Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: marama ili sling, što odabrati?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno marama ili sling, što odabrati?

želim nabaviti jednu od nosiljki, no imam velikih nedoumici, voljela bih mamama koje su bolje upućene u nosiljke ovdje izložiti svoje dileme pa da mi date savjet
    koja nosiljka bi najbolje zadovoljila moje potrebe koje su slijedeće:
    bebica plače u kolicima (sve dok ne zaspi, obavezno zaspi nakon malo vožnje, ali meni ju je žao vozit da plače u početku) pa ne idemo baš u šetnje, a po doma ju stalno nosim na rukama, plače čim ju malo spustim na krevet, osim kad ima volje bit u onom baby centru pa sam zaključila da bi mi dobro došla nosiljka, samim time što i sama volim stalno bit u pokretu, a već sam 3 mj prikovana za trosjed i krevet, nije da se bunim, al htjela bih si malo pomoći s nosiljkom ako će to biti moguće
    voljela bih da nosiljka zadovolji slijedeće moje zahtjeve (ako je to moguće, ili barem dio zahtjeva):
    napisat ću i informacije koja sam dosad prikupila
    želimo ići u šetnje
    imam bolove u leđima, koliko sam vidjela za to bi mi najbolja bila marama
    prilično sam paranoična oko svega vezanog za postupanje s bebicom pa bi htjela nosiljku u koje ću imati povjerenja da beba neće ispasti, u protivnom ću držati bebu u nosiljci na rukama koliko sam čitala u slingu mame znaju imat osjećaj da beba klizi
    želim nešto u što ću moći lako staviti bebu jer sam i ovako vrlo oprezna sa bebicom, a samim time i nespretna
    i za kraj mogućnost da beba sisa u nosiljci bi mi bila najbolja stvar ikad :D , ali čitala sam da je to ipak dosta teško

e sad što bi mi bilo najbolje nabaviti? :? :?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

u naslov sam stavila maramu ili sling jer oko toga dvoumim, ali ako mislite da bi mi bolje odgovarala neka treća mogućnost, nema problema , samo mi napišiite o čemu se radi

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

marama je ugodnija za leđa i "čvršća" od slinga. sličan je i mei tai, za koji ćete uskoro biti spremni.

no, najbolje bi bilo kad bi od nekoga mogla posuditi i maramu i sling i isprobati.

i ne zaboravi da ti treba nekoliko pokušaja i malo nošenja da se "srodiš" sa svakom nosiljkom - to je što se tiče lakoće i brzine postavljanja.

moje iskustvo - marama je daleko udobnija, starijeg sam do besvijesti nosila u njoj, ali mlađi je u dobi u kojoj je tvoj bebač bio vrlo nestrpljiv - često sam ga morala vaditi - pa nam je sling bio puno praktičniji. za starije dijete također ti je prikladniji sling, a marama dobro dođe za dulja nošenja.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Definitivno probaj posuditi i maramu i sling. Iz mojeg iskustva, naša mrvica nije niti pod razno htjela u maramu (previše se osjećala svezana u njoj), plus od 3mj na dalje nije htjela biti okrenuta prema meni, nego prema van, tako da smo jedino sling koristili i to za nošenje na bok ili mali buda položaj. Ali i to nošenje bi trajalo svega 10-15 minuta, onda bi se počela otimati. U biti, najviše smo ju kao malu nosili na rukama
    Nekako mislim da sam prekasno krenula s slingom, da sam krenula kad je bila stara par tjedana vjerojatno bi se drugačije adaptirala... ovako s 3mj joj nekako "nije sjeo".
    Sada se želi nositi jedino u Baby Bjorn nosiljki i to smo ju počeli u njoj nositi tek negdje sa 7 mj, dakle kad je već samostalno sjedila. Za manje bebe, mislim da taj tip nosiljke nije baš preporučljiv, jer stvara preveliko opterećenje na zdjelicu. A u Bjornici ju sad i tako nosi samo tata jer je meni njenih 8,5 kg preteško za nositi na ramenima, jer u toj nosiljci doslovno visi, pa je to dosta veliko opterećenje za ramena (barem moja)...
    U slingu je ipak dijelom na boku, pa ispada puno lakše za nositi tih 8,5 kg...
    Ali svako dijete je individualno, svakome nešto drugo bolje odgovara. Meni je npr. marama "previše materijala" i prekomplicirano za namještati, sling je jednostavniji, ali ne rasporedi tako dobro težinu na cijelo tijelo, nego samo na jednu stranu tijela... Meni je sling za kraća nošenja od 15-ak min za smiriti dijete bio ok dok bi si nešto obavljala po kući, a njoj je to usput bilo super zanimljivo gledati me što radim. Ali eto, nikad u slingu nije spavala ili zaspala, nema šanse... dok čujem da druge bebe u slingu znaju biti satima...
    Moraš definitivno probati i onda odlučiti

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nažalost, ipak ću morati kupiti na blef jer svi roditelji beba koje poznam prakticiraju kolica i nemaju marame niti sling, tako da nemam od koga posuditi da probam, moja bebica se voli nositi u kolijevka polažaju na rukama, jedino što voli sisat po 10-15 min, pa spava 10 min, pa siki 10 min i tako vrlo često mijenja, što mi je najbolje za takve rasporede?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa
    nažalost, ipak ću morati kupiti na blef jer svi roditelji beba koje poznam prakticiraju kolica i nemaju marame niti sling, tako da nemam od koga posuditi da probam, moja bebica se voli nositi u kolijevka polažaju na rukama, jedino što voli sisat po 10-15 min, pa spava 10 min, pa siki 10 min i tako vrlo često mijenja, što mi je najbolje za takve rasporede?
    Pa sling mi se čini definitivno jednostavniji za takav raspored... a i dobar je za nošenje u položaju kolijevke. Evo jedna forumašica koju znam nosi svoju curicu od nekih 9 kg i nešto više od 6 mj i dalje u slingu u kolijevka položaju. Našu staviti u taj položaj nakon 3.mj starosti je bilo ravno osuđivanju na smrtnu kaznu

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tina, a u kojem si gradu? Ako si u Rijeci ili blizu, javi mi se pa možemo dogovoriti neku probu.

Inače, ja sam zaljubljena u maramu, meni je to prvi izbor jer je najugodnija za leđa i najljepše je beba priljubljena uz mene, obožavala sam to nošenje. Kad je T. imao oko 9 mjeseci i često želio unutra-van prešla sam na sling jer se lakše skida. Vraćamo se na ono da je sve individualno. To što ti beba sad cica svakih 15 minuta ne znači da će tako biti i za mjesec dana. Dojenje u nosiljci je meni uvijek zvučalo kao naučna fantastika, nekako sam zaključila da to ovisi o građi žene i veličini grudi, ali možda se javi netko tko je dojio u nosiljci. Sretno

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam dojila i u slingu i u Mt- samo malo popustim da se spusti u razinu sike, pa dalje u šetnju. Možda nije loše razmisliti i o nabavci Mt jer mm ga obožava, a za sling kaže da mu je nekako ženskast. Tako da i ostali koji nemaju iskustva mogu nosati bebicu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ja sam u karlovcu
    i meni dojenje u marami ili slingu zvuči kao naučna fantastika, ali i kao san snova jer bih mogla svuda ići bez problema i dati joj jest svugdje, ovako vidim da je dosta ljudi neugodno čim beba hoće jest, pa se uvijek osamimo i nikud ne idemo jer neću nikud vodit bebu gdje ne može jest čim poželi
    gledala sam marame na mama i beba, svidjele su mi se rebozo PAM i ellaroo, od slingova sam gledala pixiekid, da li su to dobri izbori?

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kad prođe taj prvobitni "sram" od dojenja na javnom mjestu nema gdje nebuš mogla bez problema dojiti. Obzirom da si iz Ka mogu ti reči jedno dobro mjesto za to! Most preko Korane Ovu jesen smo se često tamo šetali i onaj drveni most mi je famozan za to! Blejim u daljinu , slušam vodu i gledam labudove, a V blaženo ko mali sisavac mrnjoli kak joj je fino! Ona dva čovjeka koja su prošla pokraj nas nisu ni skužili kaj radimo -možda su samo pomislili da im želim naplatit mostarinu!

Inače je meni u slingu super dojiti jer se i uspava za čas, ali još malo pa bu prevelika za to.
    Ja sam počela besramno davati "bijelu kavu"(šala kad smo u kafiću na kavi uvijek joj dajem bijelu kavu) malom sisavcu kad je imala 1,5 mj i kad smo izašli na prvi dalji izlet van grada.

sandra-zvrk avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

A sad vidim da nemaš od kog posudit za probu sling. Ajd nešto ćemo smislit . Šaljem ti pp!

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

možda ti moje iskustvo pomogne

kad je imala mjesec dana nabavili smo maramu, ali onu elastičnu od mame i bebe i ja sam se tada preporodila - ona je znala odspavati i po 3 sata u komadu u marami preko dana, a prije toga je najduže spavanje, dnevno, trajalo pola sata. čim bih je stavila u maramu i počela raditi nešto po kući odmah je zaspala... uživale smo i ja i ona

nakon 3, 4 mjeseca ona je otežala (oko 7 kg) i marama bi se rastegnula nakon 10-ak minuta nošenja pa sam je morala stalno namještati.

zato smo nabavili sling.
    za sling mi je trebalo puno više vremena da se uhodam nego s maramom, ali jednom kad ga skužiš zaista jako brzo možeš staviti dijete u njega. dakle vrlo praktičan i brz, ali moja frajerica je vrlo brzo skužila kako će se izmeškoljiti iz njega - samo bi skupila i ukrutila noge i počela bi mi kliziti iz njega. i to joj je bilo fora nosili smo se manje od dva mjeseca u slingu

slijedeća nosiljka: mei tai.
    obožavamo ga i ja i ona :D
    odličan za duže šetnje, ali i za po kući. brzo ga namjestim, ne treba vremena da ga se skuži, i dijete je nekako baš čvrsto u njemu - za razliku od slinga.
    veliki, veliki plus je nošenje na leđima. dok slažem suđe u perilicu, ona mi je na leđima i obavezno zaspi
    jedini minus je to što ne mogu malene bebice u njega.

dakle sve sam isprobala osim čvrste marame, ali vjerujem da nije bitno drugačija od elastične.
    da sad znam sve ovo definitivno bi si uštedjela puno novaca i kupila samo maramu (čvrstu, naravno). iako mi je MT puno jednostavniji, maramu bi koristila od rođenja

što se dojenja tiče, to nisam uspjela niti u jednoj nosiljci

eto, nadam se da sam pomogla, pitaj ako te još šta zanima

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

meni se isto sviđa mei tai, ali bebica će mi uskoro tek 3 mj, vidim da je mei tai od 6mj, a voljela bih da se i prije nosimo, malo mi je dugo čekat još 3mj, kad bude imala 6 mj razmotrit ću kupovinu mei tai

nekako se i meni više sviđa marama jer je mi se čini da je beba čvršće vezana, i svi kažu da je za dulje šetnje
    a koju maramu bi mi preporučile?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

meni se isto sviđa mei tai, ali bebica će mi uskoro tek 3 mj, vidim da je mei tai od 6mj, a voljela bih da se i prije nosimo, malo mi je dugo čekat još 3mj?
    tina, mei tai od kada beba drži glavu.
    mali je broj beba koje baš kad navrše 6 mj. počnu držati glavu.
    prati bebin razvoj, što vjerujem da i radiš i kada dobro drži glavu može u MT, to može biti sa 2, 3, 4, 5 ili 6 mj.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pratim ju i vidim da u zadnje vrijeme kad ju držim u naručju (kolijevka položaj) ili kad joj je tijelo na mojim skupljenim koljenima, a glava na mojim rukama (tako mi ju je lakše držat jer mogu malo sjest) diže glavu i ramena gore i drži par sekundi, kad ju držim t2t, pridržavam joj glavu rukom, no ona se gura i hoće ju sama držat, tako drži i po 10-15 min
    što to znači, znači li da će uskoro moć držat glavicu skroz stabilno, inače za tjedan dana će imati 3 mj
    sviđa mi se taj mei tai, al možda bi ipak maramu da se možemo nosit odma (oduvijek me oduševljavalo to nosanje bebača u marami, pa bi sad htjela da što prije odemo u šetnju tako )
    visoka sam 1,77m, koliko mi duga marama treba, ako se odlučim ipak za maramu?

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj miško nije imao ni tri puna mj kad je prvi put nošen u mt. Kad sam ga stavila potrbuške držao je sam glavu duže od tri min i to mi je bio znak. Po kući se da jako puno posla napraviti s MT. Jesenas sam pokupila nekoliko desetaka kg oraha u šetnji oko kuće u MT.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

i ona drži glavu dok leži potrbuške dosa dugo, moram počet štopat vrijeme , taman imamo orah blizu, moram ćemo se uvježbat s nosiljkama do slijedeće berbe, al tad će nam malo falit do hodanja već

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

našla sam par marama koje mi se sviđaju pa me zanima ako npr. u hoppediz web shopu naručim maramu za 65 eura, koliko će me još koštati dostava i carina?

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam kombinirala i maramu i sling-iakona početku kad je bio manji bila mi je bolja marama, a poslije sling. No, kad je bio manji bez problema sam ga dojila u slingu. a za isklizavanje, kad je bio manji, gurnula sam kraj slinga između nogica i izbacila van, baši ne ide klizanje.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da ću ipak onda prvo nabavit maramu, danas sam probala nosit ju na rukama u opisanom t2t položaju da vidim koliko mogu dugo nositi (iako nije isto, al bar slično da probam) i vidjela sam da mi je baš pasalo, a i bebice je jakooooo pasalo, inače se smo se stalno nosile u kolijevka položaju, od čeg su me užasno bolila leđa, malo nam je zeznut t2t položaj jer ona više ne voli prislonit glavu na prsa nego se odguruje od mene jer želi sama držat glavu, pa me je bilo strah nosit ju tako

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

do koje visine je 4,6 m marama?

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ima netko tko je naručivao iz mama i beba web shopa? koliko se čeka isporuka, mi bi jednu onu elastičnu maramu...

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

ja sam naručila od m&b elastičnu maramu, ne sjećam se više točno koliko je trebalo da je dostave... mislim 3 ili 4 dana

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

wow! super! onda nećem žuriti! hvala na odgovoru!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo na kraju naručili jedan pixiekid sling, da probamo kako će nam ići, pa ćemo onda investirati u neku maramu kad se još raspitamo kako ide ta carina, ako nam neće ići u slingu
    jedva čekamo da nam dođe sling

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

tina55 - drago mi je da ste se odlucili za sling i nadam se da ce mrvica uzivati i mi imamo sling, jos uvijek se nosi u kolijevka polozaju (7mj i 10kg - ja sam ona koju je nia spominjala ). valjda cete se i vi uspjeti snaci, drzim fige!

silverinne avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ima jedna cura koja mi je ponudila svoju elastičnu maramu putem pp-a, ali ja ne uspjevam poslati odgovor, pa ako vidiš ovo, javi mi na pp svoj mail pa da se dogovorimo. sorry zbog oftpičarenja

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Joj, ja bih isto htjela nešto za nošenje, a nemam vremena isčitavati toliko po forumu. Tj. imam još par tema koje grozničavo čitam i ovo nikako da mi dođe na red.

Kao što je netko rekao i ja za sebe mogu ponoviti - oprezna sam, nesigurna i za mene nisu ove marame što se motaju i stežu okolo... Naježila sam se na onaj video gore, to definitivno nije za mene. Ako mi možete sugerirati nešto za nošenje dvomjesečne bebice (i starije), a da ne moram ništa motati... sori što dolazim na topic potpuno nepripremljena što se tiče terminologije, ali ja to jednostavno ne stignem što se tiče ove teme...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

sling ti je jako jednostavan, samo ga prebaciš preko sebe. bilo bi super kad bi ti ga netko mogao posuditi pa ga probaš.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj zeljka231 prvotno napisa
    sling ti je jako jednostavan, samo ga prebaciš preko sebe. bilo bi super kad bi ti ga netko mogao posuditi pa ga probaš.
    Evo sam ja dobila jučer sling na probu, polomih se živa a i bebač negoduje :/

Jednostavno ne umijem da ga namjestim kako treba iako sam bezbrojne video upute pregledala.

Jesam li baš toliko smotana???

Btw, sling je laneni, jel tu možda leži problem???

A tako sam se radovala slingu :/

L&L0809 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Natasa - kao i za sve, i za sling je potrebno malo vjezbe. ni ja se nisam od prve snasla, tako da sam 1. dijete samo po kuci nosila (a drugo se ne vadi iz njega). bitno je da se kreces, mozda ti zato dijete negoduje, jer stojis na mjestu?

praksa cini majstora, nemoj lako odustati nego svaki dan pomalo vjezbaj. sto se tice materijala, ne znam jer je moj pamucni.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Evo sam ja dobila jučer sling na probu, polomih se živa a i bebač negoduje :/
    Jednostavno ne umijem da ga namjestim kako treba iako sam bezbrojne video upute pregledala.
    Jesam li baš toliko smotana???

Btw, sling je laneni, jel tu možda leži problem???

A tako sam se radovala slingu :/
    Kako pokušavaš nositi bebu i koji je točno problem?

Neki dan sam nakon puno vremena imala ponovo sling u ruci i pokušavala pomoći jednoj mladoj mami pa mi je ostalo kao jako bitno - ringovi moraju na pocetku biti skroz visoko, praktički na ramenu, na taj način će se oni, kad ubaciš bebu, sami spustiti baš gdje trebaju biti. Također, mislim da treba sling što više stisnuti uz sebe.

Ovo si vjerojatno sto puta pročitala, ali opet ću - biraj vrijeme kad je beba odmorna, sita, zadovoljna.

Sretno

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nama je stigao sling i ne snalazimo se baš, kad stavimo bebicu u kolijevlka položaj, sva je nekako ogrnuta u materijal, ne vidi ništa van i negoduje, jel to možda zato što joj je glavica blizu prstenova, nekih 10 cm od prstenova?

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

nama je stigao sling i ne snalazimo se baš, kad stavimo bebicu u kolijevlka položaj, sva je nekako ogrnuta u materijal, ne vidi ništa van i negoduje, jel to možda zato što joj je glavica blizu prstenova, nekih 10 cm od prstenova?
    probaj raditi rotaciju iz prsa o prsa u koljevku.
    primjetila sam da roditelji lakše namjeste nosiljku iz rotacije nego da u startu kreću sa njom, jer kada namještaju koljevku, obično se dogodi da beba upadne preduboko u tobolac i onda, ako ne spava ili je mama ne doji, je nezadovoljna.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj josie prvotno napisa Vidi poruku
    probaj raditi rotaciju iz prsa o prsa u koljevku.
    primjetila sam da roditelji lakše namjeste nosiljku iz rotacije nego da u startu kreću sa njom, jer kada namještaju koljevku, obično se dogodi da beba upadne preduboko u tobolac i onda, ako ne spava ili je mama ne doji, je nezadovoljna.
    to se upravo nama događa, hvala na savjetu, probat ćemo s rotacijom, jednom smo već probali, ali bebici se jako sviđa prsa o prsa pa je odmah negodovala na sam početak rotacije, tako da smo taj put odustali, probat ćemo opet, jer nam kolijevka treba za dojenje, zanima me je li moguće dojenje u položaju prsa o prsa?

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ima li netko iskustva s nošenjem bebe u abdukcijskim gaćicama u slingu ili mei tai? Ja pokušavam u slingu u t2t ali mislim da nogice ipak nisu u dobrom položaju. A u brzini zaboravila pitati ortopeda da li uopće smijemo koristiti sling

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mi smo jutros prvi put probali Carry Baby i super je (evo linka)... držala sam ga bez problema duže od pola sata bez da sam ga spustila! Zaspao je nakon par minuta. Malo smo bili šeprtljavi dok smo spuštali te lente, probudio se, ali ispraksirat ćemo se... Stvarno odlična stvar, sad mi žao da nisam i prije probala.

Idući put ćemo još regulirati visinu (uz pomoć tih patent zatvarača na leđima) i to je to. Ajme, da je bar lijepo vrijeme pa da mogu tako s njim van prošetati ili do trgovine... Ovako dok ja obučem jaknu i on skafić te lente bi nam bile knap...

Koliko vi dugo možete nositi tako bebicu?

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ja sam u slingu nosila F. po 2 sata bez imalo problema.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mi smo se na kraju opredijelili za mekanu elastičnu maramu i super se snalazimo :D

Nosamo se i po kući i vani. I odličan je osjećaj :D

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Nataša,Sarajevo prvotno napisa
    Mi smo se na kraju opredijelili za mekanu elastičnu maramu i super se snalazimo :D

Nosamo se i po kući i vani. I odličan je osjećaj :D
    Evo ja sam danas malo intenzivnije proučavala što se sve nudi... našla sam na jednom siteu sve moguće tipove pa sad proučavamo... Jesi uzela ovakvu elastičnu maramu ? Mene zanima jel se ta šta mota? Ili je jednostavno navučeš nekako na sebe? Marama mi se ne sviđa jer nemam povjerenja u sebe da ću dovoljno čvrsto to uspjeti svezati, ne sviđa mi se kako izgleda tako okomotano... ne znam... sling mi se čini sigurniji, ali nekako nisam sigurna da bih mi bebač pristao na to... Ni ja ne znam nikoga tko to koristi za posuditi... Najrađe bi klokanicu, ali za to smo premali... Da li je ta elastična marama bez da išta moraš motati oko sebe?

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Aiko prvotno napisa
    Najrađe bi klokanicu, ali za to smo premali... Da li je ta elastična marama bez da išta moraš motati oko sebe?
    Aiko, klokanica ti je najgori izbor--em je losa za kukove, em je tesko nositi dijete u njoj, nakon nekog vremena ti pocnu ledja otpadati. mei tai je ok, lako se veze, super je nositi dijete u njemu, mozes ga koristiti i do 3 godine ako treba.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Aiko, moja marama nije kao ta sa linka. Ako hoćeš daj mail na pp pa ti pošaljem naše slike.

Marama se mota oko tijela, ali je meni bila bolja od slinga iz prostog razloga što kad je malac u njoj, osjećam ga uz svoje tijelo isto kao kad ga u zagrljaju nosim, čvrsto i sigurno.

Mislim da bi sa djetetom u marami čovjek mogao komotno skok s motkom da napravi

Ne znam, nekom je bolje jedno, nekom drugo. Ja sam srećom imala priliku probati oboje pa se bilo lakše i odlučiti

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

marama i sling, svaki za sebe ima prednosti i mane. elasticna marama

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Čitala sam da je klokanica najbolji izbor, ali je se tako bojim tog vezanja... smotana sam za takve stvari, tj. ne bi bila sigurna jesam ja to sad dobro svezala, hoće mi dijete ispasti ili kliznuti i preznojim se od same pomisli na to... zato bih htjela nešto u čemu sam sigurna da je siguran! I nisam ga nikad nosila da je okrenut prema meni, a da su mu nogice raširene... ne znam jel uopće to i mogu... Zato sam mislila stavit ga, eventualno, u sling u onu pozu da je poluležeći stav (kolijevka, mislim)... A kad bude mogao sam držati glavicu, onda okomito. Sve mi je teže nositi ga, tražim neko rješenje čim prije...

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Uf, pardon, htjela sam reći "čitala sam da klokanica NIJE najbolji izbor"! shock: Ne mogu editirati post da ispravim... :

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aiko, bez panike.

kako nataša kaže, s djetetom u marami možeš izvesti i skok s motkom. 8) još nisam čula da je nekome dijete ispalo iz nosiljke - kao što znaš da ti neće ispasti iz naručja, zar ne?

bez obzira za koju se nosiljku odlučiš, treba samo malo vježbe da stekneš sigurnost i "grif" i onda slijedi uživancija u nošenju. rijetko kome baš otprve savršeno uspije.

ako si sigurna da ne želiš isprobavati maramu (osobno, moj prvi izbor za malenu bebu), sling će ti dobro doći i za kolijevku i za tummy2tummy. kasnije, kad dijete oteža, mei tai će ti rasteretiti leđa... a još kasnije, iz slinga će ti biti najlakše svaki čas vaditi živahnog malca-istraživača.

za elastičnu maramu ili pouch mame kažu da ne podnosi teže dijete (rasteže se), pa imaj na umu da će ti trebati još neka nosiljka za kasnije.

uglavnom, svaka nosiljka ima prednosti i mane i svaku možeš svladati. glavno da nije klokanica. 8)

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ima li u Zagrebu neka trgovina gdje se to sve može isprobati s bebom? Mei tei mi se čini super, baš sam sad gledala, ali za njega nam je još rano. Dakle, savjet je bolje marama nego sling za početak... Neću klokanicu, obećavam. Ali gdje da ovo ostalo isprobamo? Da li da naručujem preko neta? Kako ste vi naručivale?

Sve kraće mogu nositi sinčinu i loše se osjećam kad ga moram spustiti ili kad moramo sjesti, a njemu se ne sjedi... već hoće da ga nosim okolo... uživam kad gleda okolo i kad pričamo o stvarima oko nas, međutim, to je sve kraće i kraće... eh!

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

pixiekid ti imaju u dječjim dućanima u zagrebu, rijeci, splitu, poreču i puli. možeš vidjeti na njihovim stranicama točno gdje pa otiđi ako ti je blizu i isprobaj mei tai i sling.

a što se marame tiče pretpostavljam da se prodaju po dječjim centrima (barem je tako u ri) pa valjda možeš i to isprobati

Aiko avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj anilokin prvotno napisa Vidi poruku
    pixiekid ti imaju u dječjim dućanima u zagrebu, rijeci, splitu, poreču i puli. možeš vidjeti na njihovim stranicama točno gdje pa otiđi ako ti je blizu i isprobaj mei tai i sling.

a što se marame tiče pretpostavljam da se prodaju po dječjim centrima (barem je tako u ri) pa valjda možeš i to isprobati

Hvala na pomoći. Evo sam maloprije dobila neobičnu maramu. Radi se kao o dvije lente. Jednu prebaciš preko jednog ramena (pa na suprotni bok), drugu preko drugog (pa na suprotni bok). Križaju se u visini grudi/stomaka i tu umetneš dijete. Zgodno je što na obje lente ima više patent zatvarača pa se može regulirati dužina tih marama-lenti. Jedino je bed što baš nisu široke pa je isključeno da samo jednu lentu uzmem i stavim bebicu u položaj kolijevke.

Prekrižila sam te lente, to sam uvježbala. Još samo da se usudim dijete u to staviti.
    Posljednje uređivanje od Aiko : 29.01.2010. at 20:48

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ja imam i sling i maramu i elasticnu maramu, do sad nam je najbolje u elasticnom, samo je stavim na mene i stavim bebu unutra. i radim sve po kuci i idemo van bez problema.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •