Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Ukras za tortu, a i torta :)

  1. #1
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno Ukras za tortu, a i torta :)

    Zanima me zna li koja forumašica (npr. Migulica 8) ) da li se može i kako napraviti torta u stilu 101 dalmatinca kombinacijom crne i bijele čokoladne glazure?

    Ja sam imala ideju da prelijem tortu glazurom od bijele čokolade, a onda da dodam mrlje od crne, a i da izlijem konture po crtežu i onda preselim te linije na tortu.

    U što se upuštam i hoću li živa izaći iz tog projekta?

    E, i imate li dobru jednostavnu tortu od bijele čokolade za podijelit s drugima?Ne tortu, recept, naravno!

    Hvala!

  2. #2
    Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007
    Lokacija
    sjeverozapadna
    Postovi
    11,053

    Početno

    Čisto ideja za ove mrlje. Možeš na tortu staviti npr. one željezne ili plastične kalupe za rezati suhe kolaće, ili male šalice ili čašice, svejedno i onda zalijati s bijelom glazurom.
    Ostati će ti rupe bez glezure gdje su bile čaše, šalice, kalupi,... i tu kasnije kad je sve hladno izvadiš te dodatke i sipaš crnu glazuru.

  3. #3
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    kad sam pitala za tortu - dartha vadera, rekle su mi da nema sanse postici crnu
    tako da ti taj dalmatinac mora nosit smedje pjege

  4. #4
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    sad vidim da je tebi svejedno koliko je crna ta smedja

  5. #5
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj Anemona prvotno napisa
    Čisto ideja za ove mrlje. Možeš na tortu staviti npr. one željezne ili plastične kalupe za rezati suhe kolaće, ili male šalice ili čašice, svejedno i onda zalijati s bijelom glazurom.
    Ostati će ti rupe bez glezure gdje su bile čaše, šalice, kalupi,... i tu kasnije kad je sve hladno izvadiš te dodatke i sipaš crnu glazuru.


    Ovo je dobra ideja! Hvala ti!

  6. #6
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    sad vidim da je tebi svejedno koliko je crna ta smedja
    Pa, nadam se da neće biti sudaca za pse na dotičnom rođendanu koji svoju struku uzimaju preozbiljno

    Al smeđi Darth Vader Ošo na smeđu stranu!

  7. #7
    mašenka avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008
    Lokacija
    jedna šuma u istri ;)
    Postovi
    523

    Početno

    Pa dalmatinci i jesu sa crnim ili smeđim flekicama !
    Možeš kao i konture (ako si na to mislila) flekice nakapati na masni papir pa ih poslagati na bijelu glazuru, ionako nisu pravilno okrugle.
    A škicni i tu
    http://www.coolest-birthday-cakes.co...ke-recipe.html
    www.icingandthecake.co.uk/acatalog/dalmation.jpg

  8. #8
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    kad sam pitala za tortu - dartha vadera, rekle su mi da nema sanse postici crnu
    tako da ti taj dalmatinac mora nosit smedje pjege
    Moja Ema je za roćkas poželila dalmatiner tortu i crna je stvarno bila crna.
    Glazura je bila ticino.

  9. #9
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    darthvaderovski crna?
    znas ti kako je to duboko crno?

  10. #10
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Citiraj ivarica prvotno napisa
    kad sam pitala za tortu - dartha vadera, rekle su mi da nema sanse postici crnu
    tako da ti taj dalmatinac mora nosit smedje pjege
    Ja sam radila tortu dartha vadera s crnim ticinom. Sve se može.

  11. #11
    Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    2,244

    Početno

    Eto, Linda potvrđuje da je crno stvarno crno.

  12. #12
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    uf, puno je pitanja...ajmo redom
    istinski crna koja se moze koristiti s ticinom, ali i u kremi jest Boja Americolor, mozeš ju nabaviti u dućanu Ha-ha u Jakovlju (Zagreb zapad-smjer Bistra), oni imaju i web stranice te je moguće naručiti i tako http://www.dora-usluge.hr/haha/index.php?page=my
    boja je fakat crna
    imala sam jednan jako dobar recept za tortu od bijele čokolade i badema, no mislim da mi je reept kod mame ili cu ga probati naći na netu pa ti stavim link.
    Ne razumijem točno da li bi ti tortu samo s pjegama ili s cuckima?

  13. #13
    Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    6,835

    Početno

    za dalmatinca-napraviš čokoladne mrlje na papiru i kad se osuše i stvrdu samo ih staviš na bijelu podlogu, bio to šlag, ticino, krema...

    a za DV, postoji crna boja, kako ne?

  14. #14
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    evo torte:
    btw ja sam je intenzivno radila, doduše davno...
    jako je fina u kombinaciji kiselkasi pekmez i bijela čokolada...
    Bijela torta snijeg
    Tijesto
    8 jaja
    20 dkg šećera
    10 dkg bijele čokolade
    5 dkg brašna
    15 dkg oljuštenih i samljevenih badema
    Mala staklenka đema od višanja

    Premaz:
    20 dkg bijele čokolade
    20 dkg maslaca
    malo ulja

    maslac i brašno za kalup


    Istuci čvrsti snijeg od bjelanjaka i primješajte šećer, posebno na nisko temperaturi miješajte čokoladu sa žutanjcima (miješati, a ne tući). Kad se čokolada otopi do kraja pomalo umješati u snijeg. Pomješajte brašno s bademima, pa i to umješajte u tijesto.
    Ulijet u namašten i pobrašnjn kalup, te metnite u dobro zagtijanu pečnicu 200. Odmah smanji temperaturu na 170 C.
    Ispečenu i ohlađenu tortu prerži dva puta vodoravno i listove premažite đemom i slijepite.
    Za premaz dobro izradite maslac, čokoladu otopite na pari da omekša! A ne da se otopi.
    Pomješajte maslac i čokoladu, dodajte o,3 dl ulja ula za sjaj, omažite time cijelu tortu, metnite u hladnjak da se stvrdne, još jednom premaži i opet ohladi.
    Ostatak premaza malo zagrijte na pari i prelijte tortu da dobije glatku sjajnu površinu.

    obrati pažnju na bijelu čokoladu!!!!!!! Mušićava je ako ne poštuješ pravila- a to ne NISKA TEMPERATURA!

  15. #15
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    bigulicu mu i brze prste....
    dakle
    bijela čokolada traži jako nisku temperaturu!

  16. #16
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Migulice, hvala ti na receptu, svakako ću probati, i hvala za upute za glazuru.

    Ja sam mislila ovako; mrlje na bijeloj podlozi, a i konture dalmatinera izrađene na masnom papiru od crne čokolade Jel to moguće?

  17. #17
    migulica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007
    Lokacija
    Stenjevec
    Postovi
    1,130

    Početno

    da može.
    aj baci pogled kak se tadi taj prijenos slikice na tortu...
    ja to nisam nikad radila, ali čini mi se pouzdanije nego masni papir
    http://golijat.bestoforum.net/tutori...rijal-t289.htm

  18. #18
    Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    15,526

    Početno

    Citiraj krumpiric prvotno napisa
    a za DV, postoji crna boja, kako ne?
    znam da postoji
    kupila sam je jednom u spiderman fazi kad sam radila paukovu mrezu i pauka na crveno-plavoj spiderman torti
    taj veliki pauk nije na kraju uopce bio crn, izgledao je ko prava ziva tarantula :/
    ali davno je to bilo, sad su vjerojatno boje bolje

  19. #19
    Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006
    Postovi
    3,113

    Početno

    Ja sam uspjela dobiti savršenu crnu boju tako da sam pomiješala zelenu, cvenu i plavu s mrvicom vode. Napravila sam baš ultra jaki koncentrat boje s malom količinom ticina i ispalo je crno.

  20. #20
    Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004
    Postovi
    4,570

    Početno

    Migulice, kad sam išla na tvoj link nisam mogla bez registracije. Registrirala sam se i sad moram čekat da admini to odobre. Joj, a rođendan sutra! Kako se na engleskom kaže taj postupak prenošenja, pa ću guglati...

    Hvala ti!!!!

  21. #21

    Datum pristupanja
    Jan 2007
    Lokacija
    ZG
    Postovi
    883

    Početno

    Citiraj Ifigenija prvotno napisa
    Migulice, kad sam išla na tvoj link nisam mogla bez registracije. Registrirala sam se i sad moram čekat da admini to odobre. Joj, a rođendan sutra! Kako se na engleskom kaže taj postupak prenošenja, pa ću guglati...

    Hvala ti!!!!
    Ako ti nije kasno, evo link gdje je trinity opisala postupak:
    http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...=asc&start=250

    i još nešto http://cakecentral.com/articles/73/h...cream-transfer

    Sretno!

  22. #22

    Datum pristupanja
    Oct 2009
    Lokacija
    Novi Zagreb
    Postovi
    759

    Početno

    Ifigenija, ja sam se isto registrirala i to jučer baš zbog ovih posteva, ali sam odmah mogla uči u forum, prebacilo me odmah na traženu stranicu čim sam obavila registraciju, a nije još potvrđena povratnim mailom. Ima torti i torti...

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •