Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Jako mi je zlo, dokle tako?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Jako mi je zlo, dokle tako?

Žao mi je ako ponavljam temu (a zasigurno da, nisam valjda sama na svijetu grljenja školjke), ali samo da čujem iskustva.
    Nije da sam neiskusna, ovo mi je druga trudnoća, ali OVAKO zlo mi nije bilo. Najgore mi je što povraćam od bilo kojeg oblika tekućine OSIM COCA COLE. Što ću, moram nešto piti, a znam da je ovo zlo svih zala.

Danas sam već povratila barem 6 puta, više nemam u sebi niti trunčice tekućine.... pa dokle može ljudski organizam ovako? Najradije bi otišla da mi daju infuziju, pa ovo ne može biti normalno.....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Re: Jako mi je zlo, dokle tako?

Citiraj prolaznica1975 prvotno napisa
    Žao mi je ako ponavljam temu (a zasigurno da, nisam valjda sama na svijetu grljenja školjke), ali samo da čujem iskustva.
    Nije da sam neiskusna, ovo mi je druga trudnoća, ali OVAKO zlo mi nije bilo. Najgore mi je što povraćam od bilo kojeg oblika tekućine OSIM COCA COLE. Što ću, moram nešto piti, a znam da je ovo zlo svih zala.

Danas sam već povratila barem 6 puta, više nemam u sebi niti trunčice tekućine.... pa dokle može ljudski organizam ovako? Najradije bi otišla da mi daju infuziju, pa ovo ne može biti normalno.....
    Mislim da nije loše primiti infuziju ako je potrebna, neka dr. procijeni.
    Probaj piti malene gutljaje, koliko stane u žlicu, svakih par minuta.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam koliko si trudna, al obično prođe u drugom tromjesečju.ima naravno i ekstrema
    sa mnom u sobi na čuvanju trudnoće je bila žena u četvrtom mjesecu koja je toliko povraćala da je stalno bila na infuziji.
    na kraju je rodila prekrasnu normalnu zdravu curicu

u svakom slučaju mislim da bi trebala reći doktoru problem, vjerujem da će znati kako ti pomoći

Joss avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam inače povraćala 1 do 2 pute dnevno i poslije bi mi bilo ok, međutim jučer 5 puta ( dobila upalu grla i sinusa) svu tekućinu koju sam popila sam izbacila.
    To sam rekla dr. na pregledu i rekao je da je to previše, dao mi je na izbor uzeti normabel 2 mg, reglan tablete ili možda najbolje Torecan čepići 6.5 mg ( bolji su zbog opasnosti da tablete isto povratiš).
    Danas mi je bolje pa nisam uzela.
    Moraš paziti da ne dehidriraš po potrebi i infuziju primiti.
    Nadam se da će ti uskoro biti bolje.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

prva T: lagane mučnine većinom tokom večeri, bez povraćanja počele u 7-om završile u 17-om

druga T: mučnine koma, povraćanje na ništa konkretno, nego samo dođe odjedanput, nepodnošljivost ulja počelo u 5-om tj završili u 22-om (zadnja 2 tj su bile mučnine dosta slabije)

al je nekako brzo prošlo sad kad gledam

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

1. trudnoća- stalno povraćanje, u prvih 3 mj. -6 kg, povraćanje je trajalo do zadnjeg mj.onda je bilo bolje.Beba super. Možeš tražiti tablete ili čak infuziju.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nemam baš neke riječi utjehe al evo u 22.tjednu napokon prestaje. i sad pijem vodu u bezgraničnim količinama i sretna sam.
    držte se curke proći će!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I meni su mučnine trajale još i u drugom tromjesečju Par puta sam povraćala 24 sata u komadu i pila rehidracijsku tekućinu da ne dehidriram. Umjesto cole, radije popij rehidromix.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jučer bila na pregledu i imam divno 29 milimetarsko dijete.
    Kaže dr da tako dugo dok mi je zlo, znači da je beba zdrava.

Samo što niko ne može biti u mojoj koži da zna kako je to svake sekunde kad ti je zlo živjeti, disati, mirisati..... gadim se sama sebi......

Znam da ću preživjeti i opet ću zaboraviti (zaboravila sam, očito, kako mi je i prvi puta bilo), ali SAD MI JE GROZNO i sve mi je odvratno.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Jučer bila na pregledu i imam divno 29 milimetarsko dijete.
    Kaže dr da tako dugo dok mi je zlo, znači da je beba zdrava.

Samo što niko ne može biti u mojoj koži da zna kako je to svake sekunde kad ti je zlo živjeti, disati, mirisati..... gadim se sama sebi......

Znam da ću preživjeti i opet ću zaboraviti (zaboravila sam, očito, kako mi je i prvi puta bilo), ali SAD MI JE GROZNO i sve mi je odvratno.
    Uz dužno poštovanje, ovo ne ide tebe, nego dr. Ovo poboldano je čisti shit. O čemu o priča?
    A što sa ženama koje uopće nemaju mučnine? :?

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Znam da ću preživjeti i opet ću zaboraviti .
    o, da... znam
    mjesec i pol su me svakodnevno vozili na SD na infuzije
    u prvoj trudnoći u prva tri mjeseca izgubila 8 kg, u drugoj 5

preživjela sam
    ali nisam zaboravila

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i kod nas dr. imaju običaj reći da ukoliko trudnicu pate mučnine -da je to "dobar znak" . ja osobno to nisam doživjela ali me par prijateljica tješilo sa takvim izjavama jer je njima to rečeno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

e, ovako, prolaznica, imam konkretan savjet. sve sam to prosla u prvoj trudnoci, a Bog samo zna, mozda i gore. jer ja nisam mogla sjesti za racunar, ni do cega mi nije bilo. dav mjeseca sam provela u istoj posteljini jer mi je sve ostalo smrdilo na deterdzent i samo bih je ispovracala, a o mojoj garderobi da ne pricam. kad bi me zeludac toliko zabolio od silnog natezanja da povratim nesto sto nema ja bih stala iznad wc skoljke, nage flasu sa vodom i pila dok ne odsjetim da se vraca. a onda bi sve to otislo...znas gdje vec.

kad sam ostala ponovo trudna, nisam htjela cuti da ono moram oet prozivjet, pogotovo ovaj put sa djetetom oko sebe.

otisla sam homeopati, prvi put. prvu terapiju sam uzela u njenoj ordinaciji a drugu kad sam dosla kuci. to je bio prvi dan kad sam se nakon nekoliko sedmica najela, smijala, hodala i izgledala normalno. od tada sam kao nova. muka mi je jedino kad sam gladna, ali ja to brzo sredim

najtoplija preporuka je da nadjes homeopatu, ako ga nemas i da tvoje "slatke muke" prestanu, jer nisu nezaobilazne.

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

prolaznica, znam kak ti je, i ja sam tako do 5. mjeseca, do 5 put na dan grlila školjku, a piti nisam mogla. ako sam u ta prva tri mjeseca dnevno popila 1dcl vode, to je bilo wow! pisala sam o tome.
    slažem se sa zadnjim prijedlogom - idi homeopatu ili na akupunkturu! ja ću sljedeći put probati jedno od tog dvoje i sigurna sam da će pomoći. blesava što se tada nisam sjetila.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

uh bolna tema....

U prvoj trudnoći izgubila 6-7 kila,ali ono što je bilo dobro jest da sam u četvrtom mjesecu počela i jesti pa nisam više gubila kila. U drugoj trudnoći ( evo sam 12 tjedana trudna) u 6 tjednu sam legla u krevet i evo se tek ovih dana polako približavam normalnom životu iako i dalje ležim, ali u dnevnom boravku na kauču. Proteklih 6 tjedana nisam mogla od slabosti ni do wc-a a zbog dehidracije sam bila i u bolnici 4 dana.

Ono što ti mogu reci jest da mučnine imaju rok trajanja i nadam se da će ti kroz mjesec dva proči. Obavezno pij tekucinu, žličicu po žličicu- Meni najviše paše voda Jana i limunada blaga zaslađena.

Hranu uzimaj pomalo ali češće....

i vjeruj proči će i rodit ćeš svoju prekrasnu bebicu i sve ceš zaboraviti :D

do slijedeće trudnoće

anilokin avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

povraćala sam do 6. mjeseca bilo je grozno, mučnine i povraćanje cijeli dan, pogotovo navečer.
    izgubila 4 kile do 8. tjedna
    kasnije je bilo sve lakše ali povraćala sam dugo

odličan savjet za homeopate probat ću sigurno drugi put

želim da ti što pije prođe

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

cure, obavzno probajte čaj od matičnjaka
    on je bezopasan za trudnice, a pomaže da se oslobodite mučnina.
    neki izvori pominju i čaj od đumbira, ali mislim da sam negde pročitala da on ipak nije preporučljiv u prvom tromesečju.

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ja sam izgubila 8kg u 10 dana, povraćala po 8 puta na dan do negdje 4.mj, poslije 1 dnevno. Prethodne 2 bebice sam izgubila, pa sam se jako bojala od čega će ova preživjeti kad sve ispovraćam, ali sad sam, eto, 2 tjedna pred porod, nevjerojatno je koliko je beba to dobro podnijela. Meni je mama liječnica pa mi je ona davala infuzije, a ti pitaj svog gin., mislim da ti može doći tvoja med. sestra iz ordinacije opće prakse dati doma infuziju.
    I ja sam čula za čaj od matičnjaka, ali sam pila čaj od đumbira, ili mente, ili kamilice, ali svejedno nije bilo spasa. No, iako sve ispovraćaš, moraš piti neke elektrolite. Sve je to strašno gadno, ali proći će. POkušaj jesti vrlo malo u više navrata i u uspravnom položaju. Ja sam povratila i čim sam okrenula glavu, čim je zvonio telefon, nakon malo dužeg razgovora...Uglavnom, neka te samo drži misao da će beba to izdržati i da će te to proći, a kad - to je individualno, nadam se da će ti biti čim prije, nema tu nikakve sheme koja vrijedi jedna za sve.

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Joooj znam kako je...ja sam evo već 2 tjedna doma, jer mi je na poslu ( radim u ljekarni) znalo biti toliko lose da sam stalno trcala povracati..
    A od jucer osjecam i strasnu zgaravicu...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Eto mene opet.

Brojim 31 dan svakodnevnog povraćanja i cjelodnevnih mučnina. Jučer sam baš mislila - eto, bolje je, otišla kupati bebu i od svih tih mirisa, posebno odurne Pavlovićeve masti - ispovraćala sve što je bilo u meni. Srećom, nakon 12 sati (podne) više ništa ne jedem pa toga nije bilo puno.

Vidim da je nekim mamama bilo i gore i divim vam se na izdržljivosti, svaka vam čast
    Znam da ću preživjeti, ali ne mogu reći da nije prestrašno i da mi ne dođu trenutci da mislim da jednostavno ne mogu dalje.

btw. sad sam (tek ili već) u 12 tjednu.....

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ja sam se neki dan poveselila kako mi popušta povraćanje i onda zadnja 2 dana - KATASTROFA! Jučer mi je bilo očajno... U grlu stalno imam knedlu..fuj..

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

meni je bilo zlo svakodnevno i povraćala svakodnevno(3-5 puta) od 6tj-15,16tj.onda je stalo.i sada tu i tamo zna biti dan kad me ulovi mučnina(npr jučer) ali to je puno blaže nego prije.proći će...

darcy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Zaboravila sam reći, meni ti je bilo zlo i pri svakoj promijeni vremena. Probaj (koliko možeš) što više spavati i isključiti se od svega što ti smeta, a možda i da probaš s dubokim disanjem, možda upali, da barem malo skreneš misli.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Ma spavam ja svako popodne (čim dođem kući sa posla) - to mi je i tako i onako rekla doktorica da moram jer sam imala neki sitni ugrušak zbog stvaranja placente. Tako da ja odrapim čim mogu i po 3 sata u komadu.. ali imam problema sa spavanjem po noći... Stalno se vrtim, nikako se namjestiti... Ma valjda će mi proći te mučnine kroz koja 2 -3 tjedna...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Jel vi možete vjerovati da je meni još uvijek zlo?
    Sad sam u 14. tjednu.
    Možda je sramotno priznati, ali već sanjam krasan slasan ručak, željna sam svega!

Jučer sam si priuštila malo sladoleda, s mišlju - pa što se tu ima povratiti - KOJEG LI ZEZA! Fuuuj
    No, malo da se pošalimo na crni način - svakoj bulimičarki moje stanje bi se činilo san snova - čim se fino napapam, za par minuta idem (bez guranja prstiju u usta) sve vratiti..

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ja sam danas 14+4 i ne da ne popušta nego je zadnjih 3-4 dana totalna katastrofa.
    A taman sam se poveselila kako ide na bolje, ali ovo zadnjih dana je horor!

U prvoj T mi je bilo zlo tamo negdje do 16-og tjedna, ali ni pola ovako kao sada pa sam se naivno nadala da će ovog puta biti žešće, ali kraće. Moš mislit!

Najgore od svega mi je što sam totalno nesposobna hendlati svoju curku, a vidim da me je mišica totalno željna i da se samo mazi i privija uz mene...

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

cure meni je moja gin. rekla da odem u biljnu ljekarnu i kupim homeopatske kuglice nux vomica. i to mi je bilo super uzimala sam ih 3x dnevno i preporodila se. nakon prve koma trudnoce ova je bila raj.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

prva trudnoća mi je bila ok, povratila sam par puta. ali zato druga. meni nije bilo loše samo dok bi jela par stvari kao što su pecivo, suhi keksi, štapići. zato bi dok bi vozila ili na poslu bi uvijek jela bez prestanka. povraćala sam 5-10 puta dnevno (zadrijamela sam više puta u kupaoni s glavom na wc-u), ali sam toliko jela da nisam izgubila ni grama. homeopatija mi nije pomogla, ni čajevi, samo jelo bez prestanka. popravilo se negdje s četiri mjeseca,, prestalo s pet mjeseci, ali nikad nisam zaboravila. nasreću imam ljubaznog direktora tako da smo se dogovorili da ne idem na sastanke jer nisam podnosila namirišane ljude ni one koji su se najeli luka ili salame, a i doma je muž preuzeo odlaske u dućan gdje bi isto morala povratiti nekoliko puta.

ivana_4 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Znam kako ti je.. i ja sam par puta otvarala tu temu, dobiješ malo utjehe, ali ništa konkretno ne pomaže, bar meni nije, jer je svaka žena, svaka trudnoća, svaka mučnina i svaka beba drugačija... Ja sam trudna 18 tjedana i prvih 14 tjedana sam povraćala svaki dan, po par puta dnevno, nekad je bilo dana kad bi povratila apsolutno sve što bi stavila u usta, od hrane do tekućine. I bilo je dana kad bi povratila i za 10 min opet išla povraćati, ali kiselinu, jer ničeg drugog nisam imala za povratiti. Sad mi se to malo smirilo iako i sada ponekad povratim ili mi bude mučno, ali je puno bolje od samih početaka trudnoće kad sam se osjećala jadno, izgledala jadno i bila totalno bezvoljna. Ja ni dan danas ne znam što bi više kuhala i jela... Najgore mi je od svega, što uz svu tu muku što imam na jelovniku 3 jela koja mogu jesti, kad mi dođe mama ili prijateljice i počnu mi savjetovati kako to ne valja, kako moram na silu jesti, kako to ne valja za bebu, pa ni za mene, kako će mi ispasti zubi, oslabiti kosti... Ja sve to znam, ali jednostavno hrana na silu ne ide. Jedva čekam kad ću moći normalno uživati u hrani ko prije trudnoće i ljubomorna sam na ljude oko mene što mogu uživati u svim tim okusima i mirisima! Užas!!

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

I ja sam čula za nux vomica kuglice samo ih nema u biljnoj ljekarni gdje ja živim.
    Molim vas ako netko zna gdje bi ih mogla nabaviti nek mi javi i koja je cijena?

Hvala

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku
    I ja sam čula za nux vomica kuglice samo ih nema u biljnoj ljekarni gdje ja živim.

Hvala
    Pitaj cure u apoteci da ti naruče od veledrogerije Medika nux vomicu, cijena ti je oko 70kuna 80 perli..Meni nisu ni malo pomogle, ja sam u 25 tj. i jos ujutro povracam i imam mucnine po danu nevezane za hranu, al mi je zato apetit veliki

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I ja bih voljela znati po čemu je dobro za dijete da mama ima mučnine - kakav je to znak? Praznovjerni ili? Ne rugam se sad ženama kojima je zlo - žao mi je zaista, ali eto ja dvoje rodila potpuno zdrave djece i NIKAD mi nije bilo zlo - ni najmanje. I sad sam trudna i ista stvar. Ne podnosim smo kemijske mirise - parfeme i sredstva za čišćenje. Po meni je to dobro - jer majka tako nesvjesno bježi od tih mirisa koji dokazano štete i djetetu u utrobi. Ali ako je mami zlo na sami spomen gotovo bilo koje hrane - zašto je to dobro, ne kažem da je loše (osim po mami) ali za bebu???

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj gumbek prvotno napisa Vidi poruku

Hvala
    imaš za kupiti i tu http://www.homeopatija.com/ ( naravno treba se prošetati po to) cijena 50 kn, ako si član homeopatskog društva onda je 40 kn, inače tete iz apoteka (obične) ti to mogu nabaviti za čas posla za 70-80 kn.
    A kaj se tiče mučnina, meni je mama rekla da je ona kod svakog klinca( a ima nas samo 7) povraćala od početka do kraja, dok ja u svojih samo par nisam ni dana. Mislim da to najviše ovisi o tipu žene oliti biljke.
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 05.05.2010. at 13:22

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Meni je prosla mucnina (ali bez povracanja) koja nije bila tako strasna krajem 3. mjeseca (isto kao i u prvoj trudnoci). Pokusala sam si miksati cajeve za to, ali nije pomoglo..

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam bila u bolnici na infuzijama i na Torecanu do 16. tjedna, valjda mi je bio takav horoskop ko će ga znati... Nema pravila, moja mama sa mnom nije ni znala da je trudna, a s burazom povraćala svih 40 tjedana.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj DiLala prvotno napisa Vidi poruku
    I ja bih voljela znati po čemu je dobro za dijete da mama ima mučnine - kakav je to znak? Praznovjerni ili? Ne rugam se sad ženama kojima je zlo - žao mi je zaista, ali eto ja dvoje rodila potpuno zdrave djece i NIKAD mi nije bilo zlo - ni najmanje. I sad sam trudna i ista stvar. Ne podnosim smo kemijske mirise - parfeme i sredstva za čišćenje. Po meni je to dobro - jer majka tako nesvjesno bježi od tih mirisa koji dokazano štete i djetetu u utrobi. Ali ako je mami zlo na sami spomen gotovo bilo koje hrane - zašto je to dobro, ne kažem da je loše (osim po mami) ali za bebu???

i ja bi to voljela znati

mici85 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

e pa da vas utjesim - 25.sam tjedan i jos uvijek povracam. ne vise tako cesto ali barem jednom tjedno i to onda cijelu noc meditiram nad skoljkom. doktorica mi kaze da je to individualno.
    al se zato poprilicno debljam, bez obzira kaj jedem upola manje nego prije bebice..

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Djumbir

Meni je od danas djumbir otkrice, mislim da vrijedi pokusati svakome kome je zlo.
    Ja zadnja 4 tjedna povracam 5-6 puta dnevno i jednom po noći i to su grozne muke, jer cesto nemam sto povracati pa imam osjecam da mi duša izlazi van. Sad sam u 10. tjednu. U prvoj trudnoci mi je bilo isto muka, ali nisam uopce povracala, mada sam tada bila na normabelima pa je mozda i to utjecalo.
    Dakle danas sam skuhala čaj od svjezeg djumbira i vec par sati se osjecam jako dobro.
    Ne znam, mozda je placebo, mozda stvarno djeluje, ali pokusajte ako niste, mozda i vama pomogne. Ja sam preporodjena.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mučnine su znak da posteljica radi i preuzima svoju funkciju, te posljedično tome da beba raste i razvija se. i zato se kaže da su mučnine "dobre".
    svako tijelo je različito, pa tako neke žene uopće nemaju mučnine i to je potpuno ok. blago njima
    ali mi koje imamo mučnine, bar se možemo tješiti da je to znak razvoja naše bebe i njene posteljice.
    mučnine obično prestanu u vrijeme kad je posteljica potpuno razvijena i u potpunosti preuzme funkciju hranjenja bebe (to je onih 10-12 tjedana koji se spominju)

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

evo malo detaljnije sa poliklinika Harni.hr

"Visoka razina hormona trudnoće - ß-hCG je razlog pojave tipičnih tegoba rane trudnoće: osjećaj mučnine, pojačano lučenje sline, jutarnje povraćanje. U ovo vrijeme razina ß-hCG dosiže vrijednosti od oko 1 milijun IU/L. O kojim vrijednostima se ovdje radi, točnije ćete si predočiti kada znate da je za produkciju 1 IU/L hCG potrebno 1 milijun stanica trofoblasta! Ovako visoke vrijednosti se održavaju do 12. tjedna trudnoće, potom razina ß-hCG pada na 100.000 IU/L u 16. tjednu trudnoće, vrijednost koja se potom održava do konca trudnoće. S padom razine ß-hCG obično prestaju problemi s mučninom i povraćanjem u trudnoći. Ukoliko se ovi problemi nastavljaju, potrebno je razmotriti i njihove druge uzroke!"

meni su mučnine u prvoj T trajale baš negdje do 16.-17. tjedna
    a sad sam u 14. tjednu i još su prisutne
    ( slabije nego prije tjedan-dva, ali još uvijek prisutne)

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam imala vrlo jake mučnine sve do poroda. Imaju u ljekarnama narukvice protiv mučnina. Meni nije baš pomagalo, ali nije svatko isti, pa možda nekome i pomognu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

postoji i nešto što se zove hiperemeza
    http://www.americanpregnancy.org/pre...ravidarum.html

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam u obje trudnoće u prvom tromjesečju "visila" na infuziji
    potajno sam se nadala da će drugi put biti drugačije, ali nije
    al, ipak nekako zaboraviš, kao i trudove, bude teško al rezultat je nemjerljiv
    jedino je drugi put bilo lakše utoliko što sam znala da će proći..

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Citiraj Anamorci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je od danas djumbir otkrice, mislim da vrijedi pokusati svakome kome je zlo.
    Ja zadnja 4 tjedna povracam 5-6 puta dnevno i jednom po noći i to su grozne muke, jer cesto nemam sto povracati pa imam osjecam da mi duša izlazi van. Sad sam u 10. tjednu. U prvoj trudnoci mi je bilo isto muka, ali nisam uopce povracala, mada sam tada bila na normabelima pa je mozda i to utjecalo.
    Dakle danas sam skuhala čaj od svjezeg djumbira i vec par sati se osjecam jako dobro.
    Ne znam, mozda je placebo, mozda stvarno djeluje, ali pokusajte ako niste, mozda i vama pomogne. Ja sam preporodjena.
    Hoces mi objasniti kako si napravila čaj?
    Naribala si đumbir i prelila vrućom vodom ili kako?

Hvala

gumbek avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja sam prokuhala vodu i u nju stavila naribani đumbir,odstajalo 15 min,procijedila i to je to. Mislim klasično ko kak se rade i drugi čajevi.

E sad, možda se netko javi s nekim drugim načinom pripreme.
    Meni je malčice ublažilo mučnine,ništa posebno,ali probaj nismo svi isti.
    Kad sam ušla u 16 tj sve je krenulo na bolje

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Ima netko iskustva sa umeboshi sljivama? tocnije, frendica si je u bio&bio kupila neke granulice od njih koje bi trebalo otopiti u ustima, ali kaze da ih cucla 3 sata i one se ne tope...

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Mene zanima ima li tko mučnine u 25 tjednu trudnoće?!? Imala sam mučnine prva tri mjeseca, koje su s vremenom prestale, no prije tjedan dana počele su se javljati ponovo... Nekako mi je to sve čudno, jer u prošloj trudnoči nisam ni imala mučnine, znam da se one javljaju večinom na početku, ali u 25 tjednu...ne znam, pa vas pitam za vaša iskustva.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni se sad u kasnijoj trudnoći javljaju kad se preforsiram, kad sam neispavana, kad previše radim i loše se hranim.
    čim se par dana sredim, usporim ritam, jedem zdravije i dobro se naspavam, mučnine nestanu.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Tua, te umeboshi kuglice se otope relativno brzo!

Ne kužim kako se njoj ne otapaju...

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •