Htjedoh reći i da će pripreme u vrtiću (onak, malo intenzivnije) vjerojatno početi u proljeće, da djeca ne dođu "u zasićenje" i da im školsko gradivo ne bude dosadno. Mi smo trebali donijeti bilježnicu i 20 kn za jednu matematičku vježbenicu, a te materijale smo ispunjene dobili krajem pedagoške godine. Iz toga se lijepo vidi što djetetu ide dobro, a što zapinje, a roditelj ima još 2-3 mjeseca za pripremu, ako treba.

Nisam se oslanjala samo na vrtić, jer moj stariji je trebao više, naročito na području fine motorike (logoped itd.)

Dobro su mi došle knjige Mire Čudine-Obradović (također po preporuci vrtićke stručne službe - jedna se zove Igrom do čitanja, a imena druge ne mogu se sjetiti). To mi je ukazalo na mogućnosti da djecu pripremam "usput" , a da oni to ne osjete kao rad, već kao igru. Mi smo kroz svakodnevne aktivnosti djecu postepeno pripremali na čitanje. Nabavila sam još materijala (nekakve vježbenice s logičkim zadacima) ali bile su totalno razočaravajuće. Obične igre "na slovo, na slovo", rastavljanje na slogove, asocijacije i kalodont poslužile su bolje.