Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Trga papire

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Trga papire

Evo, moj D. će sada 3,5 god. i nekada mu nešto dođe i potrga neki časopis Tomica i prijatelji koji sam mu kupila na kiosku, npr. JA ga pitam zašto je to napravio, on kaže da mu je seka potrgala, ( seka ima 14 mj. ) i da, malo mu je samo otkinula sedan list, on se naljutio i cijeli slikovnicu u male komadiće strgao. Kada se naljuti, nešto ga ne slušam ili mu ne dam neku krpu ili sl. ,onda zna izokrenuti kutiju s igračkam na pod i sve izvaditi, ili eto strgati.Eto. Šta reći na to?
    Moja mama mu kaže, sram te bilo, moje novce( ona je dala za slikovnicu) nećeš trgati, više ti nikada ništa neću kupiti, trgaj si kada buš sam zarađival!
    On je i dalje ljut, onda se iz protesta
    počne skidati, zna da ja to nevolim, pa gura igračke ispod kreveta, a ja sam ga morala ostaviti baš kod mame i otići nešto obaviti.
    Moja mama kaže da je to agresija. Možda ima kakvih problema? Jer i vaši klinci tako reagiraju? Jeli to normalno? :? :?

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Normalno mi je da je dijete katkada ljuto i da svoju ljutnju mora na neki način ispoljiti.

Ti si tu da ga usmjeriš na koji način da istrese bijes iz sebe. Primjerice ja Janu govorim da udara po krevetu a ne po nama

Dijete ti očito protestira zbog nečega, nešto mu nije po volji, rekla si mu krivu riječ i to je bio okidač, nisi ga nešto dobro shvatila... to ti je dob kada su, kako bi rekli, "laki na okidaču".
    Kažeš da zna da ne voliš da se skida pa to namjerno radi! Znači da ti privlači pažnju... ti si onda otišla nešto obaviti..možda je baš htio da ti budeš s njim.
    Ma ima milijardu razloga..
    Hm..agresija...kako tako malo dijete može biti agresivno? On samo izražava svoju ljutnju...ne bi li i ti najrađe nekada pokidala nešto iz ljutnje?

s malim ti je sve u najboljem redu... što se tiče njegovih ispada bijesa... a sada ako se to događa 15 puta dnevno ili dosta dugo traje... ne znam
    Mislim da ti najbolje znaš i poznaje svoje dijete pa tako ako te nešto zabrinjava osluškuj ga ili se obrati još nekome...

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

i moja kad joj nešto nije pravo i naljuti se ispoljava ljutnju kroz razno razne akcije kao npr baca,kida i ostalo pokidala je knjigu 101 dalmatiner i onda poslije kad je shvatila plakala je ali povratka nema žao mi knjige ali ona jednostavno kad se razljuti nije tip djeteta da laganini nešto ekspolozija(baš poput mene )...

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Meni se cini da se njemu ne svidja da bude kod tvoje mame i da je ona previse gruba prema njemu, a posto si ga ti tamo ostavila, onda je u sahmat poziciji, moze samo trgati i lomiti da pokaze protest.

I ja sa 40 godina kad sam ljuta uradim neku stvar koja nije po propisu, a kud nece on mali koji jos uvek reaguje impulsivno.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nisam shvatila, je li pokidao časopis odmah nakon što ga je seka malo iskidala ili kasnije?
    Ako je odmah, onda mi se čini kao iskazivanje ljutnje radi tog čina, a ako je kasnije onda je vjerovatno bio ljut na nešto drugo a časopis mu se samo našao na putu.

Meni se ne čini da je to agresija, čini mi se da imaš malo temperamentnije dijete kojem treba pomoći da se na prihvatljiv način nauči nositi sa svojim emocijama.

U sličnoj sam situaciji sa starijim (3 g), pokušavam ga usmjeriti da svoju ljutnju ne iskazuje bacanjem stvari ni trganjem (hvala Bogu, nije tip od udaranja ljudi) nego da vikne "ljut sam" i eventualno udari nogom o pod. Pomaka ima, malih ali konstantnih.

Btw, koji su, po vama, prihvatljivi načini iskazivanja ljutnje (kod djece i odraslih)? Ja se bojim da sam ovom taktikom samo jedno zlo zamijenila manjim :/

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji kad su ljuti odu u sobu (uz obavezan tresak vratima ) i tamo se skuliraju. Oduvek su tako radili tako da ne mogu dati baš neki pametan savet. Ja sam ok i sa tim treskanjem vratima - bolje da zatrese zgradu nego da udari brata :/

Doduše, bilo je par epizoda kad su u besu razbili nešto svoje ali su sami, bez jezikove juhe sa moje strane, skapirali da su si napravili više štete nego koristi pa su odustali od takvih ispada

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

E da, malo porazgovaraj sa svojom mamom oko načina na koji razgovara sa malim. Moja bi u vašem slučaju popila kaznu :/ . Mislim, ucene i te stvari, kao da on sa 3 godine zna šta znači zarađivati i bacati tuđe novce

I, naravno, malo poslušaj sebe kad izgovaraš reči i zabrane koje ga dovode do ludila - dosta je njemu 14-omesečne seke koja ga gnjavi, još mu samo fali mama koja stalno nešto brani i naređuje . Ne kažem da si ti takva ali postoji verovatnoća a veruj mi malo niži ton i malo 'drugarskiji' dogovor čuda čini, mnogo više nego vika i ''ne možeš dobiti krpu!!!''

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čuj, moj 3,3 godišnjak se na taj način igra, i to već traje barem godinu dana. Njemu je to jednostavno obrazac igre. Iskida maramice, ili časopis, ili bilo što na sitne komadiće po cijeloj sobi. Isto je i s igračkama - izokrene cijelu kutiju i sve porazbaca po cijeloj sobi. Njemu je to jednostavno igra. Nadam se da je i kod vas tako. Proći će.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moj to isto zna raditi, baciti igračku, pljuniti (ovo mu je posljednji hit), ali kad tako nešto napravi, pustim ga da se malo iskulira i onda sve mora za sobom počistiti. Naravno da mu to nije neka fora tako da smo ispade ovakvog tipa poprilično smanjili.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kad nam se dogodila ovakva epizoda, pustila sam ga, da pokaze bijes, da bude ljut, da pokaze karakter. a onda smo sjeli i smireno razgovarali uz obecanje moje: da cu ga pokusati vise razumijeti i njegovo: da ce mi rijecima objasniti sto ne stima
    za sad se drzimo dogovora i nemamo bas nekih ispada, ni po ducanima, ni na igralistima, ni doma

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •