-
Spava i kuka
Sigurno postoji ova tema ali ne mogu naći...
Malac, 20 mjeseci, već tjedan dana jako nemirno spava noću, sanja i priča u snu, uglavnom negativno. Viče: ne deda, ne mama..., pusti to... i sl. Završi s :mamice di si i smiri se tek s cicom. Što raditi? Previše podražaja u danu ili normalni dječji razvoj?
-
Ja bih rekla i jedno i drugo!
Ja sam nekad imala osjećaj da mi se stariji pati u snu ali sam samo gore napravila kad sam ga pokušavala probuditi.
I sad nekad nabraja u snu, svađa se, brblja, viče, čak i iskoči iz kreveta.
Ukoliko ne vidiš neke promjene u svakodnevnom ponašanju možda nije ništa više od "varenja" dnevnih zbivanja
-
Definitivno mu je prošli tjedan bio odmak od rutine i s više doživljaja, pa i nemirno spavanje nekako tome pripisujem.
ALI i dnevno ponašanje u zadnje vrijeme je nekako čudno.
Npr. iz čistog mira viče: Ne mama, ne tata -ma "ne" bilo kojoj osobi koja mu je u tom trenu "na tapeti".
Igračke ne želi dati drugoj djeci, završi u suzama i meni ih diže da mu čuvam.
Nekad, kad u crtiću neki lik ode, plače za njim: di je, di je???
Frend pojede komadić čokolade, a on počne vikati: Ne, ne, pljuni!!!
Mislim, zbunjena sam totalno. Ali to je već druga tema...
-
Sve o čemu govoriš meni zvuči jako poznato, kod nas je to trajalo bar godinu, neeeeeeeeeee ovo, neeeeeeee ono, zaštoooooooooooooooooooooo, pa onda nisi trebala isl. popračeno urlikanjem plakanjem isl.a što ti kažeš - iz čista mira.
Nama se najviše suza proljevalo zbog jednog lava koji odlazi brodom, aj, tu je bilo muke žive, hoće da gleda a plače ko kišna godina.
I to za "pljuni", Gabi je govorio "vrati" i pružao ruku
Možda je samo obična faza pa prođe, još ti je bebač mali, ima li šanse za skretanjem pozornosti na nešto drugo???
-
Ajde super, lakše mi je kad čujem da je faza
.
Nekad uspijemo skrenuti pažnju na nešto drugo, nekad baš i ne. Neke crtiće gledam(o) u strahu da će se rasplakati. Ali ne mora biti crtić. Prođe tramvaj, on plače: di je, di je??? Više me muči ta reakcija: ne mama, neeeeee!!! A vidim da ne zna što hoće. Ne želi da odem, jer ako izađem viče: di je mama, a kad se vratim, viče:neeeeeee. I tak, zabavno nam je
. Ovi biseri: ne mama jesti/piti, -pljuni, su mi najbolji!!!
I opet noćas nije dobro spavao...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma