Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Predoziranje beta karotenom

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Predoziranje beta karotenom

Ne znam da li spada pod dohranu jer dijete ima više od dvije godine.

Primijetila sam da P. u zadnje vrijeme ima malo žućkaste dlanove, bila je na sistematskom pregledu prije mjesec dana i onda nisam obraćala pažnju na to, niti je pedijatrica primijetila nešto a cijelu ju je pregledala.

Otkad je počela sezona mandarina pojede svaki dan jednu, ponekad pije i iscijeđen sok od nekoliko naranči. Nije baš ljubitelj puno vrsta voća ali obožava mandarine i naranče. Osim toga svaki dan jede juhu s povrćem i mesom, povrće je razno ali uglavnom je kuhana mrkva, pa si mislim da joj nije od svega toga požutila koža.

Zna li netko može li to biti opasno i kak se toga riješiti, tj. kak dugo traje da se pročisti organizam ako prestane jesti problematično voće i povrće.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Isto tako je bilo sa sinom moje prijateljice, baš u toj dobi: dlanovi i tabani ko mrkva!
    Prestalo kad je prestala sezona mandarina.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Joj, pamtim jednu bebu, davno kod posjeta pedijatru. Bila je naočigled narančasta- sestra je odmah skužila, a onda je mama rekla da neće ništa jesti osim mrkve, pa nju stavlja svugdje.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I moja L. je povremeno narančasta! I to ne samo dlanovi nego i lice.
    Na žalost, zima je vrijeme kad nema baš puno povrća pa nam je mrkvica relativno česta na meniju. Narančasta boja se povuče čim par dana ne jede mrkvu.
    E sad, može li joj povećana količina pigmenta beta karotena štetiti - koliko ja znam ne.
    Postoje doduše sumnje da suplementi (sintetski beta karoten) koji se koriste u terpijske svrhe i to kod starih osoba možda imaju veze s povećanim brojem karcinoma pluća.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Samo za razliku od karotena iz voća i povrća ovi iz suplemenata nemaju jednaki učinak.

Nataša,Sarajevo avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sirius, možda je baš od mandarina a u tom slučaju trebalo bi da je bezopasno i da prođe smanjenjem konzumacije.

Sjećam se kako je malecka od moje komšinice bila sva puna narandžasih fleka po cijelom tijelu, lice, ruke, sve! Mala je dojila a ova je bila navalila na mandarine i eto ti rezultata.

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Pa onda cemo mi postati narandzasti vrlo brzo,generalno ne ljubi povrce ali bundeva lepo prolazi.Da li moze recimo 3 puta nedeljno bez bojazni od propratnih narandzastih efekata?
    Ili za bundevu vazi nesto specijalno ?

lovely___love avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

malo OT : kad beba moze samlevene semenke bundeve?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •