-
Hm, evo mene friške iz VK rodilišta. Dugo sam se dvoumila oko toga hoću li se uopće javiti na ovu temu. Problem je što nisam bila u drugom rodilištu pa ne mogu uspoređivati niti kvalitetno vrednovati. Ipak ću reći nekoliko stvari.
Da je dobro - nije. Da je strašno loše i nepodnošljivo - nije ni to. Da bi uz malo truda moglo biti puno bolje - definitivno! Puno ovisi o tome koliko će vas zadržati u rodilištu. Ako ostanete samo tri dana, onda će vam sve biti OK. Svaki dan više koji provedete u rodilištu bit će tegobno iskušenje za ionako tanke živce jedne babinjače koja po definiciji pati od baby bluesa, pa nema apsolutno nikakve šanse da nećete zaplakati barem jednom dnevno. Isplačite se i ne problematizirajte činjenicu da vam se plače.
Ujutro, do 15 sati je situacija dobra, profesionalna. Navečer je malo raskalašena atmosfera. Osobito ako imate nesreću da u rodilištu provedete vikend. Iako vi ne znate i nije vam važno koji je dan, osoblje rodilišta zna. Naručuje se hrana iz poznatog gradskog restorana, glazba trešti ("Ja samo pjevam, ja samo sviram, ja nemam razlog da se živciraaaam!!!!"), vode se privatni telefonski razgovori, doktori pričaju masne viceve (tipa najsretnije su žene u Nevadi, a najnesretnije u državi Mali
), sve u svemu, uživa se u dobrom raspoloženju.
Moja nesreća je bila u tome da sam bila preko puta sobe za sestre. Čeznula sam za sobom u dnu hodnika, ali mogla sam si priuštiti samo WC u toj mračnoj osami. (To sam si bez pitanja uzela za pravo.
)
Kad sam već kod WC-a, najkorisnija stvar koju sam ponijela u rodilište bila je velika prskalica za cvijeće. Multipraktična je! Ja sam se mislila s tim prskati po licu za vrijeme trudova, ali zla vještica-babica mi nije dala unijeti je u rađaonicu. No, prskalica je ipak poslužila. Bol od friške epiziotomije blokira podražaj na mokrenje, koji možete izazvati prskanjem hladne vode po odgovarajućem mjestu za vrijeme mokrenja.
Mislim da će vam od svega mog pisanja, ovo biti najkorisnija informacija. Ili još uvijek tratite vrijeme tražeći Weledino ulje za masažu međice, uvjereni kako ćete izbjeći epi?
8)
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma