-
promjena radnog mjesta za vrijeme čuvanja trudnoće
Poštovani,
Sada sam na čuvanju trudnoće i dobila sam ponudu za bolje radno mjesto. Zanima me da li mogu sklopiti novi ugovor o radu s novim poslodavcem za vrijeme komplikacija u trudnoći i koja je procedura?
Također me zanima jeli moguće sklopiti novi ugovor o radu s novim poslodavcem za vrijeme porodiljinog dopusta?
Ovo mi je vrlo važno pa vas molim za pomoć!!!!
-
Ja sam za vrijeme otvorenog bolovanja radi komplikacijama prešla sa jednog na drugo radno mjesto.
U zakonu o radu nigdje ne piše da se ne smije zaposliti nekoga na bolovanju.
Jedino kaj su meni na hzzo-u savjetovali da prekinem bolovanje i opet otvorim - to nisam jer bi izgubila pravo na višu naknadu koju sam imala po izračunu zadnjih 6 plaća
-
kahna puno ti hvala na odgovoru.
Dakle ti si kod novog poslodavca nastavila s bolovanjem, a u prosjek 6 zadnjih plaća su ti uzeli od prošlog poslodavca. Jesam li te dobro shvatila?
A zašto ti je hzzo predložio da prekineš bolovanje pa opet otvoriš?
Puno ti hvala na odgovorima!!!!!
-
Dobro si shvatila, raspitivala sam se u mirovinskom i u hzzo-u prije negoli mi je istekao ugovor na starom radnom mjestu, tada su mi tako rekli.
Jedino me blijedo gledala žena u hzzo-u kad sam donjela dvije doznake od dva poslodavca za jedan mjesec - napisala si br moba za slučaj da nešto
nebi bilo u redu da će me zvati, jer to još nije vidjela
ali nitko me nikada nije zvao.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma