Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: kome vjerovati?!

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno kome vjerovati?!

drage moje..
    moj sin ima dvije tete u vrticu..jedna je topla,njezna..ma divna.. druga je ostra,glasna,nema bas popustanja kod nje.. jucer mi je sin rekao da je ta druga teta jednu djevojcicu(koja je razlila mlijeko po podu) udarila po guzi(jako) i stavila ju na pod u kaznu..kad sam ga pitala da li je ta teta i njega udarila rekao je da je jer nije htio spavati.. vec nam je jednom ranije spomenuo da teta tuce djecu i posto ga je onda moja svekrva vodila u vrtic zamolila sam ju da porazgovara sa onom "dobrom" tetom o tome.. ona je na to rekla da ta teta jeje stroga i da vice na djecu kad su zlocesta al da ih nikad nebi udarila.... :? :? :? ne zelim napraviti malome probleme u vrticu ali zelim znati da li mi sin govori istinu..jer ako ju govori onda se nesto treba poduzeti.. sta napraviti??? tetu direktno nebrem pitati jer bude njeznin odgovor pun galame i okretanja ocima a i pitanje je kak bude se nakon toga tek ponasala...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Ja bih pitala tetu, nemaš šta izgubiti. Radi se o tvojem djetetu. Ono ugodan, prijateljski razgovor, bez svađe i povišenih tonova.
    Ako svi šute i trpe i ne reagiraju, onda bahati misli da se mogu razbahatiti još više (ne mislim tu samo na tete u vrtiću).

Iskren i otvoren razgovor ne može škoditi.
    Ne možeš niti djetetu uvijek baš sve slijepo vjerovati, zna se da im mašta radi sto na sat.

Ali promatrati dijete, razgovarati s tetom, pa buš onda dalje vidjela.
    Sretno! (samo za utjehu: i nama je jedna teta diiiiiiivna, a druga tak-tak - ne bi mi falila da ode ).

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ako imaš mogućnosti svrati koji put u vrtić dok je ta teta u grupi. Ne moraš se javiti samo prođi kraj sobe....možeš poslati i svekrvu ili nekog tko smije u vrtić. Na taj način možeš kompletirat sliku.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pricaj sa njim vise puta iz vise raznih uglova da bi dobila sto vise detalja. Cisto sumnjam da malisa ne govori istinu.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Marion prvotno napisa
    Pricaj sa njim vise puta iz vise raznih uglova da bi dobila sto vise detalja. Cisto sumnjam da malisa ne govori istinu.
    ovo potpisujem

i odnesi im letke ne po guzi

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

zaboravih napisati

ili kupi sinu majicu ne po guzi

poruka će biti više nego jasna

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

slažem se da treba razgovarati s tom teto. ljubazno, pripremi se na razgovor tako da te ne izbaci iz takta svojim preokretanjem očima i sl.

razgovor s "dobrom" tetom mi se ne čini ok jer time nju dovodiš u neugodnu situaciju: razgovor (možda bi ona pomislila i tračanje) o postupcima njene kolegice koje ona treba braniti (jer ako ne brani ispast će nekolegijalna). ona ionako nju ne može promijenit. svatko odgovara za svoje postupke i rad s djecom. čemu joj nametati teret da ona morao pravdavati postupke svoje kolegice koja ne radi dobro?
    možda niste o tome tako razmišljali, ali jednom sam se na poslu našla u sličnoj situaciji i bilo mi je vrlo neugodno. kolegici se nisam ni usudila reći što je bilo jer bi ona možda pomislila da sam i ja nešto ružno rekla strankama ili da sam dolila ulje na vatru ne braneći je....tko zna?
    zato mislim da treba razgovarati s onim s kim imate problema. ako ne upali, a doznate da je stvarno tukla - onda članu stručnog tima (pedagog, psiholog)

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Moj savjet ti je da odeš u upravu vrtića i izneseš svoj problem direktorici.Nema smisla prićati sa tetom pošto će ona to sigurno nijekati, a ni sa njenom kolegicom pošto ti ona neće ništa reći zbog kolegijalnosti.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

debelo potpisujem zadnju cinderellinu rečenicu... kreće se od uzroka problema, a ako ne dođe do promjena - onda se ide prema vrhu (i to je nešto što ne treba primjenjivati samo kod ovog problema nego općenito u životu)

DiLala avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    zaboravih napisati

ja bi ovo napravila!

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Ja sam furibaba i da moje dijete dodje doma s takvom pricom, nema teorije da bi prosao moj blagi pristup. Zatrazila bi razgovor s ravnateljem i doticnom tetom. Moje dijete doma ne dobiva po guzi a kamoli da postoji mogucnost da neka druga osoba digne ruku na nju :shock:

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nama se desilo da je teta (inace jako topla i draga, mozda je to olaksavajuca okolnost) pljesnula B po guzi, onako, vise iz sale, ali u situaciji u kojoj je on znao da je kriv (ne znam vise o cemu je bilo rijec). B je to doma ispricao, bilo j etoliko povrijedjen da je sutra dan odmah, predamnom teti rekao: "Ti si mene jucer lupila po guzi, mama je rekla da se to ne smije." Ja sam u razgovoru krenula od toga kako je on bio jako povrijeđen njezinim postupkom, teti je bilo strasno neugodno.
    Znam da je situacija drugacija ali i u tvojoj situaciji ja bi krenula od toga kako smo se dijete pa onda i ja osijećali zbog njezina postupka. O njezinoj bi reakciji ovisilo da li bi krenula na upravu ili ne, ali ako ona ponavlja fizicku agresiju onda je to sigurno posao za strucnu sluzbu vrtica.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

kupili majicu i malisa ju imao danas u vrtic,,(hvala na savjetu!!!!).. jedina je frka da je doicna teta od danas na godisnjem.. ugl..malisa ce ici sa majicom SVAKI dan u vrtic dok ju doticna ne vidi..a ako opet cujem nesto takvo nema mi druge nego ici u ravnateljstvo da se ovo rijesi..jer stvarno nije u redu.. ja cu nju lupit ak je to istina..haha

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Super za majicu i nadam se da ćete sve riješiti, samo ne treba prelaziti preko toga.

MIJA 32 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ja sam sigurna da će majica biti dovoljna

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cinderella prvotno napisa
    zato mislim da treba razgovarati s onim s kim imate problema. ako ne upali, a doznate da je stvarno tukla - onda članu stručnog tima (pedagog, psiholog)
    Potpis na ovo, uz još jedan komentar.

Ne jednom se desilo, da sam od svog sina nakon malo oštrije rasprave (i povišenih tonova) čula: "Lupila si me!", a da ga pritom nisam ni dotakla. Djeca ponekad i oštar nastup ili neugodne tonove glasa mogu doživjeti dramatično kao i udarac, i pritom će vikanje izjednačiti s udaranjem. Ne opravdavam time tetu, samo želim podsjetiti da dijete često ima svoju interpretaciju događaja...

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MIJA 32 prvotno napisa
    zaboravih napisati

Ovo je inače vrlo uspješna taktika. Dokazano!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Direktno u upravu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •