-
Nikad u zapadnom svijetu nisam cula da je dijete samo sebe izgladnilo i umrlo, a bome s anoreksijom i bulimijom sam se sretala. A to je kad hrana postane sredstvo manipulacije, privlacenja paznje, kaznjavanja...I zato sam protiv bilo kakvog nutkanja, nagovaranja, silenja, potkupljivanja, nagradjivanja i inih drugih postupaka kojima hrana dobija na značenju, umjesto da je samo sredstvo za prezivljavanje. Razumijem da svaki roditelj zeli osigurati djetetu zdrav razvoj i uvjete za to (a roditelj smatra da je to kad mu je dijete sito, kad jede raznoliko), ali ja bih osobno tu bila jako oprezna i dobro bih se zamislila sto je u ovom slucaju "zdravo" za dijete, koju poruku mu saljemo s tim peripetijama oko hranjenja i uvjeravanjima da ono samo ne zna sto i kako, vec da mi znamo bolje.
Zato svoje dijete nikad nisam tjerala da jede, ako nece nece, jedino ako ne jede slani obrok nema mu nikakvih slatkisa. To je jedino pravilo, ako nisi rucao onda nema ni cokolade. I tu sva prica zavrsava i to znaju i njene tete. a imam dijete normalne tjelesne tezine i jako dobrog imuniteta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma