-
HITNO_komplikacije u trudnoći
Dragi moji
sada sam na komplikacijama u trudnoći i po svemu sudeći ću se vratiti na posao prije porodiljnog. E sad me zanima jedno hipotetsko pitanje. Što ako nakon ovih komplikacija, radim 2 mjeseca i doktor me pošalje opet na čuvanje trudnoće koji prosjek 6 zadnjih plaća će mi ulaziti u prosjek za porodiljnu naknadu? da li će mi uzimat u obzir i plaće koje mi je hzzo isplatio ili samo poslodavac budući da ću prekidat komplikacije?
Molim vas da mi ogovorite jer razmatra sve opcije koje bi mi se mogle dogodit ako odem na posao.
Molim vas da mi odgovorite iz vlastitog iskustva ili ste 100% sigurni
-
Koliko ja znam kad se jednom otvore komplikacije u trudnoći nema zatvaranja bolovanja do poroda jer, kao po hzzo-u, traju stalno, pa vidi kako je s time...
-
To mi je malo čudno da kad jednom otvoriš komplikacije da ih ne možeš više zatvorit. To bi značilo da država ne podržava da se vratiš na posao nego da ostaneš na komplikacijama??
Molim vas da mi netko, itko odgovori na ovo pitanje ili barem da me savjetuje koga da pitam
-
nisam sigurna ali negdje u uhu mi zvoni da se komplikacije ne uzimaju za izračun prosjeka, ali sačekaj malo pa će ti se javit netko ko se u to kuži.
-
AnneMary hvala ti na trudu.
Nadam se da će mi se barem netko javiti tko se kuži u ovo. Čula sam da se ovo moje može ali da onda moram raditi minimalno 3 mjeseca tj dobiti 2 plaće. Ne znam jel to 100% :?
-
Koliko ja znam, ako prekidaš komplikacije na manje od 30 dana, a nakon toga ponovno otvaraš komplikacije, ne traži se uopće novi izračun prosjeka. A ako ih prekidaš na duže od 30 dana, onda je ovako kako si rekla, tj. moraš imati minimalno 2 isplate u mjesecima prije nego ponovno otvaraš komplikacije (npr. otvaraš u travnju, trebaju ti isplate u veljači i ožujku). Probaj i godišnji uključiti u cijelu priču! Ja sam isto imala problem s prekidanjem komplikacija, a tete u HZZO-u su me gledale ko u čudo, i stalno su nesigurne u ono što govore. Zato sretno!
-
Ne znam koliko će ovo pomoći... ja sam otvarala (prije 10 godina, doduše) normalno bolovanje kad su mi ustanovili hematom u prvoj trudnoći. Nakon nekakvih 6 tjedana (možda koji tjedan duže, ne sjećam se) stanje se popravilo i vratila sam se na posao do porodiljnog.
U drugoj trudnoći išla sam na komplikacije (prepar+mirovanje, nije bilo zafrkancije) i kampiranje u bolnici do poroda.
Sve ovisi o vrsti komplikacija i mišljenju liječnika. Sretno!
-
Hzzo isplate ne ulaze u prosijek jer su to naknade, a ne plaće
-
Imam slično pitanje i već sam surfala posvuda ali puno je različitih odgovora. Jedino što je isto je to da nakanada nije plaća, pa tako niti hzzo isplate za vrijeme bolovanja po osnovi komplikacija u trudnoći ne ulaze u prosjek. Barem se nadam.
Ja sam isto od danas na čuvanju trudnoće.
Imala sam istu priču i s prvim djetetom prije 9 godina ali tad je bilo drukčije. Jedino je isto to da majke koje imaju veliku plaću dobiju mizeriju što nije pravedno. I osobno ne vidim zašto na nekim drugim bolovanjima dobiješ puno više nego na ovom.
Jake li pronatalitetne politike. Jupi!
-
ksenija potpuno se slažem s tobom. Postavila sam pitanje još na nekoliko foruma i nitko točno ne zna. Ne znam koga više pitati o tome
-
pa možeš pitati na HZZO, oni bi ti morali dati točan podatak.....
-
ako zatvoriš komplikacije onda bi trebala raditi bar 2-3 mjeseca da ti ponovno mogu izračunati prosjek
ako budeš radila manje u obračun za visinu porodiljne naknade ce ti uzeti i mjesece kad si bila na komplikacijama, što ti umanjuje porodiljnu jer je iznos na komplikacijama ograničen na (mislim) 4500 kn
-
Meni su u Hzzo rekli da čak i ako se ne vratim uzet će mi u izračun što je najpovoljnije. Naknada ne ulazi u izračun.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma