Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Jako mi je zlo, dokle tako?

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Trudim se dovoljno odmarati, a i hranim se relativno zdravo. Jedem više voća i povrća, pijem dosta tekućine... Ima jedna stvar koju ne radim. Naime, moja ginekologica mi nije prepisala nikakvo željezo, rekla mi je da kupim prenatal tablete ili onu tekučinu od (kršitelj koda)a...
    Dal bi možda nedostatak željeza mogao biti uzrok na moje mučnine i nekakvu malaksalost... Jer u posljednje vrijeme nekako nemam volje za ništa.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

malaksalost je normalna i za trudnoću i za ovo doba godine.
    mučnine nemaju veze sa željezom.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj anna24 prvotno napisa Vidi poruku
    Dal bi možda nedostatak željeza mogao biti uzrok na moje mučnine i nekakvu malaksalost... Jer u posljednje vrijeme nekako nemam volje za ništa.
    Ja sam stanovala na WC-u (a sukladno vremenskim prilikama i pod drvetom u parku, na cesti,livadi...)
    i u 3 tromjesječju bez obzira na veću količinu željeza koju mi je dok. prepisala.
    Posljednje uređivanje od krojachica : 10.02.2011. at 09:04

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Bitno da je sve ok...jer mi je ova trudnoća sasvim različita od prošle, pa da ne paničatim bez veze

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Jel neka od vas možda pila vitamin b6 zbog mučnina?
    Ja ne povraćam, ali mi je stalno mučno, niš mi se ne jede, sve mi smrdi...stalno imam osjećaj da ću se ispovraćat. I gore mi je navečer nego ujutro.
    I sama sebi govorim da će to prestat za 3-4 tjedna i stalno mantram proći će brzo, al ko će to dočekat!
    Sad sam 9 tj.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Ima netko iskustva sa umeboshi sljivama? tocnije, frendica si je u bio&bio kupila neke granulice od njih koje bi trebalo otopiti u ustima, ali kaze da ih cucla 3 sata i one se ne tope...
    ja sam kupila baš šljive u bio bio, u životu ništa ogavnije i slanije u usta nisam stavila.
    umjesto da mi ubiju mučninu, želudac mi se digao do obrva.
    eno ih, propadaju u frižideru. žali bože novaca.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Ja ne povraćam, ali mi je stalno mučno, niš mi se ne jede, sve mi smrdi...stalno imam osjećaj da ću se ispovraćat. I gore mi je navečer nego ujutro.
    I sama sebi govorim da će to prestat za 3-4 tjedna i stalno mantram proći će brzo, al ko će to dočekat!
    Sad sam 9 tj.
    kupi rennie u ljekarni, spasio me.
    možeš pocucat i četvrtinu, polovicu tabletice, spašava.

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Ivanna prvotno napisa Vidi poruku
    Sad sam 9 tj.
    Pila ja. Činilo mi se da mi je bolje od njih, ili sam to umislila, tko će ga znati...
    Meni je isto bilo stalno mučno, cjeli dan, 24 sata dnevno, takve mučnine da se nisam mogla dignuti iz kreveta.
    U ovoj trudnoći sam otkrila savršen recept za to. Ma koliko mi bilo užasno i nepojmljivo išta jesti, natjerala bi se pojesti tost, dvopek, krekeri svaka 2 sata i pomoglo bi. Ali obavezno svaka 2 sata, ako nebi bilo bi mi 100 puta gore. Svakome nešto drugo upali, pokušavaj svašta, nemaš što izgubiti

Nadam se da će ti što prije proći.

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pinky, ne boj se za umeboshi šljive da će ti propasti u frižideru !

Činjenica: okus je strašno slan i kiseo istovremeno.

Ali, ne stavlja se cijela šljiva u usta - samo komadić.

I onda se može podnijeti (daleko od toga da je imalo ukusno).

Inače, umeboshi šljiva učinkovito zaustavlja proljev, upotrebljava se u nekim kombinacijama kod slabosti organizma itd.

Vijek trajanja daaaalekoo premašuje onaj otisnut na ambalaži.

Tako da nisi bacila novce u vjetar !

Ako ništa drugo, ponudit ćeš ih na forumskoj burzi i netko od vegića ili makrobiotičara će ih kupiti

Mi ih trenutno imamo punu kutiju pa nam zasad ne trebaju.

A što se tiče umeboshi kuglica, one nemaju ni približno tako neugodan okus kao same šljive.

Ma glavno je da si ti našla nešto što tebi pomaže
    Posljednje uređivanje od Teica : 15.02.2011. at 21:16

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A trudim se ne bit gladna jer mi je tad još gore.
    Sad sam uzela čaj od matičnjaka koji bi isto trebao pomagati kod mučnina pa ćemo vidjet.
    Nekako sam se prerano poveselila kako nema mučnina jer su počele prije 10-tak dana.

mala laia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo mene u 20/21. tjednu i povremeno još uvijek imam takve mučnine da ne mogu vjerovati...
    evo, baš neki dan mi je bilo toliko zlo da sam jedva zaspala - trajalo je cijelo popodne i večer... iako sam zadnji puta jela u 15h, mom želucu to nije značilo ama baš ništa! ne mogu se natjerati da idem povratiti jer me blicaju slike od onog groznog konstantnog povraćanja od 6 do 11 tjedna...
    malo mi je pomogao napitak od đumbira (u prahu, pomješan sa sokom ili vodom), umeboshi pasta - ništa...
    sjetila sam se i homeopata, ali sam bila u tako bijednom stanju da nisam mogla zamisliti da se ustajem i odem negdje... i danas mi je mučno od vožnje autom!!!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ima u dm-a kupiti čaj od đumbira i narače, meni je pomagao.
    čudno mi je što me hvata neka žgaravica zadnja 2 jutra,a za par dana sam u 16tt

ma teice nisam ti ja od burze, sve mi se čini da će moje umebošice u vječna lovišta...

Ivanna avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ajme, mučnine u 21. tjednu?! Uh, nije ti lako!
    Ja sam zacrtala da moje prestaju sa 12/13 tjedana. Nadam se da će biti tako. Sinoć i jutros sam popila čaj od matičnjaka i čini mi se puno bolje. Jel ja to umišljam ili ne, neznam, nije ni bitno.

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Moja prva trudnoća školski tri mjeseca mučnine i prestale, a druga potpuno različita, mučnine i povraćanje punih pet mjeseci, kad sam već mislila da ću tako do kraja smirila se situacija. Pomagao mi je jedino čaj od djumbira.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •