Pokazuje rezultate 1 do 50 od 532

Tema: Prijava poreza na dohodak za 2009. godinu

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mora li se prijaviti dohodak od osiguranja ako mi je osiguranje isplatilo ugovoreni iznos prema polici životnog osiguranja i prema mojoj potvrdi od porezne koliko sam olakšice koristila, već pri isplati uplatilo porez na dohodak.
    Navodno se taj obračun pri isplati smatra konačnim obračunom, ali iz osiguranja su nam poslali potvrdu o uplaćenom porezu i uvjeravaju nas da i to moramo prijaviti u prijavi poreza na dohodak (mi prijavljujemo i ove godine jer selimo djecu ovisno o tome kako nam najbolje odgovara), a sad ispada da smo još dužni i platiti porez iako se ne radi niti o nekim plaćama koje bi se oporezovale s 40%, a baš niti nekom pretjeranom dohotku od osiguranja

prima avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Mora li se prijaviti dohodak od osiguranja ako mi je osiguranje isplatilo ugovoreni iznos prema polici životnog osiguranja i prema mojoj potvrdi od porezne koliko sam olakšice koristila, već pri isplati uplatilo porez na dohodak.
    Navodno se taj obračun pri isplati smatra konačnim obračunom, ali iz osiguranja su nam poslali potvrdu o uplaćenom porezu i uvjeravaju nas da i to moramo prijaviti u prijavi poreza na dohodak (mi prijavljujemo i ove godine jer selimo djecu ovisno o tome kako nam najbolje odgovara), a sad ispada da smo još dužni i platiti porez iako se ne radi niti o nekim plaćama koje bi se oporezovale s 40%, a baš niti nekom pretjeranom dohotku od osiguranja
    za dohodak od osiguranja ne moraš obavezno podnositi poreznu prijavu, ali ako ju podnosiš iz drugog razloga (radi drugačijeg korištenja olakšica), moraš prijaviti sve dohotke, pa tako i taj od osiguranja.
    jesi sigurna da kad presložiš sve moraš još platiti poreza? (ne moraš sigurno, jer ne moraš podnositi prijavu), nego jesi sigurna da ne možeš i koju kunu dobiti natrag?
    možeš na pp brojke, ako želiš

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •