Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Problemi s kožom kod dvomjesečne bebe

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Problemi s kožom kod dvomjesečne bebe

Probala sam preko pretražnika ali jako malo tema mi izađe. Npr. po riječi "pregibi" samo desetak, i skoro sve su naslova "atopijski dermatitis" pa otvaram novu temu.

Dakle, mališa ima jako problematičnu kožu:
    - lice - hrapavo i grubo, puno malih sitnih prištića. Znam da je čišćenje lica u pitanju i da će proći ali to trajeeee
    - tjeme - ima tjemenjaču koju mažem uljem i perem mustelinim šamponom i relativno je ok
    - iza uha se stalno vlaži i stvara kao neki loj :? ne znam kako da to tretiram??
    - pregibi - ispod vrata jaaako crveno i isto se nakuplja kao neki loj, ako znate na šta mislim. To svaku večer obrišem s vatom na koju nakapam bademovo ulje. Da li dobro radim i ima li nešto učinkovitije??

Znam da se o svemu ovome puno puno pisalo ali ja nisam našla baš nešto korisno. Hvala na savjetima.

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

mogla sam potpisati cijeli tvoj post
    lice je proslo samo od sebe
    za tjemenjacu radimo isto
    iza uha i pregibi - probala sam svasta - uvijek dobro posusiti, mazati uljem, kremama, ne dirati, dirati, sve po nekoliko dana da vidim ucinak
    najbolje nam je djelovao babylove zeleni puder. s njim nam se vec drugi dan povuklo crvenilo i prestalo je vlaziti. ja ga pazljivo nanesem poslije vecernjeg kupanja. ostalo (bepanten, sudocrem, ulja i slicno) nisu bas pomagala :/
    moja cura sad ima cetiri mjeseca, a skoro od rodjenja smo se s tim mucili...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I ja imam dvomjesečnu bebu i imamo iste probleme

- lice - još se nije skroz raščistilo ali je puno, puno bolje
    - tjemenica - radim isto
    - iza uha - isti problem, za sada ne radim ništa, pitat ću u petak pedijatra što je to
    - pregibi - dobro očistim pri kupanju, ne mažem s ničim

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Lucija kad se rodila je imala ekstremno suhu kožu pogotovo na pregibima (znala je pucati do krvi),ne znam koliko je beba stara ali najbolje ti je koristiti neki blagi losion za kupanje i mlijeko za tijelo (npr. Nivea ima Nutri Sensitiv-toplo preporučam).Bit je pustiti kožu da diše ali ju i njegovati,ako se stanje ne poboljša svakako bi se trebala konzultirati sa pedijatrom,iz bezazlene stvari može nastati problem.Protiv tjemenjače najučinkovitije je redovito pranje,znam da je zima ali trebalo bi svaki dan prati bebicu možda je samo "presvlačenje kože" što može užasno izgledati ali brzo prođe.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Hvala na odgovorima.
    Kupamo se mi svaki dan ili u čistoj vodi ili u vodi s par kapi bademovog ulja a glavicu peremo u mustelinom šamponu protiv tjemenice.
    Danas sam ujutro stavila penaten puder na pegibe i iza ušiju pa ćemo vidjet iako se i dalje vlaži iza ušiju.
    Znam da je to sve normalno i da će proći ali bi trebalo s nećim tretirati pa nisam ni sama pametna s čim i koliko da ne pretjerujem.
    Isto mu zna koža na pregibima puknuti do krvi

Trilian, ajde molim te napiši što će ti pedijatar reći u petak.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja osobno ne bih koristila nikakav puder ni tešku kremu jer oni još više zatvaraju pore i koža teže uspostavlja ravnotežu,možda bi bilo dobro okupat ga u hrastovoj kori(u njegovu kupku staviti 1 ili 2 dcl čaja od hrastove kore ili mlijeka),nisam probavala ali mislim da ne može štetiti.Ja sam Luciju kupala sa rukavicom natopljenom u sapunici od losiona za kupanje,mazala je Niveinim NutriSensitiv mlijekom(mada svi govore da treba uljem meni se ono činilo presuhim za kožu i imala sam dojam da jejoš više nadraži) i nakon toga blago sa maslinovim uljem,sada ima 4 mjeseca i imamo isti ritual samo više ne koristimo maslinovo ulje.Ostavi bebaća malo duže golog na zraku,to puno pomogne.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Sorry tek sam sad vidjela da ima 2 mjeseca,tako ti je to kada hraniš bebu i surfas po postovima !

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Moja je curica kao beba imala atrašno suhu kožu, tako da sam je jedno vrijeme kupala u čistoj vodi, na što mi je pedijatrica rekla da sam pogriješila, jer voda isušuje kožu. Preporučila mi je Eucerin uljnu kupku i losion za tijelo, kremu za lice. Skupo, ali učinkovito.

mio-mao avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Baš gledam neki dan prekrasne fotke prelijepih beba na exlumine stranici i mislim si kako su mi klinci bili do 2-3 mjeseca preprištavi i puni tjemenice , a sve te bebe imaju savršen ten i prekrasnu kožu!
    "Curenje" iza uha smo rješavali belodermom u belobazi, kupali smo ih u vodi sa malo maslinovog ulja, a tjemenicu skidali isto maslinovim. L je do prošle godine tu i tamo imao po malo tjemenice unatoč non-stop akciji maslinovo, a sa M smo se do prošle zime borili sa AD.

Berlin avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Kod nas je bio isti slučaj.
    Ja sam malenog odvela kod dermatologa i dijagnoza je bila - neurodermitis.
    Na sreću blaži oblik i relativno brzo smo to rješili. Najprije smo upotrebljavali kreme sa hostikosteroidima a poslije samo neke masne kreme na bazi maslinovog ulja i sl.
    I dan danas (ima 8,5 god) mu se zna iza uha pojavit, tada mu to namažem i jako brzo prođe.

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mio-mao prvotno napisa
    Baš gledam neki dan prekrasne fotke prelijepih beba na exlumine stranici i mislim si kako su mi klinci bili do 2-3 mjeseca preprištavi i puni tjemenice , a sve te bebe imaju savršen ten i prekrasnu kožu!
    hehe, i moj mališa je bio model exlumine, ali kad je imao 11 dana

Puder nam nije pomogao. pregibi i dalje crveni i suhi a iza uha se stvorila kao neka suha kora :? ma grozno. Bojim se to iti pipnuti da ga ne boli.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

I nama se jako pogoršala koža iza uha, a slično je i na vratu.

Kao što su cure gore napisale, pedijatar je rekao da se radi o neurodermitisu, dodatno zakompliciranom bakterijsko-gljivičnom infekcijom. Moramo ta područja dobro očistiti sa 3%-tnim hidrogenom i mazati Geokortonom, 4 dana. (Rekao je da se tako maloj djeci obično ne daje Geokorton već neke blaže kortikosteroidne kreme, ali kod Jure je stanje dosta loše i želi biti siguran da se neće i dalje pogoršavati.)

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Trilian, zao mi je. Nadam se da ce mu krema i hidrogen brzo pomoci

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

trilian, geokorton ti nije tako jaki..u biti to je antibiotska mast s maim udjelom slabog kortikosteroida..tako da ti geokorton uopće nije jaki, pa čak niti za tak malo dijete...

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ma da?

A pedijatar mi je još naglasio da bi mi farmaceutkinja u apoteci mogla praviti probleme kad vidi o kako malom djetetu se radi.

Očistila sam mu vrat i područje iza uha jučer navečer i jutros i već mu je puno bolje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

istina, da ti je dijete staro samo 2 mjeseca i ta krema je čisto primjerena za dob..neke bebe su se mazale i s puuuno jačim kremama u toj dobi, tako da je geokorton stvarno slabi..i to plus što je to više antibiotska krema, sa slabim kortićem.. dijete mi ima dermatitis i upoznata sam sa kortik.kremama..
    želim da vam to što prije prođe..

emarink avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

I mi smo danas bili kod pedijatra, neplanirano, dobio je malac temperaturu koja btw nema nikakve veze s kožnim problemima ali sam iskoristila priliku i pitala pedijatra i za kožu.
    Isto kao i Trilian, dobili smo Geokorton da mažemo iza uha i pregibe dva puta dnevno i tako tri dana.
    Tjemenicu je rekao skidati uljem ali nikako dok ima temperaturu već kad ozdravi.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Provjeri je li to tjemenica ili kruste?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Što su kruste? :?

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj miele prvotno napisa
    možda bi bilo dobro okupat ga u hrastovoj kori
    hrastova kora isušuje kožu koja je ionako na pregibima suha.
    emarink ne bi te htjela plašit ali na početku si rekla da su ti se otvarali samo postovi dermatitis. po svemu što si opisala, meni se čini da tvoje djetešce i ima blagi oblik. al to je samo moje mišljenje. bilo bi odlično da sam u krivu.
    moj F ga ima i imao je sve što si opisala samo puno gore. i ne brini za geokorton, netko je gore dobro rekao za njega. ja sam svog F već sa 2 mj. mazala sa puuuno jačim kortikosteroidima

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I meni se to čini kao atopijski dermattis, koji obično nastaje oko 2 mj djeteta. Mi smo isto u početku te krastice, ljuskice po glavi smatrali tjemenicom,izgledaju isto, ali šamponi protiv tjemenice su pogoršali stanje jer su preagresivni, u pitanju su bile kruste koje zahtjevaju drugačiju njegu, pa bi dobro bilo posjetiti dermatologa.
    I svakako vodi evidenciju kad si gdje mazala, i čime. U svakom slučaju sretno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čitam topic od početka, odi kod dermatologa, nemoj ni slučajno koristiti dječji puder ni Niveino mlijeko, potreban je pregled i posebna kozmetika.
    Možda je u pitanju nešto bezazleno, al prošla sam ista ta pitanja kao ti, pa neki savjeti ovako na neviđeno mogu i pogoršati stanje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kupka od hrastove kore već se desetljećima koristi u liječenju neurodermitisa,ali drago mi je da si otišla pedijatru prije ikakvog laičkog liječenja.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj miele prvotno napisa
    Kupka od hrastove kore već se desetljećima koristi u liječenju neurodermitisa,ali drago mi je da si otišla pedijatru prije ikakvog laičkog liječenja.
    ja samo prenijela što su nama doktori rekli. jest da je to bilo davno prije 7-8 godina, a njihovi stavovi i mišljenja se s godinama mjenjaju.
    nama rekli, ne hrastovoj kori jel isušuje kožu.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u biti neke kožne promjene i treba isušiti..ovisi o promjeni..kortikosteroidi isuše promjenu..tako da ako je samo suha koža, onda ju treba vlažiti, a ako je zadebljano crvenilo ili mokro treba ga isušiti da se to izljušti i ispod ostane zdrava koža..na tom principu liječi i kortić..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj stela2 prvotno napisa
    u biti neke kožne promjene i treba isušiti..ovisi o promjeni..kortikosteroidi isuše promjenu..tako da ako je samo suha koža, onda ju treba vlažiti, a ako je zadebljano crvenilo ili mokro treba ga isušiti da se to izljušti i ispod ostane zdrava koža..na tom principu liječi i kortić..
    OT ti i ja smo doktorirale na ovoj temi 8)

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

da bubica, nažalost već smo doktorirale...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kakvo vam je sada stanje s kožom?

Lucky2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i mojoj L. su se javili slicni problemi- ima samo 24 dana i vec pristici po glavi, vrlo crveni, sa svake strane i na tjemenu
    sve sam vec prosla sa starijim djetetom

nadala sam se da ce nju zaobici AD

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ne volim kad se ulja mažu direkt na kožu... smatram da začepe pore i da otežavaju disanje kože... to je samo između mojih ušiju, ali ne dolazi u obzir.... koristila sam maslinovo ulje samo i jedino kao emulziju pri kupanju....

crvenilo se često smiri (kao i svrbež) kada se u kadicu za kupanje stavi na vrh noža hipermangana...
    kamilica smiruje upalne procese ali jako isušuje kožu....

tjemenica - moji nisu imali nešto puno toga ali svakovečernje kupanje u običnom baby sapunu (bubchen) je rješilo stvar u oba puta....

Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Citiraj emarink prvotno napisa Vidi poruku
    Probala sam preko pretražnika ali jako malo tema mi izađe. Npr. po riječi "pregibi" samo desetak, i skoro sve su naslova "atopijski dermatitis" pa otvaram novu temu.

Dakle, mališa ima jako problematičnu kožu:
    - lice - hrapavo i grubo, puno malih sitnih prištića. Znam da je čišćenje lica u pitanju i da će proći ali to trajeeee
    - tjeme - ima tjemenjaču koju mažem uljem i perem mustelinim šamponom i relativno je ok
    - iza uha se stalno vlaži i stvara kao neki loj :? ne znam kako da to tretiram??
    - pregibi - ispod vrata jaaako crveno i isto se nakuplja kao neki loj, ako znate na šta mislim. To svaku večer obrišem s vatom na koju nakapam bademovo ulje. Da li dobro radim i ima li nešto učinkovitije??

Znam da se o svemu ovome puno puno pisalo ali ja nisam našla baš nešto korisno. Hvala na savjetima.

Iako je ova tema otvorena prije godinu i pol dana, meni je trenutno aktualna.
    Moja curica, koja sad ima nepuna 4 mjeseca također ima sličnih problema (jedino nema tjemenicu).
    Problemi su počeli kad je imala oko 2 mjeseca.
    Prvo par prištića na licu, iza uha se isto stvarao taj "loj" i vrat.
    Prema uputi patronažne nisam je ničim tretirala osim prokuhanom vodom (i ja bih ponekad čistila vrat i područje iza uha sa malo maslinova ulja), a zadnjih tjedana joj lice mažemo s melemićem.

To područje iza uha već je duže vrijeme čisto, isto je i sa vratom.
    Jedino nas lice još jako muči.

MM je bio kod pedijatrice (sa fotkom) koja je dala Geokorton mast, no malo sam skeptična mazanju tako male bebe sa tim kortikosteroidima, pogotovo jer stavlja ruke u usta.
    Iako u zadnje vrijeme razmišljam da je počnem time mazati jer mi se čini da je lice svrbi

emarink, vidim da si imala istih problema sa svojom bebom, pa me zanima kako si na kraju riješila problem.
    Je li Geokorton pomogao, i jel se vratilo poslije to crvenilo lica??

TNX!
    Je

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •