Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: Izvanmaternična trudnoća

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno Izvanmaternična trudnoća

Drage moje Rode, sve one koje ste doživjele i preživjele izvanmaterničnu trudnoću javite se sa svojim iskustvima !

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

evo javljam se prva! 30.11.2009.godine bila sam na laparaskopiji zbog izvanmaternične trudnoće koja se nalazila na samom spoju lijevog jajovoda i roga maternice. odstranjen mi je lijevi jajovod i sam oporavak ( fizički ) je prošao skroz ok, brzo i relativno bezbolno.
    6 dana poslije operacije dobila sam '' mengu '' ili takvo nešto, ne znam točno jer je trajalo 3-4 dana. inače sam imala vrlo redovite cikluse, na sat, svakih 28 dana a sada još ništa iako je po tom zadnjem krvarenju trebala doći 03.01.
    pitaj što te zanima, a ja pitam sve koje su imale iskustva sa EU da jave kad su im se ciklusi ustalili i kad su eventualno ostale ponovno trudne?

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je odstranjen desni jajovod, bila sam na bolovanju skoro mjesec dana, mengu sam dobila nakon nekih mjesec i pol od operacije, ne sjecam se vise, bilo je to prije 6 godina.

doktor koji me operirao je rekao 6 mjeseci da pricekam, al ja sam i dulje, bilo me strah. trebalo mi je malo duze, oko godinu dana. a tek nakon godinu od toga sam zatrudnila. i zagnjavila sve od straha da nije opet vanmaternicna

Jim avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Draga chiarita2, ja sam također u 11.mj. imala izvanmaterničnu trudnoću, ali malo teži oblik, točnije bila je to abdominalna trudnoća koja je inače toliko rijetka da se o njoj može malo pronaći informacija čak i u literaturi. Zametak mi je bio na ligamentu iza maternice. Sreća je ta što nisu dirani ni jajovodi, ni jajnici a ni maternica, a nesreća je ta što sam bila trudna 6 tjedana jer liječnici nisu mogli shvatiti o čemu se radi. Ja sam se jedva živa izvukla, imala sam unutarnje krvarenje s kojim sam živjela i radila 4 tjedna, a o katastrofalnim bolovima neću ni pričati. Izvukla sam se za dlaku jer je već nastupila sepsa.
    Eto mog iskustva sa prvom trudnoćom .

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

joj grozno Jim, tvoje iskustvo je zbilja strašno, jako mi je žao! Sada treba samo vremena da zarastu fizičke i psihičke rane pa u nove pokušaje.
    a jesi li dobila menstruaciju nakon toga i kad?

tigrical avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam imala vanmateričnu trudnoću 2006. god., odstranjen mi je desni jajovod. I to nakon IVF postupka. Beta pokazuje da sam trudna, a na ultrazvuku nema bebe, užas. Fizički oporavak brz.

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Meni je trebalo tri godine da ostanem trudna, no na žalost bila je vanmaterična u 7mjesecu. Odstranjen mi je desni jajovod. Prije toga sam radila sve pretrage kako nikako nisam mogla ostati trudna. Hormoni uredni, jajovodi prohodni....
    Na bolovanju sam bila mjesec dana. Fizički oporavak je bio relativno brz ali zato psihički nije. Pitala sam se zašto nakon tri godine borbe, inseminacija, čajeva, bioenergetičara i koje čega trudnoča nije mogla biti kako treba....Ali eto sada več 3 mjeseca opet pokušavamo i polako skupljam snagu opet otiči u bolnicu na inseminacije pa čemo vidjeti........

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure moje, evo i mene na ovoj temi ...mislila sam da mi se svašta mož dogoditi ali vanmaternična mi nije bila ni na kraj pameti. Dakle, nakon 8 neuspjelih IVF postupaka i dvije biokemijske trudnoće, razveselila nas je ogromna beta ( i to spontana trudnoća). Bili smo u šoku od sreće, ali sreća je kratko trajala, odmah nakon bete od 2046 taj dan na UZV dokazana vanmaternična trudnoća u lijevom jajovodu. Laparoskopijom mi je odstranjen lijevi jajovod . Ono što me interesira jel itko od vas imao ovulaciju na suprotnom jajniku od onoga jajovoda u kome je bio embrij tj. ja sam imala ovulaciju na desnom jajniku, a embrij završio u lijevom jajovodu??? Nije li to malo čudno? Jel možda u mojoj maternici ima nešto što ne štima embriju, pa je "pobjegao" u jajovod??? Da li bih možda trebala napraviti dijagnostičku histeroskopiju??? Sva sam na mukama, i skoro sigurna da nikada neću zagrliti svoga malog anđela

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

a ljube moja, kako mi je žao
    ma ja vjerujem i dalje da ćeš biti mama, bez obzira na sve
    strašno mi je žao što je ovo ovako ispalo, iskreno sam se nadala da je to to i da ćeš konačno biti sretna.
    sad je sreća odgođena, ali i dalje vjerujem da je blizu.
    samo mi se čuvaj

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mury, ne znam odgovor na to pitanje, to bi trebala pitat dr-a - ovo "jel, ako se to dogodilo, nešto generaln ne štima i bila bi indciriana dijagnostička histero".

smedja avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Zao mi je Mury, sretno...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •