Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Predškolarci - priprema za školu

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Predškolarci - priprema za školu

Zapinu nam predčitalačke vještine.

Vježbamo i kod kuće i s logopedicom (uz standardne vježbe ispravljanja glasova), ali još se nije dogodio "klik"

Pripreme za školu u vrtiću kao i da nema.

Pitanje je ima li tko iskustva s ABC igraonicom (priprema za školu) koja se održava u Centru mladih Ribnjak? DA li ima informacija ili mu je dijete pohađalo navedenu igraonicu? Dojmovi?

Hvala

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, rano je za "klik".... Prema pričama našeg stručnog tima iz vrtića (Cvrčak, Peščenica) klik se kod najvećeg dijela djece dogodi tijekom ljeta pred školu, pogotovo kod dečki.

NIsam vjerovala, ali sam se uvjerila.

Nadam se da će se javiti i netko s iskustvom o igraonici - to mi se čini kao dobra ideja i dobra inicijativa, ali nema nikakvih razloga za paniku. Uz vrtić i logopeda ne može priprema omanuti.

Osoblje foruma emily avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Draga, rano je za "klik".... Prema pričama našeg stručnog tima iz vrtića (Cvrčak, Peščenica) klik se kod najvećeg dijela djece dogodi tijekom ljeta pred školu, pogotovo kod dečki.

NIsam vjerovala, ali sam se uvjerila.
    potpisujem

Datum pristupanja
    May 2005

Početno Re: Predškolarci - priprema za školu

Citiraj Ribica prvotno napisa
    Zapinu nam predčitalačke vještine.

Pitanje je ima li tko iskustva s ABC igraonicom (priprema za školu) koja se održava u Centru mladih Ribnjak? DA li ima informacija ili mu je dijete pohađalo navedenu igraonicu? Dojmovi?

Hvala

I nas zanimaju iskustva sa igraonicama, ove na Ribnjaku, sa Igraonicom Piccolo ( http://www.igraonica-piccolo.com/content/view/11/11/ ) i ostalima

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Htjedoh reći i da će pripreme u vrtiću (onak, malo intenzivnije) vjerojatno početi u proljeće, da djeca ne dođu "u zasićenje" i da im školsko gradivo ne bude dosadno. Mi smo trebali donijeti bilježnicu i 20 kn za jednu matematičku vježbenicu, a te materijale smo ispunjene dobili krajem pedagoške godine. Iz toga se lijepo vidi što djetetu ide dobro, a što zapinje, a roditelj ima još 2-3 mjeseca za pripremu, ako treba.

Nisam se oslanjala samo na vrtić, jer moj stariji je trebao više, naročito na području fine motorike (logoped itd.)

Dobro su mi došle knjige Mire Čudine-Obradović (također po preporuci vrtićke stručne službe - jedna se zove Igrom do čitanja, a imena druge ne mogu se sjetiti). To mi je ukazalo na mogućnosti da djecu pripremam "usput" , a da oni to ne osjete kao rad, već kao igru. Mi smo kroz svakodnevne aktivnosti djecu postepeno pripremali na čitanje. Nabavila sam još materijala (nekakve vježbenice s logičkim zadacima) ali bile su totalno razočaravajuće. Obične igre "na slovo, na slovo", rastavljanje na slogove, asocijacije i kalodont poslužile su bolje.

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Citiraj vera prvotno napisa
    I nas zanimaju iskustva sa igraonicama, ove na Ribnjaku, sa Igraonicom Piccolo ( http://www.igraonica-piccolo.com/content/view/11/11/ ) i ostalima
    Na Piccolo web stranicama piše da se rođendani i radionice ne organiziraju zbog promjene poslovnog prostora.

Datum pristupanja
    May 2005

[quote="Ribica"]
    Citiraj vera prvotno napisa
    Na Piccolo web stranicama piše da se rođendani i radionice ne organiziraju zbog promjene poslovnog prostora.
    .......vidjela sam, no nadala sam se da će na netko napisati svoje iskustvo pa da znamo. Našla sam i :

http://www.verbum-sanum.hr/logopedij...-za-skolu.html

Ribica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Da, ali ovdje pišu da se treba javiti godinu dana prije.

I njih smo gledali, ali nama ne treba sve, već samo predčitalačke vještine.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •