Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: O temperaturi

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno O temperaturi

Nisam našla nigdje o temperaturi pa ako se varam premjestite ovu temu.Zanima me koliko dugo treba bebi mjeriti temperaturu običnim toplomjerom rektalno.Znam da se tim toplomjerom inače mjeri 5 min,al to mi je malo predugo da bebi mjerim.Ja sam mjerila tako dugo dok živa više nije rasla,a to je nekih 2 min.Jesam li dobro mjerila?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kupi onaj digitalni što pišti kad izmeri.Mislim da mjerenje sa takvim traje dvadesetak sekundi...

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Re: O temperaturi

Citiraj vindira prvotno napisa
    Nisam našla nigdje o temperaturi pa ako se varam premjestite ovu temu.Zanima me koliko dugo treba bebi mjeriti temperaturu običnim toplomjerom rektalno.Znam da se tim toplomjerom inače mjeri 5 min,al to mi je malo predugo da bebi mjerim.Ja sam mjerila tako dugo dok živa više nije rasla,a to je nekih 2 min.Jesam li dobro mjerila?
    Jesi. U guzi se mjeri dok živa ne stane i stoji.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Re: O temperaturi

Citiraj sne prvotno napisa
    Jesi. U guzi se mjeri dok živa ne stane i stoji.
    jeeeee :D :D znači dobro je.Hvala ti!

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa
    Kupi onaj digitalni što pišti kad izmeri.Mislim da mjerenje sa takvim traje dvadesetak sekundi...
    Imam i taj i dudu,al mislim da je obični najpouzdaniji

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E. su u bolnici u inozemstvu mjerili samo rektalno sa takvim.Tako da mislim da je jednako pouzdan kao i živin,samo puno brži.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

E. su u bolnici u inozemstvu mjerili samo rektalno sa takvim.Tako da mislim da je jednako pouzdan kao i živin,samo puno brži.
    ne znam koliko je pouzdan jer je svako mjerenje različito, npr. jednom je 37.7, odmah poslije 37.9 a minutu poslije 37.5.
    Meni je dovoljno pouzdan, jer ne patim na te male razlike, bitno mi je da znam jel ima ili nema temperaturu, i ako ima onda otprilike koliko.

ako provjeravam dal se spustila onda mi je isto nebitno tih par 0.2/3 manje više :/

ali recimo mm strašno pati na TOČNU temperaturu. njemu je jako bitno da je mjerenje najtočnije moguće. On jedini kod nas doma koristi klasični toplomjer.

Ja nemam pojma kako bih usjela uvjeriti M. da 5 minuta bude mirna dok joj izmjerim temperaturu :/

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Ja nemam pojma kako bih usjela uvjeriti M. da 5 minuta bude mirna dok joj izmjerim temperaturu :/
    svi peppa pig crtaći na youtube-u traju 5:01

Meni je digitalni dosta nepouzdan, isproban na meni :/ U uputstvu piše da se mora paziti da baterije ne budu prazne, a ja stvarno ne znam koliko njemu treba da "potroši" bateriju, pa sam stalno u panici da su baterije prazne i da pokazuje skroz pogrešno.

Ali ja Nađi merim samo kad mi se pod rukom čini da ima više od 38.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Stvarno mislim da ta razlika od 0,2 ili 0,3 stupnja nije bitna.E.je ležala nakon teških operativnih zahvata i mjerili su joj rutinski temperaturu svaka tri sata danima.Tako da mislim da je dovoljno pozdano mjerenje,a ugodnije jel puno kraće traje.

Starijem sinu sam mjerila isklučivo sa toplomjerom koji ide u uho(taj pogotovo nije super pouzdan).Ali meni to nije tako bitno,ja već na dodir čela svojim usnama mogu okvirno procijenit temperaturu.
    I tako više pratim opće stanje nego visinu temperature.

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj vissnja prvotno napisa
    Citiraj puntica prvotno napisa
    Ja nemam pojma kako bih usjela uvjeriti M. da 5 minuta bude mirna dok joj izmjerim temperaturu

svi peppa pig crtaći na youtube-u traju 5:01
    blago tebi kad dijete hoće gledat crtiće. moja gleda samo početak dok je uvodna pjesma i to je to. ili ako joj stavim dječje pjesmice s jubitoa onda hoće slušat duuuooo, ali i plesat :/

ALI
    I tako više pratim opće stanje nego visinu temperature.
    tako i ja. to mi je najpouzdanije 8)

Pepita avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Mi smo do sada mjerili živinim i to ispod pazduha, jer ne volim gurati toplomjer djetetu u guzu :/
    Srećom ona je mirna pa mogu biti mirna da je dobro izmjerena.
    Do sada nismo imali visoku temperaturu.

Ja isto želim znati točno u stupanj kolika je temperatura.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •