Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Herpes - strah me da ne prenesem na bebu

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Herpes - strah me da ne prenesem na bebu

Večeras sam osjetila peckanje na donjoj usnici, znam da mi tako uvijek počinje herpes.
    Stavila sam odmah compeed flastere, imam doma i herplex ali ne znam smijem li dok dojim.
    Užasno se bojim da ga ne prenesem svojoj bebi od 6 tjedana, znam da može biti jako opasan tako rano.
    Osim konstantnog pranja ruku i ne-ljubljenja (kad se sjetim koliko sam ga ljubila danas ) što mogu napraviti?
    Imate li sličnih iskustva, herpes dok ste imale tako malu bebu?
    Smijem li dojiti uopće, pretpostavljam da?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Naravno da smiješ dojiti, samo stavljaj te flastere, tako da potpuno prekriju herpes, meni obično treba 2 flastera odjednom.
    Dobro operi ruke nakon stavljanja flastera, i naravno ljubljenje zabranjeno, i mislim da imaš velike šanse da ga ne preneseš bebi.
    Nisam sklona herpesu, ali dok je M. bio mali imala sam ga 2 puta i s takvim mjerama opreza nikad mu ga nisam prenjela.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

hvala ti, sve tako i radim, perem ruke non stop, dezinficiram plivaseptom, trudim se ne ići mu blizu ličeka...doduše herpes još nije izbio (samo me pecka taj dio donje usnice), javlja se tračak nade da možda i neće?

zlu ne trebalo, poslala sam muža jutros u ljekarnu po one jednokratne maskice, sad ga s tim dojim i dižem na podrigivanje.

Valjda neću prenijeti tu gadariju svom malom medvjediću

Ja inače nemam često herpes, možda jednom godišnje, ali sad sam u ultrastresnom razdoblju; beba 6 tjedana; ili ga dojim ili nosim po cijele dane i noći zbog grčeva koji ga rasturaju, sama doma po cijele dane, ne stignem ni jesti kak spada... još k tome se selimo ovaj tjedan a sve nekako na brzinu...

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Mislim da se herpes ne prenosi prije nego izbije, pa ni kad izbije samim dodirom, vec se prenosi onom tekucinom iz plikova (tj. kad pocne pucati). Ja sam ga imala u ove 4 godine nekoliko puta i nisam nikad zarazila Filipa, a cak nisam ni koristila flastere, obicno bih ga samo obilato zakrecila onom bijelom tvrdom kremom i ne bih bas ljubila Filipa tom stranom usana (tj. trudila sam se ne ljubiti ga, ali bih zaboravila svako toliko, pa je bilo par pusa u kosu i sl.). Ali bih uvijek same plikove drzala pod debelim slojem "kreča".

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uskoromama, ja imala kad je moj D. imao mesec dana.
    isto sam ga ljubila kao luda i onda upss herpes.
    stavila sma propolis i cajevac, ali vec kasno, ljubila ga ljubila.
    nije mi izbo do kraja herpes, da li od cajevac i propolisa ili ko zna zbog cega.
    da li sam mu prenela virus, ko zna. herpes nije dobio jer je beba.
    ali zaboravila se par puta pa ga ljubila i sa herpesom.

valjda je priroda to uredila da ne dobije. ipak je sisaju i imaju neki imunitet preko nas.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

evo samo da se javim - herpes na kraju uopće nije izbio :D
    taj mi je dio usnice bio lagano natečen i peckao je dva dana, ali mjehurići se nisu pojavili.
    ne vjerujem da je do compeed flastera, on mi nikad nije spriječio izbijanje, ali moguće da je 100% čisto ulje čajevca koje sam nanijela prije flastera pomoglo?
    Ili to možda uopće nije trebao biti herpes?

Kako god, super da nije izbio... nadam se da ću svog malca poštediti tog nasljeđa još jaako, jako dugo (MM nikad, ali baš nikad nije dobio herpes o mene, iako baš i nismo pazili kad smo bili mladi i ludi ).

SpOOklica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jooj nisam u tvojoj situaciji jer zaista nisam bila bolesna kad je B. bio mali, ali ja paničarim i kad mi se pojave afte u ustima, kad me malo zagrebe grlo, ili osjetim onu karakterističnu sluz koja se iz sinusa slijeva u grlo. Onda mm ne ljubim, sa malim ne dijelim čašu, žlicu, pa čak ni tanjur. I... u 25 mjeseci moj je miš samo dvaput imao crveno grlo, tako da mislim da te mjere opreza zaista nisu za ludu.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Gdje kupite ulje čajevca?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

u bilnim apoteKama, Aromareji, Bio terra, bio-bio

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

pomozite, od doživjenog šoka su miizbili gnojni mjehurići po rukama, svaki na sredini ima neku malu točkicu, strašno me boli, je li to herpes, smijem li i dalje dojiti, nažalost, već sam dirala bebicu jer sam mislila da mi je to neurodermitis kojeg inače imam, a možda i je?
    sad ne znam ni sama, dojim i bebica hoće stalno kod mene samo bit, a strah me da joj neš ne prenesem
    kamo da odem na hitnu, dermatologu, ne znam hoće me primit bez da sam naručena

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •