Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 117

Tema: da li su vam dali vode??

gabrijela7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno da li su vam dali vode??

mene zanima da li su vam kad ste rađale dozvolili piti vode??
    i zašto ne bi smjele piti vodu pošto meni na prvom porodu nisu dali okusit tekućinu 12 sati i to mi je ostalo kao jako ružno iskustvo jer sam dehidrirala totalno,pa sama pomisao da bi mi se na idućem porodu to opet isto moglo desit užasava me!!!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nisu mi dali, ali sam se svako tolko (dok sam mogla hodati) švarcala u wc i popila par gutljaja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meni su dali, ustvari imala sam svoju janu i pila sam. E još mi je samo falilo da mi ne daju piti

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Nisu mi dali piti ni na jednom od 3 porodjaja.
    Ali su mi treci put zbog dehidracije od koje sam u bolovima pred izgon pocela gubiti svest,dali infuziju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vinogradska bolnica.
    Bio je MM na porodu, i nismo ih niti pitali specijalno. Donio je vodu, a i u boxu je bio rukoper i voda kojom mi je stalno vlažio čelo i usta.
    Mislim da inače "ne dopuštaju" vodu. Nisam ja sad popila litre i litre na porodu, ali koliko mi je trebalo jesam, bilo je i paklenski vruče.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

SV.Duh, prije 9 godina - niti kapi. mm je jedino smio vlažiti mi usta gazom. Ja sam ju sisala od muke, najradije bi ju pojela koliko sam bila žedna.
    Varaždin - prije 3 godine. Imala sam flašicu Jane sa sobom. Sestra me zamolila da baš ne pretjerujem, ali sam popila koliko mi je trebalo, ionako smo mm i ja većinom bili sami. Išla sam par puta na wc, to su dozvolili, jedino me smetalo kaj sam se svaki put natezala sa sestrom da me čeka ispred vrata i da ih zatvori jer inače ne mogu piškiti.

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: da su vam dali vode??

Citiraj gabrijela7 prvotno napisa
    i zašto ne bi smjele piti vodu ....
    radi carskog reza?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sv.duh prije godinu dana dali su mi i imala sam svoju janu sa sobom od predrađaone do boxa. čak sam dobila i jesti jer mi je porod od puknuća vodenjaka do rođenja bebača trajao 20 sati od kojih sam 17 provela u predrađaoni jer je bila užasna gužva u boxevima a ja se nikako otvarala.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

oba puta su mi dali piti. cak nisam ni trazila, sestra mi je sama donila.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Normalno sam pila Janu i bez ikakvih problema išla 3 puta na WC u tih 4,5 sata... rodila sam u Varaždinskom rodilištu.
    Prodisavanje trudova iscrpi i uopće ne kužim i ne vidim razlog zašto se ne bi pilo vode tijekom poroda? :?

alec avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

SD prije 5 mj - bez problema sam mogla piti vodu. krenula sam u predrađaoni ( čak mi je primalja Goga otvorila bocu Jane), a kad su me prebacili u box uredno su mi dofurali Janu i stavili je na stolić pa sam nastavila s pijuckanjem. meni je bio pakao nakon poroda jer je na kraju bio hitan cr, završila na intenzivnoj, a tamo nisam smjela ništa piti.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Normalno jela i pila; naručila MM sa stvarima i hranom jer sam neplanirano ostala na porodu u poslijepodnevnim satima, a rodila tek sutradan iza ručka. U protivnom bi valjda umrla od gladi.
    Otkapčala se sama s CTG-a, išla u WC bez pitanja, poslije zakapčala, šetala itd. Možda zato jer sam večinu vremena provela sama u predrađaonici, ali i na porodu ; uopće se nisu uzbudili kad su vidjeli praznine na CTG-a. Hm, mene danas brine što je sve moglo krenuti nizbrdo, a da nitko ne bi primjetio :?
    Čak sam i žvakala do izgona, a kad se skužili nisu mogli vjerovati pa su me uzbuđeno "zamolili" da ispljunem žvaku.
    SD- prije 5 godina.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

U Petrovoj - dobila čašu vode od sestre, kasnije sam pijuckala iz flašice kaj sam si ponjela

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Na prvom porodu nikako,kao da sam na robiji a ne na porodu, ali zato kad sam došla u sobu zubima otvorila litru mlijeka i popila (e eto im);na drugom me je babica par puta nudila skrivećki (ja ne kužim koliko može nauditi deci vode CR).

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dali su mi piti i čak su me pitali jel imam kakave kekse sa sobom kad sam rekla da sam već gladna

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj miele prvotno napisa
    Na prvom porodu nikako,kao da sam na robiji a ne na porodu

i kod mene na prvom upravo ovako, a na drugom ih nisam ni pitala, nisam se odvajala od boce ni u pripremnoj sobi ni u sali.

uopšte mi nije jasno u čemu je štos jer je u pitanju ista bolnica, isto osoblje i sve ostalo isto

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Vinogradska,2007. godine dali mi zdjelicu sa vodom i vaticu da si močim usta i cuclam...biloje dosta vode, sve sam popila za 2 sata koliko sam bila u rađaonici

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

SD prije 5mj, da

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ni kap, a dosla vec zedna jer sam bila poslusna kod kuce i nisam pila vodu jer su mi rekli da ne smem. ne bi bila poslusna da sam znala koliko ce trajati.
    15 sati bez kapi sve ukupno! sigurna sam da bi ceo porodjaj bio laksi da nisam dehidrirala toliko jer sam vec dosla sam temperaturom, garant od zedji.

ma ja sam kriva, budala, sto sam ih i slusala

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

u merkuru sam dobivala samo namoćenu gazu koju bi ja odmah pocuclala i tražila još......
    ali su bili nešto jako štedljivi.....

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Na SD sam popila valjda 3 l vode u predrađaoni i boksu. Ponijela sam 2x po 0.5 L u torbi i to sam popila u predrađaoni. MM mi je kasnije donio onaj paket od 6x0.5 L ,na što sam ja i cimerice u predrađaoni umrle od smijeha. Na kraju kad sam došla u sobu ostala mi samo jedna bočica jer sam ostale popila još u boksu, i žedni doktor se "ogrebao" za dvije bočice . Ukratko - na SD možeš pit koliko hoćeš!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Primalja mi je nosila vode i prvi drugi put, i svako toliko me nudila, na čaše. U Rijeci.

Ne razumijem to ne pijenje, odvratno mi je to.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

na SD prije 15 mj,sam pila i u predrađaoni i u boxu,i još me nudila sa plastičnom čašom...
    imala sam i mob...i neseser...i labelo...sve su mi dodavali..

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

prije 2,8 god na SD ispocetka mi nisu dali piti nego su mi samo vllazili usnice, ali nakon par sati u boxu su mi dozvolili u 2 navrata da popijem po 2 gutljaja ne vise. i ja isto pretpostavljam da je to zbog mogucnosti carskog :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

prije 2 godine rodila na Sv.Duhu. Porod je jako dugo trajao i cijelo vrijeme su mi donosili vode koliko sam trazila.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Na SD su mi dali piti i prije 7 godina

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Rodila sam u Varaždinu, imala sam flašicu vode sa sobom, ali sam bila cijelo vrijeme na infuziji, od 4 ujutro od kad sam došla u rađaonu pa do 15:15 kad sam rodila. Popila sam ukupno možda 1,5 dcl vode tek toliko da mi usta ne budu suha, nisam se htjela nalijevati vodom jer su mi trudovi bili puno bolniji kad mi se napunio mjehur.

Ne znam točan razlog zašto se ne dozvoljava piti puno vode, ali mislim da je to zbog eventualnih komplikacija kad bi moralo doći do operacije. Kad sam bila u bolnici zbog vađenja mandula, bilo je strogo zabranjeno popiti vodu prije operacije, jednom klincu su odgodili operaciju za drugi dan jer se napio vode. Mislim da su pričali nešto da je manji rizik kod opće anestezije ako je želudac prazan, zbog povraćanja i udisanja sadržaja želuca ili tak nešto.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

SD,2007. ne pretjerujem 3l vode na krevetu u predrađaoni, i stalno sam pila, nisu mi ništa rekli, i dok sam čekala na hodniku još 2-nikakvih problema.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Merkur, prvi bio carski, druga dva samo namočenu gazicu.

Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Rijeka, prije 10 mj. pila vodu! Sestra pitala MM ima li sa sobom bocu vode, i da slobodno natoči iz špine još ako tražim.....

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Prije 6 mjeseci u Petrovoj nisu mi dali vodu, samo namočenu gazu u vodu. Pet sat sam bila na prirodnim trudovimsa, a jedan sat na dripu (otprilike) a na kraju kad sam bila 9 cm otvorena završila sam na hitnom carskom. Nisam pila vodu skoro puna 3 dana, jer poslije sam dobivala samo infuziju. Ali kad sam počela piti nisam se mogla danima napiti

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Na prvom porodu mi nisu dali piti. Sestra mi je maramicom vlažila usta a ja posisala što se dalo.
    Ovaj put je sve bilo jako brzo pa nisam ni tražila piti za vrijeme poroda. Nakon poroda i kad su me zašili sam tražila ali su mi rekli da 2 sata ne smijem ni piti ni jesti.
    Kad sam se nakon nekih sat vremena konačno dočepala svog ruksaka (s obzirom na brzinu stvari ovaj put nisu bile sa mnom nego su ostale na ulazu u rodilište) onda sam se i napila (bez njihovog odobrenja).
    Ovo je za Vinogradsku.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

I vode i čokolade :D

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Na prvi porod (2007) sam nosila bocu vode u rađaonu i pijuckala cijelo vrijeme.

Na drugom porodu (2009) je babica u rađaoni nudila vodu i meni i drugim rodiljama (a i prisutnim muževima ).

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

u nasem rodilistu ce vas babica umiti i natopljenu gazu staviti na usta, ali nece dati da pijete.
    umirala sam od zedji na prvom porodu, usta su mi bila suha od pustog puhanja.
    na drugom sam sama odradjivala trudove citavu noc, imala vodu sa sobom ali nisam imala potrebu piti iako je bio 8 mj.

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

SD prije 3mj. pijuckala sam vodu čitavo vrijeme jer ne znam kako bi izdržala 24 sata bez ičega ,tako da mi je voda bila spas

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mene na prvom nisu dali vode, samo vlažili usta gazom..

Na drugom sam smijela piti, neznam kolko sam popila, al proklela sam tu bočicu jer su mi pred sam izgom morali staviti kateter da mi isprazne mjehur,
    naime mjehur mi bio pun pa je smetalo bebi kod izgona a ja nisam mogla piškit jer je beba pritiskala mjehur (tak da je kateter bio jedino riješenje),
    katastfora, gore od poroda.....

lasada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Rodilište Gospić- nisu mi dali vode, MM bio sa mnom na porodu i vlažio mi tufetom usne to su dozvolile a vode ništa pa sam ja MM govorila kad bi ostali sami da ne cijedi tufer pa sam cuclala al i meni je to loše iskustvo i bio je normalan porod.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

na SD, u predrađaoni kolko sam htjela, a u rađaoni, dragi mi je davao vlažnu gazicu i to mi je bilo ok.

al sam ponjela kufer hrane i tonu voća jer mi u ta 4 dana na odjelu nisu dali ni jednu voćku tako da sam se spasila...

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Petrova,prije 5g-ni pod razno
    SD-prije 8mj-popila janu, a bila tamo pola sata

Erin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

dali su mi, pila sam ianu u rađaoni.

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ja sam u boksu pitala vode i donjeli su mi bocu od 2 litre. U 45 minuta poroda popila sam ju cijelu

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sad kad čitam da su nekim curkama dali da piju vodu nemrem vjerovat! ja sam umirala od žeđi, samo sam si smjela navlažit usnice!
    kad se sjetim, mislim da mi je zapravo to bilo najteže tijekom cijelog poroda :O

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

ja uopće nisam bila žedna tj. nisam se tog ni sjetila

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

iskreno, na vodu nisam ni mislila, ali dali su mi piti ne sada da se natačem ali dovoljno da utažim žeđ

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Na 1. porodaju su mi dali casu s vodom i nudili, na 2. sama popila u wc-u kad sam isla pisati.
    Ako ostanes sto duze doma, imas vise komocije, pa i vodu. U bolnici se boje za slucaj hitne potrebe za operacijom, navodno nije dobro imati nesto po crijevima, a oni ocekuju operaciju.

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

u Puli daju da si poneseš vodu, na tečaju su rekli neka ne pretjerujemo ali onako da nisi žedna možeš gucnut....

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imala sam svoju bocu Jane i mogla sam piti koliko sam htjela, ali na kraju jedva da sam nešto popila. Nisam stigla razmišljati o vodi i mogla sam komotno roditi bez nje.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prvi put u predrađaoni sam pila vodu. došla sam u box i rodila za par minut, onda sam tražila vodu i mlade sestre na praksi su mi davale par putapo malo u čaši. drugi put, bilo je jako vruće, muž je imao malu janu u džepu ali čim je došao u box ja sam rodila kao i prvi put. ostali smo 2-3 sata nakon poroda s bebicom u boxu jer nije bilo nikog pa sam pila i jela slatkiše. sve se događalo na svetom duhu.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Imala bočicu Jane i pila nakon svakog truda po gutljaj, jer su mi od prodisavanja usta bila užasno suha... Prirodan porod - Vž rodilište.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •