Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123
Pokazuje rezultate 101 do 117 od 117

Tema: da li su vam dali vode??

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ne možeš ići na wc, jer je poznato da kad ženu koja rađa otkopčaš sa svih onih aparata zna odlutati i onda napada osoblje po bolnici.
    mogla bi se i izgubiti na putu do wc-a, ili bi se poremetio poredak planeta u svemiru.
    uglavnom ne daj bože da žena jede i pije na porodu, a kamoli da joj padne na pamet piškiti na bilo koji drugi način nego preko katetera ili na kahlicu.
    (oprostite na ironiji, ali nisam izdržala)

pipi73 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Svako zabranjivanje vode i tecnosti je najblaze receno nehumano....

Porodila sam se vani....cak su me forsirali da uzimam tecnost...a u programu su im obavezni neki visokoenergetski sokovi dok idu trudovi(min 3x) ....kada se potpuno otvortite onda idete na krevet gdje se poradjate do tada imate pravo lezati,setati...sto zelite...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ayan loooool
    a di si ti radjala? promaklo mi

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ziher u vinogradskoj. jedino tamo imaju empatiju i suvremeni pristup rodilji koja rađa u boxu 17 sati bez ijedne kapi vode...

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    ziher u vinogradskoj. jedino tamo imaju empatiju i suvremeni pristup rodilji koja rađa u boxu 17 sati bez ijedne kapi vode...
    i nagrada odlazi pobjedniku.
    sva sreća da nisam bila žedna i da sam brzo rodila, inače ne znam kako bi bez vode. nadam se da će se netko gore urazumiti po ovom pitanju, nije niti čudo što ženama bude slabo od iscrpljenosti.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nisu mi dali vodu, jedino su dali MM namočenu krpicu kojom mi je vlažio usne. Tražila sam ga vode ali nije dao. To mu ni dan danas nisam oprostila

_Candy Candy_ avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne bih mu ni ja oprostila.
    U Zadarskom rodilištu se može sa sobom ponijeti pola litre vode. Muž mi je na prvom porodu pored toga donio još litru i pol što me spasilo. Na drugom je isto tako, u sat vremena sam popila skoro litru i nitko ništa nije kometirao ni branio.

kitty avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

pila sam vodu tokom cijelog poroda, čak su mi govorili da trebam više piti da ne dehidriram. rodila u OB Sisak.

Jesen u meni avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2012

Početno

porod me tek čeka i frka me kako će to proći bez vode, jer nju u Osijeku ne daju, a meni je konstantno začepljen nos i suha usta. planiram ponijeti labelo da bar malo to ublažim.
    kažu da je jedan od razloga to što pun mjehur smanjuje prostor bebi i otežava izlazak, a drugi je razlog to ako se porod mora dovršiti carskim rezom, onda se uslijed mučnine od anestezije sadržaj želuca može vratiti u dišne putove i možete se ugušiti.
    ne znam kako onda u nekim drugim bolnicama to isto ne predstavlja problem.
    načula sam da u slučaju da ste nešto jeli i bude hitan carski, može se dobiti spinalnu anesteziju i onda to ne predstavlja toliki problem.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

jednostavnije je i lakše ovako bez vode... njima, jelte.
    naravno da se mjehur puni, al zato idemo na wc piškit, ali evo i to je onda problem...njima, jelte, opet, meni nije.
    isti je argument za klistiranje - puna crijeva, pritisak, teži porod, infekcija bebe. meni je lakše obaviti veliku nuždu, prirodno izazvanu trudovima, al evo, njima je to problem, opet, jelte.
    veliki je problem biti human i odnositi se tako prema ženama na porodu. puno je lakše svezati ih, zabraniti im sve i ništa im ne govoriti i bok.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

što se tiče carskog i pijenja vode, ne znam kako je to nekim doktorima problem, dok drugima nije...to bi i ja voljela znati.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jesen labello ti je odlican! Da ga nisam imala na prvom porodu vjerojatno bih radjala spojena direktno a slavinu! Ovako sam potrosila pol stka labela a muz mi je nebrojeno puta punio bocu od pol litre. I to sam rodila nakon vise od 24-satne indukcije koja je zbog same duljine trajanja bila solidan kandidat za carski.
    U jednom trenu sam pitala kada moram na klistir pa su me blijedo pogledale i giekologica i opstetricarka rekavsi da ga ne rade vec bar 15 godina jer se pokazao nepotreban, kakile su i nakon klistra jer probava se ne zaustavlja a samo je izazivao bolne trudove rodilji.
    Moram li napomenuti da nisam rodila u Hrvatskoj
    Posljednje uređivanje od Tiziana : 28.02.2013. at 18:13

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

što se tiče carskog i pijenja vode, ne znam kako je to nekim doktorima problem, dok drugima nije...to bi i ja voljela znati.
    ja ti mogu reci svoje iskustvo
    moj prvi porod trebao je biti planirani carski
    medjutim, vodenjak mi je puknuo kojih tjedan dana ranije pa je isao, ne bas hitni, al neplanirani carski
    ja sam se najela jaaaako oko 22 h i popila litru vode
    niti sat vremena kasnije puknuo mi je vodenjak
    carski napravljen 1 h iza ponoci, pod spinalnom, bez ikakvih drama jer sam jela i pila do grla
    anesteziologica mi pocela objasnjavati opcu i spinalnu i pitala me sto bih radije (jer nisam stigla na preoperativnu obradu), al kad je cula da sam nedavno jela, rekla je: a dobro, onad necemo opcu, vec spinalnu
    na kraju su me i uspavali za vrijeme sivanja jer sam se tresla

ma poanta je da je stvarno nehumano zeni koja radja uskratiti vodu
    katastrofa

jesen u meni, prokrijumcari si bocicu vode
    ja jesam na drugom porodu i nije mi zao
    riknula bih bez toga
    pred kraj poroda nisam vise ni skrivala bocicu

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

okej, zašto je onda problem dati spinalnu umjesto opće?

penny avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ayanpredobar post navrhu stranice...predobar!

u dubrovackom rodilistu- cim sam dosla, stavili me na ctg i ni makac sa kreveta od 02.00 (u7.00 drip) do 9:30 kad sam rodila...voda samo preko gaze... neznam sto mi je bilo gore, to sto mi nisu dali vode ili sto se nisam "smjela" ni premjestiti na drugi bok...

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Da, i mene je Ayan nasmijala, kad god otvorim ovu stranu vratim se to procitati i iznova se svaki put odvalim od smijeha

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

okej, zašto je onda problem dati spinalnu umjesto opće?
    a ne znam, mozda kod hitnih carskih kad je svaka sekunda bitna nema vremena za spinalnu
    Al stvarno mislim da tu par gutljaja vode ne igra ulogu

Mislim, ima i drugih slucajeva kada se mora primjeniti opca anestezija, a ne zna se kad je i je li ta osoba jela

Hocu reci, tih nekoliko gutljaja vode je meni jaaaaako puno znacilo, a mislim da ne bi napravilo probleme da sam morala pod opcu

Stranica 3 od 3 PrviPrvi 123

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •