-
Pupak!
Mene zanima smije li se beba kupati normalno u kadici sa vodom dok joj nije otpao pupak?
I da li smije van na zrak u šetnju dok ne otpadne pupak?
-
Pri kupanju pupak zaštiti nečim ako još nije otpao, ili još vlaži
Neotpali pupak nije prepreka za šetnju vani, ali veliki minus i vjetar jesu
-
Ja sam svoje dječake normalno kupala u kadici od 1. dana doma (stariji je došao doma 4. dan nakon rođenja, a mlađi je ranije rođen pa smo čamili u bolnici skoro 2 tjedna, ali sve ok).
U tim prvim danima stavila bih u kadicu 2-3 prsta vode + par kapi bademovog ulja, tek toliko da se guza i pišonja može lijepo oprati, a pupak ostane na suhom. Nije me smetalo ako neke druge dijelove tijela osim guze/pišonje ne operemo 100%. Glavice sam im prala, ali s razlogom, moja djeca su proljetna i ljetna. Ne znam kako je sa zimskim bebama.
-
Ja ne bi preporučila normalno kupanje (mislim da ga močiš)jer time produžuješ proces ispadanja bataljka i cijeljenja pupka a kao takav je podložniji infekciji.Ja sam obadvoje svoje djece prala trljačicom dok nije otpao bataljak a onda ih normalno kupala,posušila dobro pupak i presula prašak i to je to,nikad nije bilo problema.Što se tiče šetnje mislim da je beba razmjerno mala za šetnju ali 15 min na zraku nikom ne šteti samo je bitno odabrati pogodne vremenske prilike.
-
ja sam oboje kupala 24 sata po rodjenju , ovde je takva praksa. i oboma je pupak brzo otpao i sve 5
-
Ja sam svoje brisala trljačicom dok ne bi otpao pupak, a i nakon toga sam pričekala neko vrijeme, da dobro zaraste. Nakon toga svaki dan u kadicu, a pupak sam pršila sve dok krastica ne bi potpuno otpala.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma