Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 229

Tema: Biti trudan i raditi

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Radila sam premda sam se vodila kao visokorizična. Jer sam na autorskom ugovoru i jer sam honorarka godinama. Jer su nam trebali novci i uzimala sam sve dodatne angažmane (ko za inat bilo ih je hrpa) bez odbijanja iako sam prva četiri mjeseca povraćala, osjećala se ko prebijena mačka i već sam ujutro iščekivala 19.30 h i svoj krevet. Da sam bila u stalnom radnom odnosu uzela bih bolovanje, a poslije se vjerojatno vratila jer volim raditi ono što radim i bilo bi mi previše da sam morala ležati i cijeli dan biti kod kuće.
    Doktorica mi je tada prokomentirala kako žene mahom dolaze nakon testa i plusića po rodiljni, a nije im ni mučno. Ne volim osuđivati ljude općenito, nekome je možda odvratno na poslu i zašto ne bi nešto iskoristile od ove države (kad od nje inače nema neke koristi)?

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Da, uzela sam si slobodan tjedan kad sam završila u bolnici. Na pola sam ga iskoristila i došla raditi. Jer sam se osjećala dobro.

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

U prvoj sam trudnoći otišla na porodiljni 28 dana prije poroda ( zapravo 20 jer sam ranije rodila), a osjećala sam se izvrsno! Sada stalno nekakvi bolovi, probadanja, cjelodnevni umor, trčanje za mojim živahnim( a koji nije?) dvogodišnjakom...i zaista jedva izdržavam na poslu. Da nije bilo ovih školskih praznika, poludila bi. Previše sam umorna da bih se svakodnevno "borila" sa srednjoškolcima i njihovim hormonalnim oscilacijama :D Planirala sam i ovaj put radit do kraja (bude li sve u redu), ali idskreno, najradije bih se uvukla u krevet i čekala porod. Sutra iz početka...(lakše mi je kad sam se izjadala).

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

i meni je tako, Smajlich, samo su kod mene dvojica-umor, i umor... s prvim od 2.mjeseca doma zbog xy komplikacija, s 2. sve odradila, a sad bih najradije prespavala cijelu T

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja se nekako osjećam grozno pri pomisli da bih ovaj put ranije otišla na porodiljni, recimo u 7mjesecu trudnoće...kao da će me netko prozvati da sam ljenčina kojoj se ne radi. Ma valjda ću ulaskom u 5mjesec tt za koji dan biti malo bolje volje i da će mi se vratit snaga i polet.

Datum pristupanja
    Jan 2013

Početno

kako ne zaspati u uredu, kako???
    tek 7. tjedan trudnoće, niko i ne zna na poslu za trudnoću a ja sam mortus...
    ne da mi se ništa, već kasnim sa mnogim stvarima, gomilaju se a ja po forumima o trudnoći samo da ne zaspim
    uzela bi godišnji al trebam završiti hrpu izvještaja, pa tek onda a nikako da sustignem ccccccccc

EvaMONA avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Oba puta sam radila do cca 4. mj. i oba puta mi je tih mjeseci život bio ovakav: spavam, probudim se, odradim posao (sve normalno, ali ulažem puno više en. da tako bude), dođem doma, spavam.
    Sva sreća što mi je u 2. trudnoći mama čuvala stariju dok sam radila i maksimalno nam pomagala i kad sam ostala na čuvanju jer sam u toj trudnoći u sl. stanju ostala do kraja, kao da prvo tromjesečje nije prošlo do poroda.
    Dižem kapu ženama koje rade do kraja jer ja nisam to mogla zamisliti ni kad sam bila trudna niti sada.

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Ja sam trenutno na odrađivanju 11 dana prije otvaranja bolovanja i nije mi lako ni raditi niti ići na bolovanje. Ne znam šta mi je gore zapravo... Imam nisku trudnoću i jako mi je veliki pritisak, brzo se umorim, a ako se iole duže "zadržim" u bilo kakvom uspravnom stanju (hodanje, sjedenje, stajanje), to me skupo košta na kraju dana i cijeli sutrašnji dan mogu samo preležati. Velika je to bila odluka- otići na bolovanje. Novac prijeko treba, velika je razlika između ovoga što ću primati sada (prosjek zadnje 3 plaće se računa u Bosni-ulazi mi 30% manja plaća od bolovanjai boli ih briga što to pada ispod osnovice plaće) i onoga što bih imala da radim: oko 2800 s bolovanjem, a oko 3600-4000 da radim do kraja... Nemam srca kukati- valjda je moralo tako biti, sve uvijek bude s nekim većim razlogom od onih osnovnih koje možemo vidjeti odmah. Dane ću si ispuniti heklanjem za bebanu i za sebe, a možda nešto i zarade vrijedne ruke
    U svakom slučaju, neće mi nedostajati napor koji mi donosi radni dan, ali će mi nedostajati sva dječica iz klupa...
    Posljednje uređivanje od zekana : 22.01.2013. at 07:59

MMK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zekana, bolovanje u trudnoći ili komplikacije su u Bosni 100% plaćene, a porodiljsko je od kantona do kantona.

Sretno

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj SillyGirl prvotno napisa Vidi poruku
    kako ne zaspati u uredu, kako???
    tek 7. tjedan trudnoće, niko i ne zna na poslu za trudnoću a ja sam mortus...
    ne da mi se ništa, već kasnim sa mnogim stvarima, gomilaju se a ja po forumima o trudnoći samo da ne zaspim
    uzela bi godišnji al trebam završiti hrpu izvještaja, pa tek onda a nikako da sustignem ccccccccc
    potpuno te razumijem što se tiče umora i spavanja... ja sam danas 10tt+1, i izgleda da mi moja dječica cicaju prilično energije... zapravo zadnjih 2-3 tjedna jedino što mogu je odradit posao, kad dođem doma nešto sitno samo nužno po kući i spavanje 10-12 sati minimum... baš sam sad u subotu zbrojala, što po danu-što po noći spavala sam ca 15-16 sati od 24!!! bez problema navečer od 8 do ujutro do 8! i još popodne jedno 3sata!
    no, moji u uredu znaju, pa kad me "ulovi" tako da mislim da će mi samo pasti glava na tastaturu, izađem prošetat 10-15 minuta na zrak i onda sam ko nova!
    ja radim još do 15.3, onda prvo trošim sav godišnji, tako da će mi se komplikacije službeno pisat od 01.05.
    Posljednje uređivanje od medonija : 22.01.2013. at 09:01

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj EvaMONA prvotno napisa Vidi poruku
    Oba puta sam radila do cca 4. mj. i oba puta mi je tih mjeseci život bio ovakav: spavam, probudim se, odradim posao (sve normalno, ali ulažem puno više en. da tako bude), dođem doma, spavam.
    Sva sreća što mi je u 2. trudnoći mama čuvala stariju dok sam radila i maksimalno nam pomagala i kad sam ostala na čuvanju jer sam u toj trudnoći u sl. stanju ostala do kraja, kao da prvo tromjesečje nije prošlo do poroda.
    Dižem kapu ženama koje rade do kraja jer ja nisam to mogla zamisliti ni kad sam bila trudna niti sada.
    A kad se mora raditi, jednostavno radiš, koliko god bila umorna.
    Da sam si mogla priuštiti, ostala bi doma, ovako sam stisnula zube i radila.
    Ja sam 2x zaspala u autu na povratku s posla (skužila sam da ne mogu više nakon 9h na poslu držati oči otvorene, skrenula sam u neku sporednu ulicu, parkirala i odspavala 20tak minuta).

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

Jeste gledale Fargo neku večer?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Evo ja u trećem trimestru i još uvijek na poslu, nakon što sam prethodne dvije trudnoće bila doma. Sad radim van Hr i ovdje je normala uzimati porodiljni nakon poroda, a prije se može eventualno koristiti godišnji odmor. Bolovanja su izuzetno rijetka i moraju biti itekako opravdana i iscrpno potkrijepljena liječničkom dokumentacijom. E sad, meni u principu nije problem raditi budući da mi posao nije fizički naporan. Stresan jest, apsolutno, ali i život je generalno takav, pa to ne doživljavam kao neki posebno otežavajući faktor. Ono što meni izuzetno ide na živce je to da nakon posla obavljam sve istim tempom kao i da nisam trudna. Znači, nisam u situaciji da dođem doma, legnem na kauč, odmorim se, pa mi netko donese nešto za pojest, pa mi pospremi kuću etc. Nenenene. Ja radim po 9 ili 10 sati, kako koji dan, a kad se vratim kući kuham večeru, hranim klince, zabavljam ih, obično malome promijenim barem jednu pelenu što podrazumijeva odlazak u kupaonu po stepenicama s njim na rukama, pa stavljanje njega u kadu, pa vađenje njega iz kade (u tom trenutku mi je trbuh već skroz tvrd i samo želim malo leć). I onda ih još na kraju treba obuć u pidžame, oprat im zube, ispričat im priču i smjestit ih u krevete.

Uglavnom, ja sam na kraju dana MRTVA, a onda mi još slijedi noć tijekom koje se barem jedno od djece probudi i nešto treba (piti vide, ići na wc ili plače jer je nešto ružno sanjalo). Obično tu muž uskoči, doduše, ali ponekad sam i ja dežurna.

Sve u svemu, jako me živcira što me se uopće ne doživljava kao trudnicu i kao nekoga kome je sad sve to što inače radim (i bude mi i inače teško) sad još jedno 4 puta teže.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku
    Jeste gledale Fargo neku večer?
    ja sam ga gledala nekoliko puta, i svaki put se sjetim ovog foruma

zekana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj mmk prvotno napisa Vidi poruku
    zekana, bolovanje u trudnoći ili komplikacije su u bosni 100% plaćene, a porodiljsko je od kantona do kantona.

Sretno
    eeeeeeeee, da je barem federacija... Rs ima lošije sve!!! Uređeno... A u njoj radim...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Nightswimming prvotno napisa Vidi poruku
    Ono što meni izuzetno ide na živce je to da nakon posla obavljam sve istim tempom kao i da nisam trudna. Znači, nisam u situaciji da dođem doma, legnem na kauč, odmorim se, pa mi netko donese nešto za pojest, pa mi pospremi kuću etc.
    ovo mogu potpisat do riječi
    radila sam u obje trudnoće do kraja, s time da mi je posao u najvećem dijelu užitak a ne stres
    ipak, tijelo je tražilo odmor nakon višesatnog buljenja u ekran, knjige i papire, a toga ne bi bilo kad sam došla doma...ne sjećam se da sam ijednom došla i odspavala 2 sata, već u pravilu jurila u vrtić, završavala ručak, spremala i tako do samog kraja...
    ista stvar je bila i u trećoj trudnoći, samo što je ona nažalost vrlo brzo završila...

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ja vam se divim jer stvarno ne znam kako bi izdržala da imam doma još djece oko kojih treba brinuti...
    mene jednostavno tako "sašije" umor i pospanost u sekundi da imam osjećaj da ću se doslovno samo srušit! ili zaspat u pokretu! I to dođe tako iznenada da npr. radim nešto po kući i od jednom samo kažem mužu da moram malo leći i dovoljno mi je ca pola sata, ne moram baš zaspat, samo da legnem i onda mogu dalje...
    evo prekjučer sam čak zaspala da nisam ni primijetila! ležali smo na kauču i kaže mm "ajde idemo do Arene" i ja kažem " evo idem se obuć" i samo sam se protegnula i doslovno zjevnula i pogledam njega više nema pored mene! i čujem ga u drugoj sobi i pitam ga kad je otišao, kaže prije 20min
    Posljednje uređivanje od medonija : 22.01.2013. at 14:31

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    evo prekjučer sam čak zaspala da nisam ni primijetila! ležali smo na kauču i kaže mm "ajde idemo do Arene" i ja kažem " evo idem se obuć" i samo sam se protegnula i doslovno zjevnula i pogledam njega više nema pored mene! i čujem ga u drugoj sobi i pitam ga kad je otišao, kaže prije 20min
    Nije isto ležati na kauču, pa te uhvati san...velika je razlika kad si na poslu, tebi i oko tebe stalno zvoni telefon, stižu email-ovi, dolaze kolege, stranke...Nema šanse zaspati, jer ne stigneš niti zijevnuti...Zato mi se i događalo da kad bi sjela u auto, mir i tišina, u minuti bi me uhvatio umor...dok si na poslu, niti ne stigneš pomisliti da ti se spava...

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Deaedi, i ja još radim ovo mi se dešava za vikend ili kad dođem s posla

ali i na poslu me ulovi užasna pospanost i počnem zijevat 3 puta u minuti pa onda odem prošetat "oko zgrade" na svjež zrak 10 minuta, kolege znaju pa imaju razumijevanja za moju šetnju 2-3 puta dnevno

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

A cuj, nema pomoci...Kad imas izbor onda biras najbolju opciju, kad nemas radis i trpis...

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Ja "lelujam" na poslu...zijevnem jedno 365 puta, ali ne mogu si pomoći. KRONIČNO sam umorna.......................a malcu rastu 6-ice

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Smajlic, vidim da smo gotovo u identičnoj situaciji po pitanju uzrasta klinaca. Ja sam jučer zaspala navečer u pola osam, moj malac mi je prstima otvarao kapke i derao se maaama budi seeee! Fali mi energije, definitivno je sve puno teže kad je već jedan klinac koji je još relativno mali, stalno u pokretu i traži pažnji, aktivnost i igru!
    Tješim se da me čeka još "samo" dva mjeseca posla i onda g.o. i porodiljni!
    Ma proći će začase!!!

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

sad ću vam otkriti moju istinu : već 2 dana ne kuham,ne pospremam stan....vrhunac je veš u mašinu....eto ....ne da mi se niš! dođem doma nakon posla i lijepo pravac kauč.da se razumije,nemam grižnju savjesti što nemam grižnju savjesti
    mali trči okolo,neće na spavanje,ne dira me,ja odem u 10 a njemu i mužu laku noć !!
    sve će biti bolje kad odem na godišnji....računala sam kad prođe go bit ću 11 dana na bolovanju prije otvaranja rodiljnog,evo ovaj put ću zaista malo oštetiti državni proračun.
    katrin ti imaš kao i ja,još samo 2 mjeseca posla....kad bi barem mogla srediti da radim još samo 1 mjesec!

Smajlich avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj katrin23 prvotno napisa Vidi poruku
    Smajlic, vidim da smo gotovo u identičnoj situaciji po pitanju uzrasta klinaca. Ja sam jučer zaspala navečer u pola osam, moj malac mi je prstima otvarao kapke i derao se maaama budi seeee! Fali mi energije, definitivno je sve puno teže kad je već jedan klinac koji je još relativno mali, stalno u pokretu i traži pažnji, aktivnost i igru!
    Tješim se da me čeka još "samo" dva mjeseca posla i onda g.o. i porodiljni!
    Ma proći će začase!!!
    Jučer sam, po povratku s posla, jedva stigla nešto stavit u usta, jer sam jedva gledala na oči. Požurivala sam malca da odemo leć oko 8 sati , ali nije se "dao" do devet. Zaspala sam prije njega... Mislim da ću i ja od 1.4. uzet g.o. pa na porodiljni.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ginekologica mi je ponudila cuvanje trudnoce cim mi je potvrdila trudnocu ( imam 35 godina, prva trudnoca) tri puta je pitala jesamsigurna da ne zelimostati doma i cudila se sto zelimi dalje raditi. Trenutno sam 13+2 trudna i nemam nikakvih poteskoca. Planiram uzeti samo godisnji prije porodiljnog ako sve bude i dalje u redu. Iskreno ne znam sta bih radila doma da sam odlucila vise ne raditi ( posao mi je uredski, volim tosto radim)

