Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 734

Tema: Uzgajanje kvasca

  1. #251
    Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    24,686

    Početno

    Citiraj n.grace prvotno napisa Vidi poruku
    račun za struju. kruh pečemo često, meso u pećnici jednom tjedno, ako i toliko
    Da šta ćeš n.grace nego brinut za račun za struju u ova turbulentna vremena kad ljudi ostaju bez posla i cijela situacija je neizvjesna.

    Ja imam novu pećnicu, još ne mogu sebi doći koliko se brzo zagrije. Nevjerojatno. Sad moram pazit da mi nešto ne zagori. A mislila sam da mi je ona stara dobra.

  2. #252
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Moje tijesto divno napreduje
    ima gomilu velikih mjehura i jako raste
    baš me zabavlja pravljenje ovog kruha
    užasno sam uzbuđena i nadam se da do sutra neću ništa zeznuti
    Posljednje uređivanje od betty blue : 10.04.2020. at 15:24

  3. #253
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Betty, koji ti je ovo kruh po redu?
    Ti si vec pravila, jel tako?

    Ja svoj kvas zaljubljeno gledam kako bubla i raste

    Drzim ti fige i javi ishod
    Posljednje uređivanje od zhang : 10.04.2020. at 15:28

  4. #254
    n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010
    Postovi
    4,993

    Početno

    Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Da šta ćeš n.grace nego brinut za račun za struju u ova turbulentna vremena kad ljudi ostaju bez posla i cijela situacija je neizvjesna.

    Ja imam novu pećnicu, još ne mogu sebi doći koliko se brzo zagrije. Nevjerojatno. Sad moram pazit da mi nešto ne zagori. A mislila sam da mi je ona stara dobra.
    mi imamo pećnicu iz 2002., zagrije se za čas. stara je i otrcana, ali izvrsno peče i ne pada nam na pamet mijenjati ju dok radi. svekrva ima noviju i ni izbliza ne peče tako dobro kao naša, neki dan je muž za mamu tamo pekao kruh i nije dobro ispao. ne kužim u čemu je fora, jer se zagrijalo na istoj temperaturi, 230 stupnjeva

  5. #255
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Zhang, prvi put ga radim!
    do karantene nisam imala volje prepuštat se tome, uzgoj kvasa je ipak obveza, kao da imaš kućnog ljubimca
    ali kad ako ne sad? (tko ako ne mi? )
    još je saša dala super detaljne upute

  6. #256
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Mene muž u čudu gleda. Vec sam pisala da nikad ne radim dizana tijesta.
    On krpa stan uništen potresom ja mijesim tijesta. Za sada je on uspješniji

  7. #257
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Ja sam samo dosla reci da nema nikakve potrebe na ovoj temi koja je bas “cista pozitiva” objasnjavati nam kako je struja skupa. Ovo je tema gdje se bodrimo u savladavanju nove i izuzetno korisne vjestine, koja eto ukljucuje i jako zagrijanu pecnicu. Tko ne voli jako grijati pecnicu, totalno moze raditi drugaciji kruh, kupovati kruh ili ne jesti kruh. Ili jesti kolace.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  8. #258
    VeraM avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2016
    Lokacija
    Metković, Hr
    Postovi
    817

    Početno

    Ovo je najživlji topic na forumu. Živila ekipa koja ovako zdušno peče.

  9. #259
    Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007
    Postovi
    12,003

    Početno

    mah, moja pecnica ionako stalno radi, to me nimalo ne brine
    ali me strah poceti kruh
    gledala sam sasu opet, citala sta pisete, al opet mi se cini da nista ne kuzim

  10. #260
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    mah, moja pecnica ionako stalno radi, to me nimalo ne brine
    ali me strah poceti kruh
    gledala sam sasu opet, citala sta pisete, al opet mi se cini da nista ne kuzim
    Tak i kod mene, sad kad smo doma, cesto ju palim 2x dnevno...

    A sasu sam gledala nekoliko puta
    jos se uvijek gubim u svemu. Brijem da cu imati pause&play na video kad krenem praviti kruh

  11. #261
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Meni se ne da s tim kvasom, kruhom... zafrkavati.
    Ja samo stalkam.

  12. #262
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Meni ovo baš dobro dodje sad kad sam doma. Ak uspijem savladati kruh s kvasom, bacam se na učenje razvlačenja tihesta za štrudl.

  13. #263
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Nano ja sam savladala. Sani ima suoer recept.

  14. #264
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Radila sam dvostruki eksperiment s neocekivanim varijablama.
    Kombinirala sam Sasin recept i koristila integralno brasno s dodatkom ostrog. Varijable je dodala moja cura od niti dvije godine koja je zdusno pomagala, ali moj Lubert je obavio sjajan posao

    Dakle, kod nas je nestasica brasna pa sam se snalazila s zalihama. Integralno je s 14% proteina, ali i s ogromnim posijama pa sam ga jos blendala u Vitamixu. Onda sam na pola kile brasna dodala pola kile vode i pokusavala izracunati koliko grama je razlika u postotku (taj dio sam mrzila i u labosu).
    Drugi dan je dijete sipalo sol na vagu i zamislila sam se i stavila duplu dozu soli. Sve usula u tijesto i onda panicno grabila van. I na kraju sam ubacila cijelog Luberta umjesto pola

    Bilo me strah da ce sol ubiti kvasce, ali Lubert (ocito divlji tip ) je super odradio posao. Tijesto se uduplalo preko noci. Kruh je ispao super.

    Uglavnom, ono sto cu sigurno usvojiti iz Sasine metode je umijesiti brasno i vodu dan ranije, krpu i posipavanje s rizinim i obicnim brasnom i trudit cu se korisiti vagu . Procedura mi je bila vise-manje ista, samo sam ja bila manje precizna od Sase i odokativno stavljala brasno i vodu tako da mi je tijesto obicno nesto mekse.

    Ne znam, Sasa, jesi li probala ostaviti tijesto prije pecenja vani da se malo temperira? Ovo je prvi puta da sam ga direkt iz frizidera ubacila u posudu za pecenje. Zapravo, ne znam ima li razlike. Mozda je malo kompaktnije jer se grijanjem dodatno ppusti.
    Posljednje uređivanje od Munkica : 10.04.2020. at 19:07

  15. #265
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    https://ibb.co/gZhwJ0r

    https://ibb.co/GVK1MHT

    Ovo je rez na samom rubu gdje je najtanji cca 3,5 prsta. Buduci da sam koristila 90% integralnog s divovskim posijama, ispao je dosta prozracan i vlazan.
    Cini se da se Lubertu svidja to brasno jer divlja po frizideru
    Napokon sam dobila bijelo brasno pa cu ponoviti sve po pe es u nakon Uskrsa jer ne jedemo toliko kruha.

  16. #266
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Htjela sam pitati tko je Lubert pa sam skuzila
    Lijepo izgleda, Munkice

    Moj Michael isto dobro radi posao, tijesto je puno mjehura i jako je naraslo. Kad ga primim doslovno osjetim 3D cipku od tih mjehura. Valjda je to dobar znak.
    Jos malo pa ide u frizider preko noci. Cak ce uspjeti stati dvije zdjele u frizider u kojem imam 46 jaja, uz sve ostalo
    Strah me samo da mi nisu preplitke zdjele. Nemam kape za tusiranje pa sam polopila velikim tanjurom. Gornji dio tijesta sam isto posula obilno brasnom ako se slucajno digne do "poklopca".

  17. #267
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Prvo dizanje pince je uspjelo. Sad moram premijesit i čekat drugo. Držite fige

  18. #268
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo dizanje pince je uspjelo. Sad moram premijesit i čekat drugo. Držite fige
    Moja baš ne obećaje.... Mislim da ju nisam dovoljno lupala, zabolila me ruka. Sva je neka ljepljiva... A vidjet ću sutra ujutro. Možda se i neko čudo dogodi

  19. #269
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovo baš dobro dodje sad kad sam doma. Ak uspijem savladati kruh s kvasom, bacam se na učenje razvlačenja tihesta za štrudl.
    Ovo sam još ko klinka probala, nije me se ulovilo. Ali ako se ovdje otvori topic za učenje, ko zna

  20. #270
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Divan ti je kruh Munkice! Jesam probala izvaditi iz frizidera no sva je razlika bila u tome da sam teze napravila rez na vrhu. Tako da to ne radim vise. Tijesto za strudlu je piece of cake Nano. Pogotovo nakon kvasne pince.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  21. #271
    enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006
    Lokacija
    Midsomer
    Postovi
    2,848

    Početno

    Citiraj Munkica prvotno napisa Vidi poruku
    https://ibb.co/gZhwJ0r

    https://ibb.co/GVK1MHT

    Ovo je rez na samom rubu gdje je najtanji cca 3,5 prsta. Buduci da sam koristila 90% integralnog s divovskim posijama, ispao je dosta prozracan i vlazan.
    Cini se da se Lubertu svidja to brasno jer divlja po frizideru
    Napokon sam dobila bijelo brasno pa cu ponoviti sve po pe es u nakon Uskrsa jer ne jedemo toliko kruha.
    Baš dobro izgleda! I okus je sigurno poseban.

  22. #272
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    U posudi s poklopcem se baš dibro dignula. No sad su na plaehovima. Napravila sam ih 3. Ne izgledaju tak dobro. No vidjet ćemo ujutro

  23. #273
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Postovi
    7,898

    Početno

    Citiraj NanoiBeba prvotno napisa Vidi poruku
    bacam se na učenje razvlačenja tihesta za štrudl.
    To je zbilja jednostavno i radim to stalno, ali ovaj Sašin kruh

  24. #274
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Ispao je dosta socan, ali se veselim bijeloj varijanti.
    Jos jedna varijabla je da sam predtijesto ulupala mikserom prije dodavanja Luberta da se bolje oslobodi gluten. Dalje sve rucno.

    Nano, jedini potencijalni problem koji vidim je da bi secer mogao ubrzati rad kvasca pa bi predugim dizanjem tijesto moglo postati kiselkasto. Javi kakve su!

    Jos jedno pitanje. Kako se brinete za kvasac tijekom putovanja? Ako ga ponesem sa sobom na godisnji (prosle godine sam odustala), kako se brinuti za njega tijekom puta? Mi smo u autu 3 dana. Hoce li mu biti ok u hladjenom pretincu? Strah me da mu ne bude pretoplo pa da ne pocne kipiti po svuda...

  25. #275
    j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013
    Postovi
    3,243

    Početno

    Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    mah, moja pecnica ionako stalno radi, to me nimalo ne brine
    ali me strah poceti kruh
    gledala sam sasu opet, citala sta pisete, al opet mi se cini da nista ne kuzim
    Ja sam pravi tutlek po pitanju tijesta, i već sam ranije pokušavala praviti starter i kruh od kiselog tijesta.
    Probala sam po onom topicu ovdje s foruma pa tražila i po drugim blogovima.
    Onda naletim na tu IG radionicu, gdje je žena, dan po dan snimala pravljenje startera i na kraju kruha.
    Sjela, popisala po danima koliko čega u gram ide, još jednom odgledala i krenula. Jutros sam treći ispekla, mislim da je do sad najbolji.
    Mogu ti poslati to što sam prepisala. Opisano korak po korak.

  26. #276
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Pince su gotove. Tijesto se diglo ali je ipak otišlo u širinu, nisu onak lijepe loptaste pince. No tijesto je jako mekano.

    I kao što veli munkica, i dosta kiselkasto pa sad čekam ukućane za komentare. Kiselost pojačavaju i cvebe

  27. #277
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Munkice, kruh divno izgleda.

    Ja sam sinoc pomijesala brasno i vodu, napravila kvas. Nije je jos skroz digao (bio je u hladnijem hodniku).
    Taman ce i on nadoci kad i ja, nakon kave, dvije

    Jutros u 5 i 20 sam se ustala jer sam morala u kupaonu, ali prvo sam isla vidjeti kvas.
    I sanjala sam da mijesim kruh. E koliko sam taj kruh mjesila u snu cijelu noc, umori se vec
    Posljednje uređivanje od zhang : 11.04.2020. at 08:15

  28. #278
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Moja pecnica se grije. (malo smo duze spavali)
    Povirila sam tijesta, nisu mi dosla do "poklopca", al su narasla do ruba zdjele.
    Uzbuđena sam! Strah me jer to onda znaci da sam emotivno previse ulozena u sve to!
    Mantram si: prvi mi je put, ne ocekuj savrsenstvo, prvi mi je put, budi skromna, prvi mi je put, ok je ako ne uspije; al se iznutra previse nadam

  29. #279
    Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007
    Postovi
    4,985

    Početno

    Munkice divan je kruh.
    Sretno svima.
    Ja danas ništa osim malo tijesta za šunku.

  30. #280
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Betty

  31. #281
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Sad sam, surfajuci bespucima internera, nabasala na sourdough pincu
    https://www.janjolinka.com/post/uskrsnji-stol

  32. #282
    Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005
    Lokacija
    selo
    Postovi
    14,789

    Početno

    Nano vec jede istu. Ne pazis na satu Zhang

  33. #283
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Zhang jel krenula avantura?

  34. #284
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Ubacila sam tijesto
    Nisam mogla naci rukavice za pecnicu, a znam da ih negdje imamo pa sam samo onim"krpicma" za pecnicu drzala i bilo me uzasno strah da se ne opcem
    Frknula sam tijesto unutra, mozda malo prezestoko jer se malo ispuhnulo kad sam ga ubacila
    Imala sam neki skalpel s kojim sam JEDVA zarezala tijesto
    Isuse, sva se tresem

  35. #285
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Dakle Betty, bit ce genijalan kruh stoposto. Imala si hrpu mjehura. Mislim to je cista znanost, samo si ti sad utrpala religijske elemente.

  36. #286
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Inace opekotine od posude, a biti ce ih, traju dugo i oziljci ostaju zauvijek. No uz njih i ponos u srcu.

  37. #287
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    Bez tih religijskih elemenata bi ovo bio jedan dosadan proces!
    Mislim da ljudi zele krv, znoj i suze a ne neki dosadan raport kako je sve ispalo ocekivano savrseno!

  38. #288
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Munkice, ja Chada svuda vodim osim ako idem avionom. Onda ga stavim u frizider i jos ga ostavim kod frendice koja ga hrani kao ja. Na putovanju je uvijek u jednoj kutiji, naprijed u autu kod mojih nogu. Ja bih ga na tvom mjestu sigurno hranila i na putu. Ali mislim da sam ja tu pretjerana. Ja sam zbog tijesta zakasnila na vlastitu dodjelu doktorata svojedobno.
    U Svedskoj imaju hotel za startere inace.

  39. #289
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    bb, svima nam moraš poslat fitku kruha.

    Ja ću opet zaribat kruh. Opet mi je izgkedalo premokro. Pa sam j fazi kada sasa dodaje maslibe, dodala još brašna. Mislim previše.

    Pinca kad se ohladila je još bolja. I draže mi je da se tak razlila a da je nekana, neg da ima loptasti oblik i bude suha

  40. #290
    sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    zg
    Postovi
    4,609

    Početno

    Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    Bez tih religijskih elemenata bi ovo bio jedan dosadan proces!
    Mislim da ljudi zele krv, znoj i suze a ne neki dosadan raport kako je sve ispalo ocekivano savrseno!
    Apsolutno! Vristim od smijeha na tvoju treskavicu. Obavijesti nas i na poluvremenu!

  41. #291
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    sasa, mailom sam ti poslala fotke pince

  42. #292
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Citiraj sasa prvotno napisa Vidi poruku
    Inace opekotine od posude, a biti ce ih, traju dugo i oziljci ostaju zauvijek. No uz njih i ponos u srcu.
    Oziljci su trofeji. I svaki uvijek ima svoju pricu

  43. #293
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    BB rikavam
    Jedva cekam izvjestaj

    Ja sam umijesila tijesto, levain je lijepo plutao. Sad cekam da odstoji da ubacim sol.
    Jos moram vidjeti u kojoj posudi da ga dizem, s obzirom na taj oblik i oblik posude u kojoj ce se peci.

    Jel netko pekao u onim stakenim vatrostalnima? Nemam neku drugu koja moze u pecnicu.

  44. #294
    tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009
    Lokacija
    Split
    Postovi
    8,759

    Početno

    Nano sta ste one prosle vec pojeli?
    Ja iduci put prepolovljavam sve i pecem jedan jer mi to sporo jedemo, djeci se ne svidja kiseli kruh, ja jedem samo za dorucak, jedino muz malo vise

    I planiram dodavat sjemenke, pa se mislim oko chia, znam da idu one na kruh ali nekako brinem ako ih stavim u tijesto da ce mi popit vodu i narusit balans tekucine. Jel to racionalno? Mozda da ih samo pred pecenje pospem po vrhu?

  45. #295
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Tang, kruh ili pincr? Kruh nije bas dobro ispao, al jučer smo ga tostirali zbog namaza od bakalara i bio je predobar.
    Uglavnom, moj kvas, iako mu je 10 dan nije tako jako aktivan. Imam mjehuriće ali male male. Bolhe da nisam ujutro gledala reprizu sasinog videa.

    Pinca je definitivno dobra iako ipak malo vuče na kiselo.

  46. #296
    betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008
    Postovi
    5,312

    Početno

    http://imgur.com/gallery/8fbtgHr

    Doktorica mi je rekla da nisam stvorila tenziju i da se zato nije gornji dio rascvjetao.
    Ono sto sam ja primjetila je da je se cijelo tijesto ispuhnulo cim sam ga ubacila u lonac.
    Meni okus fin al je djeci prekisel. Ne znam sto bih mogla dodati unutra da bude malo slađe

  47. #297
    zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    Lokacija
    GYM
    Postovi
    5,117

    Početno

    Prekrasno izgleda!

  48. #298
    NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    12,705

    Početno

    Baš je lijep.

    Tak i kod nas. Jedino ja volim kiselo tijesto.

  49. #299
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008
    Lokacija
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Postovi
    35,271

    Početno

    BB promijeniti djecu

  50. #300
    Munkica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2016
    Lokacija
    Sjever
    Postovi
    2,035

    Početno

    Betty, jako lijepo izgleda.

    Ako je kiselkast, znaci da ri je kvasac vrlo potentan. Iduci put bih probala skratiti vrijeme u frizideru za par sati.

Stranica 6 od 15 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •