Jelka, jesi zadovoljna veličinom koju si uzela? Jel težak?
Ha sam neki dan radila focacciu nakon dugo vremena. Ispala je najbolje do sada. Recept iz Anitine knjige
Jelka, jesi zadovoljna veličinom koju si uzela? Jel težak?
Ha sam neki dan radila focacciu nakon dugo vremena. Ispala je najbolje do sada. Recept iz Anitine knjige
Koji si na kraju uzela? 28?
Moj 24 fakat nije težak
Da, 28. Ima preko 7kg
Ne znam što je sa mnom i tom focacciom. Pratim u minutu recept, ma sve ali sve po receptu, i nema šanse. @NanoiBeba ima li Anitin na webu? Mislim da sam i njega pokušavala, i Maurizijev (kod janjolinke njegov recept), i nula. I onda od nekog čujem da umijesi s kojim god brašnom ima, ostavi preko noći, ujutro nadjene i focaccia prepuna mjehura i flafasta pečena. Kaaaakoooo?!! Čak razmišljam otići na neki tečaj, Sandra je imala, možda i Janja. Užas
Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk
Prepisat ću ti ga. Meni tijesto stoji i do 2 dana u frižideru i tek tada pečem focacciu.
Jako je važno koliko je brašno ležalo. Što duže - to bolje. Nastojim kupovati pola godine ili starije, ali nikako mlađe od 4 mjeseca. Iz brašna koje nije odležalo se ne razvija gluten i nema tog recepta kojim ćeš dobiti pošteni kruh.
Kod nas je rok trajanja brašna godinu dana. To vrijedi i za integralno, iz čega se vidi da nije zaistač integralno, jer nema klicu. S klicom bi se užeglo za 2 mjeseca ili manje.
Kruh sam za sutra umijesila, eno ga u frizideru. Za dorucak je opet bila focaccia
Za sutra popodne se dize kvas za pistacchio knots.
Cure, u Metro imate manitobe u vreći id 5 kg. Cijena 30 kn, proteini 15%.
Ono Sparovo od 11 kn ima 14%
Flopice, ok je da se u pocetku izdvoji taj vodeni sloj. Slobodno dodaj zlicicu razenog u mix brasna. To ce ubrzati proces.
Ako si zelis skratiti muke, mogu ti ja poslati kvas.
Ako te brine da to nece biti bas tvoj kvas, to neka te brine. Kvas vrlo brzo poprimi kulture iz nove okoline. Za valjda mjesec dana, to je skroz drugi kvas.
Odlicno mu je ime!
Posljednje uređivanje od zhang : 25.09.2022. at 22:34
Tenks zhang, još ću si dati šansu ovaj tjedan pa ako ne uspije rado ću prihvatiti tvoj!
Apsolutna preporuka za japanski shokupan kruh. Ako volite mlijecni i brioche tip kruha, stvarno je prefin. Ne znam traje li do 10 dana kao sto kazu, jer kod nas nestaje u rekordnim roku.
Ako imate pazen i mazen i iskusan kvasac, recept je prilagodljiv i mozete skratiti vrijeme dizanja i izostaviti secer u starteru.
https://www.theperfectloaf.com/sourd...se-milk-bread/
Onda Z umjesto danas dodjem sutra![]()
![]()
mozes i danas i sutra.
Mislim da cu za sutra praviti i onu sasinu pastetu od jetrica. Vec sam jutros krenula i sa klasicnim sourdough kruhom.
Za sutra sam bila planirala jedan sa sjemenkama od bread by elise, on mi je dobar za tosteve. Sourdough ima hrskavu koricu pa teze ide kao tost za sendvice. A ti tostevi idu za gablece kroz tjedan.
Apsolutno skroz.![]()
Taj oblak je spasio moju usnu supljinu nakon najveceg napada afti ikada jer mi je sve bilo nepodnosljivo bolno jesti.
Cak i moja mala izbirljivica pojede trecinu struce s domacim kikiriki putrom.
A recept oprasta propuste. Jucer sam zaboravila ubaciti tangzhong (jel je on tebi ili tangerini nesto u rodu?) Tijesto je bilo tvrdo i nikakvo pa sam dodavala mlijeko. Skuzim nakon pola sata da stoji ta kuhana pasta u loncicu pa sam sve ponovo miksala. Na kraju je opet ispao super.
Je, nesto smo u rodu, ali daljnjem. Znas nas kineze
Super da si skuzila prije nego si sve zavrsila.
Jedva cekam sutra u tosteru isprobati za sendvice. Hvala ti za recept!
Sad ste i mene zainteresirale. Al kad vidim toliko teksta u receptu, odmah odustanem.
Ma ful je jednostavan. Laksi od klasicnog. Za 1 dan ga i peces, samo levain napravis vecer prije
Hvala. Budem se potrudila. malo sam se ulijenila i stalno pečem isti kruh.
Inače, bila sam u mlinu Pišpek u Brezovačkoj cesti. Imaju brašno Pukanić i baš mi je dobro za kruh. Znala sam naručivati i iz mlina Lukačić, al čak mi se nekako ovo čini boljim. Mislim da sam 10 kg platila 56 kn. Pakitano u vreće od 5 kg.
Vi što u mlinovima uzimate - koristite li glatko ili namjensko brašno?
Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk
Ja kupujem glatko koje miješam s manitobom. Nekad dodam i pirovo, rijetko pak integralno jer onda muž frkće nosom.
Ja još borbu vodim, jutros sam ćirnula i vidim vodicu na površini pa sam je zgrabila žlicom i bacila
Navečer se vraćam s puta pa me živo zanima kako će izgledati taj moj... paćenik
Drago mi je!! Meni je prefin.
Moja smeg pecnica je crknula zauvijek. Kaze instaleter da je bila barem 25 godina stara. Nova bi trebala stici do BozicaRacunam da nece…
Fali mi kruh, a i panetonne sam mislila raditi. Kvasac spava u frizideru vec skoro 2 mjeseca koliko nemamo pecnicu.
Bas sam ga mislila poceti hraniti za slucaj da novi stednjak stigne ranije.
Ajoj, baš mi je žao. Nadam se da će brzo stići.
Meni je kvasac znao stajati prek ljeta u frižider i nisam ga nešto posebno kasnije hranila. A i sad sam lijena, tak daje stalno u frižideru. Hranim ga samo kad pečrm kruh
Znaš da sam razmišljala o panetoneu. Konačno sam upogonila KitchanAid i sad bih samo mijesila tijesto.
Radila sam ove "čvoriće"
https://www.theperfectloaf.com/sourd...ocolate-knots/
Odlični su. Danas ide popravsk jer ih zadnji put baš nisam savršeno sfrkala.
Probaj tijesto ispržiti kao fritule ili langošice https://foodaciously.com/recipe/sourdough-fry-bread
Za ljubitelje kardamoma. Mislim da bolji recept ne postoji. Najfinija peciva s kardamomom, pistacijama i malinama. Necu ih vise nikada raditi jer ih ne mogu prestati jesti.
https://breadbyelise.com/cardamom-raspberry-knots/
Njezini su mi recepti svi odlicni.
Ove sam nekad prije bila radila, divni su.