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Olivia prvotno napisa Vidi poruku
    Ginekologica mi je ponudila cuvanje trudnoce cim mi je potvrdila trudnocu ( imam 35 godina, prva trudnoca) tri puta je pitala jesamsigurna da ne zelimostati doma i cudila se sto zelimi dalje raditi. Trenutno sam 13+2 trudna i nemam nikakvih poteskoca. Planiram uzeti samo godisnji prije porodiljnog ako sve bude i dalje u redu. Iskreno ne znam sta bih radila doma da sam odlucila vise ne raditi ( posao mi je uredski, volim tosto radim)
    izbor je prevelik
    hobi s kojim si uvijek željela baviti a nisi imala vremena ( tečaj stranog jezika,tečaj komp,programa,fotografije,,,,itd.)
    a i ono što i moraš : uređenje bebine sobe/ ili kutka za bebu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Da li nam poslodavac mora dati cijeli GO iz 2013 ako nam je istek godine dana porodiljnog iza 30.6.?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    izbor je prevelik
    hobi s kojim si uvijek željela baviti a nisi imala vremena ( tečaj stranog jezika,tečaj komp,programa,fotografije,,,,itd.)
    A ako si sve to u stanju raditi na bolovanju, onda si vjerojatno sposobna i za posao

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    A ako si sve to u stanju raditi na bolovanju, onda si vjerojatno sposobna i za posao
    X

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj anika2 prvotno napisa Vidi poruku
    sad ću vam otkriti moju istinu : već 2 dana ne kuham,ne pospremam stan....vrhunac je veš u mašinu....eto ....ne da mi se niš! dođem doma nakon posla i lijepo pravac kauč.da se razumije,nemam grižnju savjesti što nemam grižnju savjesti
    !
    ovako i kod mene :D
    jedino sto ja doma i onako kuham samo vikendom, ako ne mogu nagovoriti muza da kuha lol
    cak sam si odlucila priuštiti da platim tetu čistilicu da mi dođe jednom tjedno pospremiti i popeglati.. ne da mi se - ne mogu - ne zelim poslje radnog dana jos i cistiti.. bas ono: necu
    ja radim jos 3 mjeseca, a onda moram na obavezni porodiljni.. jedino mi je zao sto necu prije mocu iskorisiti godisnji odmor hehe

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    Da li nam poslodavac mora dati cijeli GO iz 2013 ako nam je istek godine dana porodiljnog iza 30.6.?
    godisnji odmor iz prethodne godine imas pravo iskoristiti do 30.lipnja.

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    godisnji odmor iz prethodne godine imas pravo iskoristiti do 30.lipnja.
    mislim da to ipak ovisi o ugovoru, kod mene je do 01.05.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

evo ja se ubacujem kao padobranac
    imam dvije trudnoće iza sebe i obje sam provela na bolovanju (hematomi, krvarenja bla, bla, pa kontrakcije pa kao početak otvaranja...)
    od toga sam u obje bila prikovana za krevet prvu polovicu trudnoće (samo na wc) a ostatak je bio laganini

sad se nadam trećoj trudnoći i nadam se da ću moći raditi
    stvarno mi je pun kufer mirovanja
    mislim, ako se mora - mora, ne dvojim tu ni časa, beba je apsolutno na prvom mjestu
    al bi za promjenu bilo lijepo imati urednu trudnoću...

ništa ne tražim, samo se jadam
    Posljednje uređivanje od Ginger : 04.02.2013. at 15:41

medonija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ginger od srca ti želim da ti se čim prije ostvari trudnoća i da bude uredna i "najdosadnija" moguća!

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

samamama da li to znaci da mi ga moraju dati prije obaveznog porodiljnog ove godine (26.5) jer se vracam 10.7.2014.?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

twin, nazovi firmu i pitaj
    neki znaju biti fleksibilniji, neki baš i ne
    kod mene se mora iskoristiti do 30.06. i nema mrdanja

medonija

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj twin prvotno napisa Vidi poruku
    samamama da li to znaci da mi ga moraju dati prije obaveznog porodiljnog ove godine (26.5) jer se vracam 10.7.2014.?
    opće pravilo je da ukoliko se novi GO traži na korištenje prije 30.6,
    službeno ti moraju dati 1/12 GO za svaki mjesec koji provedeš na poslu (od ukupnog GO)
    druga stvar je što u nekim firmama se možeš dogovoriti pa ti daju cijeli prije RD

ali koliko sam shvatila tebe tvoje maltretiraju na više strana, a i privatnici su pa ne oni ne moraju ništa...
    stoga draga moja, s obzirom da si trudna i ne treba ti živciranje, uzmi što ti daju i pri kraju RD traži novi posao...
    jer zadnje što ti treba je da nakon godine dana opet trošiš živce na "pacijente"...

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

istekao mi edit:

twin - ukoliko nemate kolektivni onda ti za korištenje GO vrijedi članak Zakona o radu koji kaže da se stari GO mora iskoristiti do 30.6 naredne godine što znači da ti gubiš sve što ti ostane ukoliko se vratiš 10.7

e sad možeš i napraviti slijedeće: prekinuti roditeljski recimo 1.5.2014, iskoristiti stari GO (mora trajati kraće od 30 dana da ne nosiš novi prosjek) i onda se vratiti na ostatak roditeljskog (ima i neka caka po pitanju korištenja tog ostatka - mislim da ti mora ostati više od mjesec dana jer ga inaće gubiš)

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    evo ja se ubacujem kao padobranac
    imam dvije trudnoće iza sebe i obje sam provela na bolovanju (hematomi, krvarenja bla, bla, pa kontrakcije pa kao početak otvaranja...)
    od toga sam u obje bila prikovana za krevet prvu polovicu trudnoće (samo na wc) a ostatak je bio laganini

sad se nadam trećoj trudnoći i nadam se da ću moći raditi
    stvarno mi je pun kufer mirovanja
    mislim, ako se mora - mora, ne dvojim tu ni časa, beba je apsolutno na prvom mjestu
    al bi za promjenu bilo lijepo imati urednu trudnoću...

ništa ne tražim, samo se jadam
    ne bih te htjela unaprijed obeshrabrivati, ali ja imam tri trudnoće iza sebe i sve tri iste (jednake komplikacije), a toliko sam se nadala svaki put da će biti bolje...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Boxica, grlim
    ma svjesna sam ja svega, draga moja, malo mastam...
    bit ce uspjeh i sama trudnoca, ako je ostvarim
    a ako treba opet prelezati, mogu ja i to, sve za to malo bice....

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj medonija prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da to ipak ovisi o ugovoru, kod mene je do 01.05.
    bo. valjda ako nije definirano posebno ugovorom o radu, onda sve ide prema zakonu o radu.
    nisam cula da se GO moze koristiti u naprijed, ove godine za iducu godinu., rekla bi da je to nemoguce.
    Posljednje uređivanje od samamama : 06.02.2013. at 08:56

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj samamama prvotno napisa Vidi poruku
    bo. valjda ako nije definirano posebno ugovorom o radu, onda sve ide prema zakonu o radu.
    nisam cula da se GO moze koristiti u naprijed, ove godine za iducu godinu., rekla bi da je to nemoguce.
    krivo si skontala...

medonija može stari GO iskoristiti do 1.5 (a ne do 30.6 kako stoji u Zakonu o radu)

anika2 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

ljepota je u izboru,,,,može raditi ali i ne mora

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

meni bi u stvari najvise pasalo da pocnem raditi skraceno.. tako bi zadovoljila svoju potrebu za radom, a nebi mi to tesko palo. samo to skraceno je tesko izvesti.. nekad krenem samo po neki papir ( ako sam na bolovanju ) i na kraju izadjem iz ureda 6 sati kasnije- mrzim to

mene muci povratak na posao.. kod mog poslodavca zadnje dvije zene koje su otisle na porodiljno, dobile su otkaz drugi dan po povratku sa njega promjenila se situacija, posla je manje i nekako se sve uspjelo obaviti bez njih.. muci me to vec unaprijed., da jednom kad odem nema vise nazad.. tako da cu pokusati raditi do kraja, a dok sam na porodiljnom planiram zavrsiti tecaj za računovođu pa ako dodje stani pani, da barem imam jos neke varijante u rukavu.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

S hobijima se i sada bavim, uz svoj posao ( navikla sam biti hiperaktivna) . Nadam se da ce biti sve u redu pa cu i raditi i uzivati do kraja. E, ako stvarno moram mirovati, onda je drugo.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Na zalost ja sam u potrazi za poslom i sada trudna 2ipo mj i evo sve bi dala da postoji sef koji bi me zaposlio do god mogu radit i da razumije moje stanje,al bojim se sve vise da to necu uspjeti,a laganje nije dobro. Sta bi ja dala da mogu raditi u nekom kiosku,uredu il sl makar i za malu placu il bar 4h.,bilo sta sto mene ne ugrozava ni bebu.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj Tihanci prvotno napisa Vidi poruku
    Na zalost ja sam u potrazi za poslom i sada trudna 2ipo mj i evo sve bi dala da postoji sef koji bi me zaposlio do god mogu radit i da razumije moje stanje,al bojim se sve vise da to necu uspjeti,a laganje nije dobro. Sta bi ja dala da mogu raditi u nekom kiosku,uredu il sl makar i za malu placu il bar 4h.,bilo sta sto mene ne ugrozava ni bebu.

zao mi je da te trudnoca snasla nezaposlenu., to sto bi ti htjela bilo je vrlo tesko i u ona zlatna vremena kada je posla bilo, nazalost :/

tko zna, mozda bas ti naletis na nekog takvog poslodavca zelim ti srecu !

artep avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam radila do 30.tjedna puno radno vrijeme,nakon toga do 34.tj. pola radnog vremena i onda otvorila Bo.
    Da mi je bilo teško nebi radila, ovako mi je vrijeme prošlo brže i ovako sam nestrpljiva imam još 20 tak dana do termina.

Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja sam trudna 9+3 i osjećam se prilično dobro. Iskreno, imala sam namjeru raditi do kraja, al ono što mene zabrinjava je da sam od kad sam trudna postala boležljiva (trenutno sam tjedan dana na obicnom bolovanju). Radim u struci gdje se jako lako zarazis s bolestima poput gripe, vodenih kozica, crijevnom virozom itd. (znači radim u školi) Ja se jako bojim da ne budem išla svaka 2 do 3 tjedna na bolovanje jer iskreno osim nekih kućnih pripravaka, ne znam čime se liječiti.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

mene od kako sam trudna, tj. od kako je krenula zima ja sam stalno prehlađena..
    par dana sam bila i nesto kao bolesna, dok su mi doma sin i muz imali blazi oblik gripe, mene zaobisla na srecu.
    ali zato, cim je jedan dan hladnije vani i okrene na buru, nos mi je totalno začepljen i bas se ne osjecam dobro. ... kao danas npr.
    jedva cekam da dodjem doma i bacim se u krevet!

Stranica 4 od 5 PrviPrvi ... 2345 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •