Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Pupak!

domy avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Pupak!

Mene zanima smije li se beba kupati normalno u kadici sa vodom dok joj nije otpao pupak?
    I da li smije van na zrak u šetnju dok ne otpadne pupak?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Pri kupanju pupak zaštiti nečim ako još nije otpao, ili još vlaži
    Neotpali pupak nije prepreka za šetnju vani, ali veliki minus i vjetar jesu

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam svoje dječake normalno kupala u kadici od 1. dana doma (stariji je došao doma 4. dan nakon rođenja, a mlađi je ranije rođen pa smo čamili u bolnici skoro 2 tjedna, ali sve ok).
    U tim prvim danima stavila bih u kadicu 2-3 prsta vode + par kapi bademovog ulja, tek toliko da se guza i pišonja može lijepo oprati, a pupak ostane na suhom. Nije me smetalo ako neke druge dijelove tijela osim guze/pišonje ne operemo 100%. Glavice sam im prala, ali s razlogom, moja djeca su proljetna i ljetna. Ne znam kako je sa zimskim bebama.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja ne bi preporučila normalno kupanje (mislim da ga močiš)jer time produžuješ proces ispadanja bataljka i cijeljenja pupka a kao takav je podložniji infekciji.Ja sam obadvoje svoje djece prala trljačicom dok nije otpao bataljak a onda ih normalno kupala,posušila dobro pupak i presula prašak i to je to,nikad nije bilo problema.Što se tiče šetnje mislim da je beba razmjerno mala za šetnju ali 15 min na zraku nikom ne šteti samo je bitno odabrati pogodne vremenske prilike.

kole avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja sam oboje kupala 24 sata po rodjenju , ovde je takva praksa. i oboma je pupak brzo otpao i sve 5

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ja sam svoje brisala trljačicom dok ne bi otpao pupak, a i nakon toga sam pričekala neko vrijeme, da dobro zaraste. Nakon toga svaki dan u kadicu, a pupak sam pršila sve dok krastica ne bi potpuno otpala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •