samo izmutiš bijeli i ubaciš par žlica kakao praha.aleksandra70vanja prvotno napisa
ili jednostavnije uzmi recept za biskvit od hola kocki.
samo izmutiš bijeli i ubaciš par žlica kakao praha.aleksandra70vanja prvotno napisa
ili jednostavnije uzmi recept za biskvit od hola kocki.
Evo i ja danas pekla tu tortu. Biskvit nula bodova.![]()
Sve sam radila po uputama i bio je prekrasan, pjenast, visok, ma divota, a konačni uradak, palačinka kojom bi nekome mogao slomiti glavu. :?
Krema me isto nije previše oduševila, evo sve je u frižideru, mislim da će u konačnici biti fino, ali to nije niti približno što sam očekivala.
Idem sad ispeči tortu od sira, kod nje nema greške.![]()
Ja bih sebi recept adaptirala ovako (manje posla i sigurniji uspjeh):
Umjesto maslaca u tijesto obično jestivo ulje, a u kremu nikakav maslac, nego toliko više čokolade. No, prije nego kažem da je uspjelo (iako pečem kolače već 30 godina) moram i probat napraviti, pa dojaviti. Možda za Valentinovo, ne radim takve stvari svaki tjedan... još se oporavljamo od blagdanskog stola.
Kremu sam tak i napravila, izbacila margarin, ubacila više čokolade i krema je ok. Ali meni osobno su i sami sastojci upitni (npr. taj Hole sam ustvari izbacila iz korištenja kod nas).Peterlin prvotno napisa
Ja bih drugi put (mada mislim da ga neče biti), stavila PZP ili radila snijeg od bjelanjaka, pa dodala više brašna.
Vraćam se ja Saherici i Torti od sira, nema sumljivih sastojaka, a odlične su i jedna i druga.
u receptu nigdje ne piše margarin, i nigdje ne piše Hola šlag, piše lijepo maslac i vrhnje (za šlag)
i da piše, ja ne bi stavila, margarin i njemu slične zamjene za prave stvari su protjerane iz našeg fridža odavno
ja pravim ponovo to isto djetetu za rođendan, baš da vidim kako će ispasti (makar je mi pojeli kašikom a neka druga torta bila ona prava rođendanska)
http://www.ordinacija.hr/zdravi-tanj...ajna-recepata/
Čokoladna torta
0,360 kg čokolade
0,170 kg maslaca
6 kom jaja
0,225 kg grubo mljevenih lješnjaka ili orasi
0,225 kg smeđeg šećera (melasa za pečenje)
Čokoladu i maslac otopimo na pari. Jaja pjenasto umutimo sa šećerom uz dodatak likera (npr. Monin od lješnjaka ili bilo koji drugi liker). U jaja lagano dodajemo čokoladu, pa lješnjake. Kalup za tortu premazati maslacem i uliti smjesu. Peći u duploj posudi (vruća voda do 1/3 kalupa od torte) i poklopiti alu folijom. Kalup je dobro i s doljnje strane obložiti alu folijom da ti slučajno ne iscuri smjesa. Pečenje: 1 sat na 160 °C.
radila sam ovu tortu dva puta i uopće nije komplicirana, a jaaako je fina. svi koji su je probali oduševljeni. a može se servirati sa sladoledom pa klincima može biti zanimljivije.
BISKVIT:
- 4 jaja
- 2 žlice brašna
- 2 žlice kakaa
- jedan prst vode
istući žumanjke sa šećerom, dodati vodu, brašno, kakao i istučeni bjelanjak, peći na 200*C, vruć biskvit natopiti sa par žlica mlijeka
KREMA:
- 40 dag čokolade za kuhanje (može 30 dag za kuhanje i 10 mliječne)
- 10 dag maslaca
- 4 žlice šećera
- 1/2 l vrhnja hopla ili slično
- 2 dcl mlijeka
- 2 žlice ruma dodati na kraju
Sve to skupa zakuhati dobro izmiješati i izliti na vruć biskvit ostaviti do sutra da se dobro ohladi i stvrdne
DOBAR TEK!!!!!!!!!!!!!