Trebala bi kupiti plinsku fasadnu peć za cca 40 kvadrata, zanima me koja bi to bila ( tip do koliko W) i gdje bi se to moglo kupiti????
Trebala bi kupiti plinsku fasadnu peć za cca 40 kvadrata, zanima me koja bi to bila ( tip do koliko W) i gdje bi se to moglo kupiti????
ima li ko kakvu ideju ili savjet svezi navedenog gore???
jel ti misliš na bojler?
Mi imamo te fasadne peći u svim prostorijama, jako smo zadovoljni.jelena.O prvotno napisa
Ima u svim dučanima koji prodaju bojlere, radijatore i sličnu opremu. Npr. TPS Zaprešić mi prvi pada na pamet.
Što se tiče jačine ovisne o veličini prostora, to piše na svakoj peći u uputstvima, a i prodavač obično zna za koliki prostor je namijenjena.
Ne, misli na plinske fasadne peći. To je peć koja nema izlaz u klasični dimljak, nego direktno kroz zid van.apricot prvotno napisa
kao i fasadni bojler
i on mora imati direktan kontakt sa vanjskim zrakom, i funkcionira bez dimnjaka
a mogu se kupiti u termocommercu, ferotermu, petrokovu...
Mi kupili u Petrokovu - jako smo zadovoljni. Prodavač nas je odmah pitao za koju kvadraturu nam treba.
nama je majstor rekao da te peći troše više plina
veća su investicija radijatori i bojler,al dugoročno isplativiji
mi njuškamo za firmu,pa se nikako odlučiti :/
Te peći su dobra stvar kao "međurješenje" ako mislite nešto poslije adaptirati ili slično... Naši susjedi imaju jednu i vrlo su zadovoljni (konfiguracija stana je takva da je u jednu sobu jako jaaako nezgodno vući cijevi od centralnog - nama su ukopane u pod ispod praga balkona, a susjedi imaju fasadnu peć).MIJA 32 prvotno napisa
Što je bolje, ovisi o konfiguraciji i još puno stvari. Najbolje se posavjetovati sa stručnjakom. A da plinske peći (ne samo fasadne) potroše više plina - to ne ovisi samo o pećima nego i o izolaciji stana, rasporedu radijatora, broju rebara, kapacitetu bojlera i još puno toga. Nama je rata plina osjetno manja otkad je nova stolarija.![]()
Ima li kakvig novijih iskustvi po tom pitanju. Koju uzeti, gdje? Stan je od 35m2, s galerijom, rzo se zagrijava. Ima plin, ali nema centralno. Hvala