-
Dječija kozmetika
Inače sam pobornik svega prirodnog i svog dječačića sam kupala u običnoj vodi s malo maslinova ulja(žlica do dvije) od kozmetike smo koristili mustelu uglavnom po preporuci nekih iskusnijih mama čija su djeca ima probleme s iritacijama kože.U zadnje vrijeme primjećujem kao da mu više niti mustela ne odgovara,koža mu je suha iako vodimo računa o hidrataciji,temperaturi prostora itd.Razmišljam da pređem na A-dermu ili Weledu?Zanima me mišljenje vas koje ste ih probale ili koristile,sa stručne strane sam i sama potkovana,ali zanima me kako to izgleda u nekom kontinuitetu primjene?Jesu li se pokazale kvalitetne?
-
ivila, meni je rodica nedavno rekla za Cold kremu od Avene, čini mi se, da je napokon spasila ruke moje nećakinje koja ima AD i na nadlanicama se znaju napraviti takve fleke suhe kože koje svrbe i još i ona jako rasčeše. Isprobala je sve živo osim kortikosteroida i već se bila pomirila da nema pomoći.
Ja isto koristim samo maslinovo ulje u vodi za kupanje (i kapnem malo od Alverde-a ulje za bebe od tratinčice radi mirisa ali tek nakon 3. mjeseca starosti) a od Mustele koristim samo šampon protiv tjemenice kojom perem kosu mom čupavku i to svaki drugi dan peremo kosu i kupamo se.
Zeznula sam što sam pokušala upotrijebiti omekšivač nakon 5. mjeseca starosti a djetetu se doslovce osušila koža leđa i ispod pazuhića iako je dva puta isprana roba. Poludila sam i najrađe bih sama sebe zatukla što mi je to palo na pamet.
Mislim da me prošla želja za upotrebom bilo čega za sada i šibat ću maslinovo i dalje. Od Wellede imam kremu za guzu, ništa mi nije bolja od JGL, i onu kremu protiv hladnoće i vjetra koju često zaboravim namazati. Inače djetetu mi se pojavio jedan kružić suhe kože (nema crvenila samo na opip) ispod desnog oka na obraščiću i sve se bojim da nije od hladnoće. Sad mažem sa tom Welledinom kremom.
-
Leonisa je ovdje posložila hrpu korisnih linkova, između ostalog i o kozmetici:
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...asc&highlight=
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma