Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Osip od antibiotika

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno Osip od antibiotika

Eto, kao što sam gora napisala.Nažalost morala sam svom malcu davati klavocin sirup jer je dobio bakterijsku virozu i sad se dogodilo čega sam se pribojavala.Dobio je osip po lulaču i pokraj,ne jako,valjda je tek u početnom stadiju.Čime bih ga mogla spriječiti ili barem ublažiti.Počela sam mu mazati melemom jučer i za sad se nije proširio.Antibiotik mora piti još danas i sutra pa mi se ne da da sad prekinemo dok je pri kraju.Dal da mu ga ipak prestanem davati? Molim savjet,iskusne mame!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kupi Plimycol, Canesten, Rojazol (svejedno),... kremu pa pokušaj s tim i luftaj guzu. Najvjerojatnije su gljive posljedica antibiotske terapije.
    Dovrši antibiotik do kraja.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    Kupi Plimycol, Canesten, Rojazol (svejedno),... kremu pa pokušaj s tim i luftaj guzu. Najvjerojatnije su gljive posljedica antibiotske terapije.
    Ozbiljno? Canesten? Imam ga doma,al da li slobodno 7 mj. bebu time mažem? Guzu i uvijek luftamo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj vindira prvotno napisa
    Citiraj bibai prvotno napisa
    Ozbiljno? Canesten? Imam ga doma,al da li slobodno 7 mj. bebu time mažem? Guzu i uvijek luftamo.
    Možeš slobodno. Maže se i novorođenčad.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

prati kakvo je stanje i da li se osip širi. ne treba nužno značiti da su gljivice u pitanju. možda je alergijska reakcija na klavocin.
    moj je malac prvi put na klavocin odreagirao proljevom (ja sam pila atb).
    drugi put je dobio sitni osip ponegdje po tijelu (tek 8. dan nakon početka uzimanja klavocina pa je to protumačeno kao virusni osip). treći put (gdje mi je bila pamet?? ) je 8. dan klavaxa počelo sitnim osipom, a završilo je ovako: http://public.fotki.com/jan2007/reakcija-na-klavax/
    ne mora značit da je i kod vas alergija u pitanju, samo sugeriram da ne iskuljučiš i tu mogućnost.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kod tako male dijece vrlo često nakon antibiotika dobiju pelenski osip i to čak zna biti vrlo grdo. To ne znači da je alergičan, već mu antibiotik uništi kompletnu crijevnu floru. Moj ima alergiju na amoxil. Siroti osuo se po donjem djelu trupa, ali komplet.

Lulu avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

gore navedeni plymicol, rojazol itd se koriste za ubijanje gljivica. gljivični osip je jedna stvar, pelenski druga, a alergija treća. ne treba odmah na osip sredstvima protiv gljiva.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Pošto nije veliki osip i ne širi se ,mažem mu samo melemom i luftam guzu.Od danas ne pije više antibiotik pa se nadam da će nestati.Isto je imao proljev,vjerojatno reakcija na klavocin,al nije bio jako i davala sam mu papati banane,a pošto dojim i ja sam ih jela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •