelju posebnih propisa, utvrđena invalidnost po jednoj osnovi 100% i/ili koji radi invalidnosti imaju, na temelju posebnih propisa, pravo na tuđu pomoć i njegu. U tom slučaju porezni obveznik za sebe osobno i za istu osobu koju uzdržava ne može koristiti osobni odbitak iz točke 3. ovoga stavka.

Prema ovome imaš pravo na dodatni koeficijent 1,00 i tako nam i piše u poreznoj kartici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •