Pokazuje rezultate 1 do 50 od 532

Tema: Prijava poreza na dohodak za 2009. godinu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Da li se može u poreznu prijavu kao olakšica unjeti dijete od dana svog rođenja tj.od tog mjeseca , ako s tim datumom nije unjeto u pk karticu ( već ja na pk karticu unjeto nekoliko mjeseci kasnije ) ?
    Naravno, ali treba skopirati rodni list od malca i to priložiti. Olakšicase piše od rođenja djeteta, tj.tog mjeseca kad je rođeno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Naravno, ali treba skopirati rodni list od malca i to priložiti. Olakšicase piše od rođenja djeteta, tj.tog mjeseca kad je rođeno.
    Hvala ti, Jelena.O

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

jelena.O, vezano na ovo što si CAPPY odgovorila, da te još nešto pitam. Na MM-evom IP obrascu vidim da smo i stariju curu, i mlađu (rođenu 11.5.) prijavili na njega tek s kolovozom (do tad mu osobni odbitak iznosi 1.800). Za mlađu mi je jasno, pišem od svibnja, ali što je sa starijom (na meni je bila prijavljena do 30.4. kad sam otišla na RD)? Hvala!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    jelena.O, vezano na ovo što si CAPPY odgovorila, da te još nešto pitam. Na MM-evom IP obrascu vidim da smo i stariju curu, i mlađu (rođenu 11.5.) prijavili na njega tek s kolovozom (do tad mu osobni odbitak iznosi 1.800). Za mlađu mi je jasno, pišem od svibnja, ali što je sa starijom (na meni je bila prijavljena do 30.4. kad sam otišla na RD)? Hvala!
    1.Izračunaj si da li ti starija treba baš biti na tebi puna četiri mjeseca. Jer ako imaš previše povlastica možeš koji mjesec veliku prepustiti ( u tih 4 mjeseca) mužu. On stavi fotokopiju njezinog rodnog lista u prijavu.
    Malu obavezno prijavi na muža ( isto fotokopija) napiši da je vezana uz veliku i na nju imaš onda popust 0.7 .

Ako si još u dvoumicama pošalji mi na pp prepis svoje Ip i njegove, pa ću ja zmisliti kaj dalje. i naravno grad ( jel? Zagreb) uz e-mail adresu!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    1.Izračunaj si da li ti starija treba baš biti na tebi puna četiri mjeseca. Jer ako imaš previše povlastica možeš koji mjesec veliku prepustiti ( u tih 4 mjeseca) mužu. On stavi fotokopiju njezinog rodnog lista u prijavu.
    Malu obavezno prijavi na muža ( isto fotokopija) napiši da je vezana uz veliku i na nju imaš onda popust 0.7 .

Ako si još u dvoumicama pošalji mi na pp prepis svoje Ip i njegove, pa ću ja zmisliti kaj dalje. i naravno grad ( jel? Zagreb) uz e-mail adresu!
    Jel pod povlastice misliš na npr. kamate za stambeni kredit i sl.? Jer to nemam niš, ni za zdravstvene usluge ni ništa osim primanja od poslodavca prva 4 mjeseca. Muž ima te kamate.

Ma poslat ću ja tebi pp, za svaki slučaj, da ti na mail bacim naše IP obrasce. Hvala!

Superman avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Molim za savjet:

Žena je nezaposlena i na muževoj je poreznoj kartici kao olakšica. Tijekom godine radila je na ugovor o djelu te ostvarila nekakav dohodak.
    1) Ima li žena pravo na povrat poreza?
    2) Žena je prijavljena na adresi na području od posebne državne skrbi, i ta adresa je na njezinoj osobnoj iskaznici. U potvrdi o ostvarenim primitcima navodi se njezina adresa podstanarskog stana, koji nije na području posebne državne skrbi. Možemo li u njezinoj poreznoj prijavi koristiti adresu na području p1, i shodno tome, pripadajuće olakšice?
    Unaprijed hvala za odgovor!

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Superman prvotno napisa Vidi poruku
    Molim za savjet:

Žena je nezaposlena i na muževoj je poreznoj kartici kao olakšica. Tijekom godine radila je na ugovor o djelu te ostvarila nekakav dohodak.
    1) Ima li žena pravo na povrat poreza?
    2) Žena je prijavljena na adresi na području od posebne državne skrbi, i ta adresa je na njezinoj osobnoj iskaznici. U potvrdi o ostvarenim primitcima navodi se njezina adresa podstanarskog stana, koji nije na području posebne državne skrbi. Možemo li u njezinoj poreznoj prijavi koristiti adresu na području p1, i shodno tome, pripadajuće olakšice?
    Unaprijed hvala za odgovor!
    1. ima ako je njen dohodak manji od 10 800 kn
    2. može i treba koristiti adresu sa p1

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa Vidi poruku
    Jel pod povlastice misliš na npr. kamate za stambeni kredit i sl.? Jer to nemam niš, ni za zdravstvene usluge ni ništa osim primanja od poslodavca prva 4 mjeseca. Muž ima te kamate.

Ma poslat ću ja tebi pp, za svaki slučaj, da ti na mail bacim naše IP obrasce. Hvala!
    pOVLASTICE SU I STAMBENI KREDIT ( NA KOGA I KOLIKO JE?), ZDRASTVENE USLUGE ( ZUBAR, +GINIČ, VAĐENJE KRVI , DODATNO ZDRASTVENO), ŽIVOTNO OSIGURANJE.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •