Cure,kad se u darovnom ugovoru poklanja pola stana,da li netko zna kako se to točno piše, ili se ne treba ništa pisati jer se u vlasničkom listu vidi da osoba koja poklanja je vlasnik s još jednom?
Cure,kad se u darovnom ugovoru poklanja pola stana,da li netko zna kako se to točno piše, ili se ne treba ništa pisati jer se u vlasničkom listu vidi da osoba koja poklanja je vlasnik s još jednom?
na onom formularu gdje pise KOJA SE U NARAVI SASTOJI IZ .... - tamo napises o cemu se radi
mi smo napisali:
x/y dijela poslovnog prostora na tom i tom katu na toj i toj adresi, pop. br. xy, zajedno s pripadajućim dijelovima zemljišta i zajedničkim dijelom zgrade i uređaja.
ako ima vise daroprimatelja onda jos dodas da se svakom daroprimatelju daruje toliko i toliko od ukupnog darovanog dijela, tj. xy dobiva toliko i toliko, xy toliko i toliko.
Meda,hvala puno.
imam i ja pitanje...........Ako roditelj poklanja stan darovnim ugovorom svome djetetu , da li se mora ipak nešto platiti?
gruntovnica neće proeisti prijenos darovanog dijela nekretnine temeljem ovjerenog formulara darovnog ugovora iz NN, već ti taj tekst može poslužiti, ali sama prekucaj ugovor...ima neka caka, zašto je to tako, više se ne sjećam![]()
ne kuzim, to je nesto novo? :?
meni su bez problema proveli, al istina ima tome vec par godina.
mi smo imali tu situaciju prije par mjeseci, upozorio nas je javni bilježnik...ne smije ugovor biti pisan ručno, iz ne znam kojih razloga
a ako jedan supruznik poklanja drugom dio kuce, plaća li se na to porez na promet nekretinama?bucka prvotno napisa
ne
za razliku od brace i sestara, zetova i snaha itd...Oslobađanje poreza na nasljedstva i darove regulira Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave gdje u čl. 14. stoji da porez ne plaćaju bračni drug, krvni srodnici u ravnoj liniji, te posvojenici i posvojitelji umrlog ili darovatelja
Cure,koje ste pisale da kod darovnog ugovora ne vrijedi ako se popuni darovni ugovor iz Narodnih novina,zbog čega je to,i kako moram onda formulirati,moj odvjetnik ne zna za to,on se baš ne bavi uknjižbama pa ne znam što ću?