-
Trga papire
Evo, moj D. će sada 3,5 god. i nekada mu nešto dođe i potrga neki časopis Tomica i prijatelji koji sam mu kupila na kiosku, npr. JA ga pitam zašto je to napravio, on kaže da mu je seka potrgala, ( seka ima 14 mj. ) i da, malo mu je samo otkinula sedan list, on se naljutio i cijeli slikovnicu u male komadiće strgao. Kada se naljuti, nešto ga ne slušam ili mu ne dam neku krpu ili sl. ,onda zna izokrenuti kutiju s igračkam na pod i sve izvaditi, ili eto strgati.Eto. Šta reći na to?
Moja mama mu kaže, sram te bilo, moje novce( ona je dala za slikovnicu) nećeš trgati, više ti nikada ništa neću kupiti, trgaj si kada buš sam zarađival!
On je i dalje ljut, onda se iz protesta
počne skidati, zna da ja to nevolim, pa gura igračke ispod kreveta, a ja sam ga morala ostaviti baš kod mame i otići nešto obaviti.
Moja mama kaže da je to agresija. Možda ima kakvih problema? Jer i vaši klinci tako reagiraju? Jeli to normalno? :? :?
-
-
-
Meni se cini da se njemu ne svidja da bude kod tvoje mame i da je ona previse gruba prema njemu, a posto si ga ti tamo ostavila, onda je u sahmat poziciji, moze samo trgati i lomiti da pokaze protest.
I ja sa 40 godina kad sam ljuta uradim neku stvar koja nije po propisu, a kud nece on mali koji jos uvek reaguje impulsivno.
-
Nisam shvatila, je li pokidao časopis odmah nakon što ga je seka malo iskidala ili kasnije?
Ako je odmah, onda mi se čini kao iskazivanje ljutnje radi tog čina, a ako je kasnije onda je vjerovatno bio ljut na nešto drugo a časopis mu se samo našao na putu.
Meni se ne čini da je to agresija, čini mi se da imaš malo temperamentnije dijete kojem treba pomoći da se na prihvatljiv način nauči nositi sa svojim emocijama.
U sličnoj sam situaciji sa starijim (3 g), pokušavam ga usmjeriti da svoju ljutnju ne iskazuje bacanjem stvari ni trganjem (hvala Bogu, nije tip od udaranja ljudi) nego da vikne "ljut sam" i eventualno udari nogom o pod. Pomaka ima, malih ali konstantnih.
Btw, koji su, po vama, prihvatljivi načini iskazivanja ljutnje (kod djece i odraslih)? Ja se bojim da sam ovom taktikom samo jedno zlo zamijenila manjim :/
-
-
-
Čuj, moj 3,3 godišnjak se na taj način igra, i to već traje barem godinu dana. Njemu je to jednostavno obrazac igre. Iskida maramice, ili časopis, ili bilo što na sitne komadiće po cijeloj sobi. Isto je i s igračkama - izokrene cijelu kutiju i sve porazbaca po cijeloj sobi. Njemu je to jednostavno igra. Nadam se da je i kod vas tako. Proći će.
-
Moj to isto zna raditi, baciti igračku, pljuniti (ovo mu je posljednji hit), ali kad tako nešto napravi, pustim ga da se malo iskulira i onda sve mora za sobom počistiti. Naravno da mu to nije neka fora tako da smo ispade ovakvog tipa poprilično smanjili.
-
kad nam se dogodila ovakva epizoda, pustila sam ga, da pokaze bijes, da bude ljut, da pokaze karakter. a onda smo sjeli i smireno razgovarali uz obecanje moje: da cu ga pokusati vise razumijeti i njegovo: da ce mi rijecima objasniti sto ne stima
za sad se drzimo dogovora i nemamo bas nekih ispada, ni po ducanima, ni na igralistima, ni doma
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma