Citiraj anchie76 prvotno napisa
Citiraj magriz prvotno napisa
a to što neki ne znaju...
da su malo bolje slušali u školi, puno bi bili bistriji
Ne kužim zbog čega si toliko gruba i što te to toliko žulja da tak reagiraš. Pa da, učili smo u školi da je fruktoza dio običnog šećera. I što ja imam od toga? Nisam studirala medicinu niti biokemiju da znam koji utjecaj ima na tijelo. Kao što sam spomenula, prezentira nam se kao super prirodan šećer i dobar i zdrav.

U današnje vrijeme - kad nam životni stil ne dozvoljava da uzgajamo vlastite paprike, ni vlastito voće, a sa svih strana nas napadaju reklame i prezentira nam se štošta, a da ne govorimo o nedostatku vremena da uzmeš i čitaš šta je to izolirana fruktoza i jel dobra ili nije, teško je kako bi ti rekla samo mućnuti glavom i sve će biti 5. Neće, marketing je moćan, a i profit (nemoj reći da nije, jer zašto bi se kukuruzni sirup počeo mijenjati za šećer), i to sve ostavlja posljedice na sve nas makar mi mislili da smo iznad toga.

Mislim, kak da mućka glavom mama kojoj je doktor rekao da počne dohranu sokićima? da mu ne vjeruje.. ili da krene surfati na netu o svim sastojcima i što bi moglo biti problematično o tome?

Ili doktor koji je preporučio nadohranu, ista stvar. Mislim to su ozbiljne stvari, i stvarno nije jednostavno reći "znam ja bolje". Jer u konačnici, svi će ti reći da ti ne možeš znati bolje jer nisi stručnjak u tom polju.

Nije to u redu, i nije jednostavno "plivati" u današnjem svijetu.
naravno da nije jednostavno, ali svi mi imamo nešto što nam govori što je dobro a što nije
samo neki slušaju taj mali glasić u sebi, a neki pojačaju tv
simple as that

ono što je opasno, je da mnoge majke, vođene tim malim glasićem, dođu na net pa recimo na rodu i stanu čitati...
neke ć odustati i bebi od par mjeseci dati xxxlino...
ali mnoge će zaključiti da ih je mali glasić ispravno vodio, i onda dio će kritički promišljati, ali dio će zabrazditi jer će ih ponijeti galamdžije koji propagiraju "prirodu"
rezultat - isto kao da su ostali na mcsupertruperburgerma