Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 59

Tema: junakinje, zbor!

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno junakinje, zbor!

kao novi moderator ovog podforuma, zelim vas prvo sve upoznati jer do nedavno nisam skicala ovamo.

dakle, da razbijem tremu pocet cu od sebe.

moj skromni staz samohrane mame je nesto vise od 4 mjeseca. onaj koji je najmanje kriv a trpi (i trpit ce) najvise je moj 6-godisnjak.

za sada nam dobro ide, sve vi, koje sluzbeno pripadate ovom podforumu, znate sto se krije iza tog "dobro"... tesko je brinuti o kuci i djetetu sam, bilo veceri kad razdire samoca, puno brige kako da dijete osjeti sto manje promjene, ni financijski nije lako... ma sto da vam pricam kad znate. nikada nisam zeljela biti samohrana, ali sta je, tu je, snalazim se...

s tatom smo u relativno dobrim odnosima, ege i on se puno vidaju sto i sama poticem.

u svim crnjacima stalno si ponavljam da dijete da odraste sretno treba imati sretnu mamu i sretnog tatu i da je bolje da je tako ako ne zive zajedno nego da dijete odrasta u svadama i netrpeljivosti.

a sad da cujem tko mi je jos tu? kako ste organizirale zivot? tko vam pomaze? kako su vasa djeca prihvatila odrastanje u jednoroditeljskoj obitelji? gdje su zamke i sto me sve jos ceka?

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hellou, evo i mene ovdje. Ja sam samohrana majka od ožujka ove godine, iskreno mislila sam da ću to sve nekako lakše prebroditi jel naš razvod je prošao bez trzavica, uz dogovor sa obadvije strane, Tara jako često viđa tatu, alimentacija je uvijek na vrijeme ali ja još nisam skroz došla na normalu. Što se Tare tiče ona je to sve odlično prihvatila, svjesna je da tata živi u svom stanu, da smo nas dvije same, da tatu može vidjeti kada god hoće i tako..........ali nakon 13,5 godina braka meni se teško naviknuti na ovakav način života.............no svi kažu da s vremenom sve dođe na svoje mjesto pa se nadam da će tako biti. Najvažnije mi je da je Tara okej, nema nikakvih promjena u njenom ponašanju, vedra je i jako vesela curica.
    Nemam ti što puno novoga reći a što sama neznaš, jednostavno organiziraš život kako najbolje znaš. Meni uskoče moji ako treba Taru pričuvati, a da tata nemože a inače veći dio stvari obavljam sama.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno, nana, sve ce doci na svoje. tesko se rijesiti navika i dobrih i losih.

koliko vremena Tara provodi s tatom?
    ege najmanje 2 puta tjedno (popodneva) i svaki drugi vikend.

da li provodite ista vremena svi zajedno? dakle, mama, tata i dijete?
    ja moram priznat da iako znam da bi to bilo dobro, za sada ne mogu. proveli smo tjedan dana na moru svi zajedno i to mi je bio totalni promasaj (meni osobno) a nisam sigurna da li je ege imao ista od toga.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Egemama meni je ova tvoja nova situacija totalno iznenadjenje. Zar niste još prije nekoliko mjeseci planirali dijete???
    Ja ne pripadam ovom podforumu, ali sam htjela reci da nisam sigurna koliko je dobro gajiti iluziju u djetetu da ce mama i tata možda ponovo biti zajedno, a upravo mu se takva poruka i lažna nada odašilje nekakvim zajedničkim godišnjim odmorima, izletima i sl. Djetetu treba na najjednostavniji i njemu razumljiv način do kraja objasniti REALNOST, a ta je da mama i tata ne mogu živjeti zajedno. Sve drugo u njemu budi nadu i samo mu otežava proces prihvaćanja novonastale situacije. Bilo bi možda dobro da porazgovaraš sa stručnom osobom u Savjetovalištu za djecu, brak i obitelj (ili sličnoj ustanovi) kako se ustvari treba postaviti u novonastaloj situaciji. Još bolje ako odete ti i bivši zajedno.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja sam dijete single mame

najbolje mame na svijetu

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Ja sam prilično nova u ovome.....tek 12/10/2005 idemo "raskrstiti" u CZSS ali mogu reći da sam sada sretna, a beba od 4 i pol mjeseca ionako malo toga razumije. Tata za sada dolazi svaki / svaki drugi dan po sat vremena i u dobrim odnosima smo (za razliku od braka :/ ).

Ne mogu reći da mi fali exMM, ali fali mi onaj prijatelj kojeg sam po putu izgubila, a imala sam ga u njemu. Jako bi htjela požaliti mu se na sve što se desilo, a ne mogu jer je on glavni akter tog problema (ako me razumijete.....). Nekoć smo bili jako povezani i sve smo dijelili, a sada sam sama i nemam kome reći kako je tužno biti ovako prazan i ne voljeti nekoga kao što sam ja njega voljela....da drage moje, fali mi ljubav prema mužu s kojom sam se osijećala potpunom. Imam kćer prema kojoj osijećam ljubav koju nisam mogla ni zamisliti, ali fali exMM da bi slika bila kompletna (....opet ako me razumijete...). Ne bih se vratila u prijašnju situaciju ni pod razno, ali beskrajno mi je žao što je tako ispalo.
    Da ne davim glupostima.......sve će vrijeme izlječiti!

Imam potporu mojih roditelja, financijsku sigurnost, na porodiljnom sam ali me posao čeka jer se radi o obiteljskoj firmi, imamo stan od 120 m2 u roditeljskoj kući i sjajnu budućnost pred nama.

Malo muku mučm sa samopouzdanjem i vjerom u ljude ali to je samo još jedna posljedica promašenog braka.VRIJEME ĆE IZLJEČITI
    Malo muku mučim sa stavom "jedan brak zauvijek" s obzirom da je moj trajao 2 godine.....ali i na to ću se naviknuti.VRIJEME ĆE IZLJEČITI
    Malo se osijećam usamljeno jer sam kroz brak i vezu pogubila svoje prijatelje a stekla njegove pa sada nalazim svoje u brakovima i vezama i nemaju vremena za mene onoliko koliko mi je sad potrebno.VRIJEME ĆE IZLJEČITI
    Malkice me muči smisao života ali to je više filozofska strana usamljene mame nakon ponoć kad beba spava (koja mi daje smisao ali....).VRIJEME ĆE IZLJEČITI
    Nisam još sigurna čime da popunim tu prazninu koja je sada nastala, a nije mi ni nakraj pameti tražiti "zamjenskog tatu".VRIJEME ĆE IZLJEČITI

.....za sada toliko.....

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

JaMajka, da, cak sam i bila trudna... tebi je iznenadenje, a zamisli onda tek koliko je iznenadenje bilo meni... (sve ti je jasno, zar ne? )

ja se jesam konzultirala s djecjim psihologom, dobila sam uputu da je djetetu potrebno, radi lakseg prihvacanja, da mama i tata i dijete provode vrijeme zajedno. da dijete mora nas vidjeti zajedno da razgovaramo, da se druzimo, da zna da ima i mamu i tatu i dalje. mi smo egicu objasnili da smo sada prijatelji, da vise nismo muz i zena, da se ne volimo kako se vole muz i zena, ali da se volimo kao prijatelji, da necemo nikada vise zivjeti zajedno, da njega volimo i tata i ja najvise na svijetu (ovo se ponavlja stalno) bez obzira sto ne zivimo skupa... prije godisnjeg smo razgovarali, objasnila sam mu da cemo biti zajedno s tatom na godisnjem tjedan dana, nakon toga je bio jos tjedan dana sam s tatom, pa tjedan dana samnom. znao je da nakon godisnjeg opet zivimo on i ja zajedno, bez tate. tu nije bilo nikakvog problema. mozda sam ja krivo prosirila uputu psihologa za taj boravak zajedno, ali sta je, tu je, mislim da je to bila greska zbog mene, ege nije ostao (srecom) zbunjen tom situacijom niti dobio laznu nadu.

nattie, vrijeme lijeci sve, to je istina. ti si u posebno teskoj situaciji jer imas tako malu bebu. nisam sigurna, ali mislim da se vi ni ne mozete rastati ako je dijete mlade od godinu dana.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Draga

Draga, žao mi je što nije išlo, ali ti se i divim na zreloj odluci i slažem se da se bolje rastati nego živjeti u lošoj atmosferi.
    Definitivno se i zbog djeteta bolje rastati, nego živjeti zajedno zbog krivih razloga.
    Šaljem tebi i Egiću puse i dobre vibre

nana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mene je najviše brinulo to kako će Tara shvatiti i prihvatiti naš razlaz, zajedno smo sjeli s njom, tata je veći dio objašnjavao, i naravno, da su počela pitanja tipa zašto tata ide, kada će se vratiti i tako.........ali na svako njeno pitanje dobila je odgovor. Sreća u svemu je što smo ja i bivši muž stvarno ostali u dobrim odnosima, i Tara to sama vidi, što je eto stvarno sreća. Tatu viđa često, barem jednom tjedno i onda spava kod njega, i najčešće je vikend ili cijeli kod njega, ili subotu odnosno nedjelju. Tada ja nisam s njima, i mislim da je tako i bolje, ona tada provodi vrijeme isključivo sa tatom i sretna je. Uglavnom kako vrijeme prolazi ona polako shvaća da se tata neće vratiti, i još uvijek postoje pitanja i podpitanja ali to je za očekivati da će ih biti no bitno je djetewtu sve objasniti na način da ona to razumije, obzirom da Tara ima 4 godine. Meni je teško, baš zato jel smo imali super odnos ja i bivši, bili smo stvarno super par, nadopunjavali se u potpunosti ali eto..........kada više nejde onda nejde barem je tako kod nas. I sada ostaje u meni praznina, onaj osjećaj da nešto fali, da više nikada neće biti kao prije.......i eto. No, ima nade u meni, moram dalje, što zbog sebe što zbog Tare, jel život nije završio, samo se promijenio i to je to............

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj nana prvotno napisa
    jel život nije završio, samo se promijenio i to je to............
    Kako si ovo lijepo rekla!
    I kada bismo to znali primijeniti uvijek kada nam je teško...

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Joj, cure, srce mi se kida....hrabre ste, klanjam vam se do poda!!
    Mogu vam poželjeti samo najbolje od najboljeg jer ste to zaslužile, i vi i vaši mali pačići!!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Evo, i mi smo tu i prvi se put predstavljamo...Ja sam ponosna mama dva mala dečka od skoro devet mjeseci. MM se vratio u svoj grad kada su imali samo četiri i pol mjeseca...Naručio kamion, pokupio svoje stvari i otišao. Kaže da se ovdje nije snašao, htio je ( i još uvijek to hoće ) da mi dođemo k njemu, ali iz nekoliko razloga, a najviše zbog načina na koji je otišao i gubitka povjerenja ( par je puta rekao da mu smeta i dječji plač...), ja to ne mogu. Prije braka smo se dogovorili da par godina dok su djeca mala, budemo ovdje, a onda preselimo u njegov grad ( Zagreb ). Inače, on je u mirovini, a ja radim i ovdje imam doista dobro radno mjesto. Što da vam kažem, pokušala sam razgovarati, spasiti svoj brak svom snagom, ali...ne ide. U nekim se stavovima bitno razilazimo... Moglo bi se o našoj priči napisati cijeli roman, ali, eto - za početak - mi smo ovdje s vama!
    Inače, Egemama, može se rastati ako su djeca mlađa od godinu dana, ali u tom slučaju otac ne može podnijeti zahtjev za razvod. Ja sam bila u CZSS, ali još uvijek s izjavom ( koja vrijedi godinu dana ) nisam otišla na sud. Mislim da se još uvijek nadam najboljem. Da, jako me povrijedio zbog toga što je ostavio djecu i mene, smatram da je u potpunosti zakazala njegova roditeljska odgovornost, ali...još uvijek ga volim. No, ako moram biti sama, bit ću sama i pružit ću djeci sve ono najbolje što mogu. Mi smo vam jedan jako veseli trio! Pozdrav svima i držite se!!!!!!

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dobro nam dosla enya

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sutra u 8.30 smo pozvani u CZSS na prvo mirenje....poželite nam sreću jer ne miriši na dobro. On i ja smo se na moju inicijativu pokušali jučer dogovoriti oko susreta i viđanja ali nismo uspjeli. On želi ono što max može zakonom dobiti pa još više od toga. Molila sam ga da misli prije svega na život naše kćeri a onda na sebične potrebe jer ne želim da joj život bude u koferu. Nadam se da će barem sada u njemu glas nekakvog razuma prevladati i da nećemo je razvlačiti kao stvar nego ostati u dobrim odnosima i pomalo živjeti svaki svoj život uz zajednički odgoj kćeri. Uf, težak dan sutra a još teži ostatak života za mrvicu koju otac gleda kao imovinu

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nattie, drzim fige da uspjete dogovoriti ono sto je za vasu kcer najbolje.

javi kako je proslo!

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Nattie, žao mi je što to prolaziš...znam kako je...
    MM i ja smo se uspjeli dogovoriti oko viđanja djece - budući da je iz drugog grada dođe jednom mjesečno, a ja sam mu objasnila da dok su klinci ovako mali ne mogu ići kod njega jer imaju svoj ritam i svoje navike... On redovno plaća za klince ( to smo se isto uspjeli sami dogovoriti ), a kako vrijeme prolazi unatoč nekim različitim stavovima, ipak smo u znatno boljim odnosima nego kad je otišao...
    Nadam se da je u Centru sve dobro prošlo. MM nije htio sa mnom ići na mirenje, a imali smo poziv baš na moj rođendan...bilo mi je užasno teško, ali...najvažnije je da smo klinci i ja dobro.
    Nadam se da ćete s vremenom uspjeti riješiti sve prepreke...mi još nismo srušili sve, ali jako puno pričamo i to je dalo početne dobre rezultate.
    Drži se!
    Egemama, hvala na dobrodošlici !

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Iako sam uz Rodu od samog početka (i prije početka) ovo je moj prvi post na ovom forumu iako ga redovito pratim. Kako do sada nije baš bilo neke pretjerane aktivnosti ovdje, ege - začudila sam se kad sam vidjela tebe ovdje. Iskreno jako mi je žao, iako nisam znala, al kako sam i sama u istoj situaciji, i dalje tvrdim da je bolje tako, ako ne ide onako kako treba. Pratila sam tvoju situaciju i sa željom za drugom bebom i sl i čak smo išle cijelo vrijem istim tijekom, al to možemo i na PM. A tebi i tvojem komadu želim svu sreću i znam da će uz tebe sigurno uspjeti.
    A sad ukratko ja.... Klasika ..... mladenačka ljubav, dugogodišnja veza, brak, predivna princeza koja će uskoro 6, želja za drugim djetetom, nije išlo (ma znao je ovaj gore što će biti), i onda šok.... uglavnom agoniju smo riješili u kratkom vremnu, otišao je prije godinu dana, formalno rješeno proljetos.
    Kako smo??? Užasno sam se bojala jer je malena jako inteligentno i senzibilno dijete. Međutim, za sada je sve ok. Imamo kratkotrajnih padova kao npr. zašto sva djeca u vrtiću žive sa mamom i tatom, a ja ne i sl... al uz puno ljubavi i pažnje mislim da idemo dobro.
    Kako sam ja? To već spada u drugu temu U principu dobro, bilo je tu oscilacija, negiranja, padova, dizanja...al drži me ono što nas ne ubije ojača nas...
    I da zašto sam se javila? Prvo da vam pružim podršku i da pokušam pomoć svakoj ženi koja se nađe u toj situaciji jer znam da je potreban razgovor sa ljudima koji razumiju kako se osjećaš. Ja to nisam imala i to mi je jako falilo.
    Drugo - da vas sve pozdravim i kažem da znam kako je teško ponekad, al naša djeca su naša snaga i kad padnemo oni nas nabrzinu natjeraju da se dignemo
    Veliki pozdrav svima

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

draga suncana, pa dobro nam dosla i ti i tvoja princeza

bas su nam jako slicne price... vjerujem da ima jos puno takvih, nazalost.

...i dobro kazes, nasa nam djeca ne dozoljavaju da padnemo.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja se samo prijavljujem na brzaka, a priča slijedi ubrzo.

Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Sve je prošlo skoro pa dobro....naime soc. radnica se pokazala kao "neprijatelj" tako da smo mm i ja branili jedan drugoga. Sve oko susreta i viđanja što smo dogovorili nas dvoje je uspjela promijeniti tako da sam bila totalno pissed off.

Ovako ide:
    do 1. godine svaka srijeda,subota i nedjelja po 3 sata uz moj nadzor
    od 1-3 godine svaka srijeda, subota i nedjelja po 4 sta bez mog nadzora (soc. je to promjenila a mi smo se bili dogovorili uz nadzor) bez spavanja
    od 3. godine svaki drugi vikend spava kod njega od subote u 10 do nedjelje u 18 (mi smo stavili od petka 19 do nedjelje 19 ali je soc to promijenila) i dva dana u tjednu po 2 sata.

Još smo dogovorili da će se Uskrs i Božić slaviti uvijek kod mene uz prisustvovanje tate jer njegovi roditelji kod kojih sata živi to ne slave a uz to su pravoslavci a ja ću R. krstit i odgajat kao katolika, međutim soc. je to promijenila tako da do 3. godine može tako, a nakon toga se izmjenjujemo ako je Uskrs kod mene, Božić je kod njega......strašno!

Sve bi to bilo ok da život nije čudan, ako ostanemo u dobrim odnosima napravit ćemo onako kako mi želimo, ali ako ne.....šta ne bi bilo bolje da stvari budu u zapisniku onakve kakve smo stvarali u prijateljstvu????

Jedno pitanje....može li se tražiti da naš slučaj preuzme netko drugi u centru??? Naime ova štuka je mm-u kad je izjavio da je on kriv za sve jer je problem u njemu, rekla da potraži psihića :shock: i nikako neće prihvatiti činjenicu da nisu svi stoke kad dođu pred razvod, već da ima i razumnih ...hehehe razumnih žena koje teškom mukom natjeraju mm-a da shvati kako se radi o životu jednog anđela a ne o našem kraju!!!

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bok cure, i ja sam tu.
    javim se sutra s pričom

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mislim si ja....'Ova Egica će ovdje stvoriti super atmosferu pa nakon nekog vremena vise necemo zeljeti pobjeci s ovog podforuma ', ja se naime još uvijek nadam kad tad ispisati sa jednoroditeljskih

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj NATTIE2 prvotno napisa
    Još smo dogovorili da će se Uskrs i Božić slaviti uvijek kod mene uz prisustvovanje tate jer njegovi roditelji kod kojih sata živi to ne slave a uz to su pravoslavci a ja ću R. krstit i odgajat kao katolika, međutim soc. je to promijenila tako da do 3. godine može tako, a nakon toga se izmjenjujemo ako je Uskrs kod mene, Božić je kod njega......strašno!

Slucajno upadoh ovde, pa mi je ovo zapalo za oko. Pa ako se uzme da su roditelji TM pravoslavci, onda su i Bozic i Uskrs u razlicito vreme pa moze da bude i kod tebe i kod njega sto moze jos da bude i dobro za malu!!

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nattie, ipak mislim da je najvaznije da ste se dogovorili. soc radnica koja je nama vodila mirenje je bila vrlo korektna, nije se mijesala u nase dogovore... jedino je imala malo poblema da shvati zasto se rastajemo jel po svemu sto je cula joj je sve zvucalo preidealno ...no, ipak smo dosli na kraju do razloga.

tvoja rebeca je puno manja pa je zato i raspored vidanja bitno drugaciji od naseg, ali sto kazes, dok se vas dvoje mozete dogovoriti, sve ce biti ok, a bilo bi najbolje da ostanete u dobrim odnosima pa da nikada nema problema u razlikama onoga sto je na papiru i dogovora.

tweety... vidis kako ja uvijek moderiram podforume s kojih je svima cilj cim prije pobjeci (neplodnost)... hahaha... svi mi imamo nadanja da necemo zauvijek ostati ovdje, a kad nas se skupi dovoljno, svecano obecajem da cu urgirati kod adminice da nam otvori poseban podforuma za nove, sretne obitelji (...i zivjeli su sretno do kraja zivota...)

ja mislim da su nase male obitelji mozda nesto rijede, ali ne da su nuzno losije od dvoroditeljskih (tu ne ulaze one u kojima vlada zdrava atmosfera) a pogotovo nikada ne zelim ni pomisliti da je to sramota.

imat cemo mi ovdaje ugodno druzenje jer mozda su neki nasi problemi malo specificni. ja bi voljela da se sve predstavite da se upoznamo. naravno, intimu ima svaka pravo zadrzati za sebe ili pisati o njoj ako treba nasu podrsku.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

joj, ege, kakvo si ti

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma, apricot, i ti ces biti srce kad me upoznas s tim kolegom kojeg si nudila

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jes da sam ja nudila bratica, al, ege, pogledala sam i ja kolegu, dobarrr!!

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hahaha... bas sam se nadala da neces ti proviriti ovamo... ali, veli, dobar?...hmhmhm...

uostalom, ako se nude dva dobra muzjaka, ima ovdje jos... (ajme kako sam neozbiljni moderator....)

sala, sala, sala!!!!!

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

bok cure,i ja sam s vama.
    Ovih dana vodim muke s centrom,sumnjam tj. sigurna sam da me soc. radnica mulja,zbog nje sam dobila upalu grla,imala sam neprespavane noći i bila bez apetita.Razmišljam o privatnoj tužbi,a nju mislim na svaki način zamjeniti ili bar razotkriti.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

pozdrav svima, i mi smo tu... od samog početka (tj negdje od 21 tjedna trudnoće), jednoroditeljska obitelj
    bila sam presretna kad je prvi uzv pregled kod ginićke potvrdio trudnoću, a u predrađaoni, skoro 5 tjedana pred termin, prikopčana na ctg molila sam samo da mi dođe, i da ciki
    došao je i ne skida se s cike )) ali kolikogod mi se budućnost tog 19.06.2005. činila ružičastom danas ne mogu a da ne pomislim: hoću li to zaista moći?
    biti i mama i tata, imati vremena i energije za njega, nakon radnog dana od 10 ili 12 sati u kojem sam se potrošila da bih nam osigurala pristojnu egzistenciju?
    čini mi se da u lijepoj našoj biti samohrana majka i nije neki đir... granica minijaturnog dječjeg doplatka postavljena je na 2.660 kn... pa ljudi dragi, kako je moguće preživjeti u 2-je s 2.660 kuna mjesečno????

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebibranka i alta, nekako mi dode da vas sve umjesto dobrodoslice pozdravim sa - zao mi je sto ste s nama....

bebibranka, da li si se raspitala da li je moguce traziti drugu soc.radnicu? ne znam o cemu je rijec, i da li smo mi imali srece, ali soc.radnica koja je nama drzala mirenje je bila vrlo korektna i nije se pokusavala promjeniti nista u nasim dogovorima.

alta, imas li ti pomoc i podrsku roditelja ili nekog bliskog? ja si ne mogu ni zamisliti kako je tesko biti sam s tako malom bebom...

a financije nas vjerojatno sve muce. sve sto se nekada financiralo iz dvije place, sada se mora iz jedne. puno je odricanja, ali ja sam se zaklela da mom djetetu nece nista faliti i da on ne smije ni na koji nacin osjetiti posljedice. a meni kako bude i koliko ostane... (tj ne ostane)

no, ajmo malo i u vedrije teme, imamo prekrasnu djecicu koja imaju hrabre majke i dokazat cemo mi da se sve moze kada ima ljubavi i volje

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

[quote="egemama"]bebibranka i alta, nekako mi dode da vas sve umjesto dobrodoslice pozdravim sa - zao mi je sto ste s nama....

bebibranka, da li si se raspitala da li je moguce traziti drugu soc.radnicu? ne znam o cemu je rijec, i da li smo mi imali srece, ali soc.radnica koja je nama drzala mirenje je bila vrlo korektna i nije se pokusavala promjeniti nista u nasim dogovorima.
    quote]
    s obzirom na alternativu,sretna sam što sam s vama.Situacija sa soc. radnicom se rješava.

alisa-u-zemlji-ćudesa

Početno Prvi put

Prvi put učestvujem na nekom forumu na net-u. Ovu temu pratim i osobno sam zainteresirana.
    Dakle da se predstavim:majka troje djece(16,10,8 god) prekrasne naravno . još uvijek u lošem braku(pitanje je dana) Dakle sve u svemu još uvijek, ali ne zadugo tužna i zabrinuta žena . Žena sa vlastitim stanom,zaposlena SSS sa puno energije i volje za životom. Razlog rastave je jednostavan:više ga ne volim. Sviđa mi se
    junakinje. Pozdrav.javascript:emoticon(':/')
    Undecided

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bebibranka u kojem smislu mislis da te socijalka mulja?
    ja sam se npr. pozitivno iznenadila sa svojom

Datum pristupanja
    Apr 2004
    174

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    bebibranka u kojem smislu mislis da te socijalka mulja?
    ja sam se npr. pozitivno iznenadila sa svojom
    ja ti kod njih rješavam dva slučaja,koja su sad praktično spojile u jedan.Ne miriši mi na dobro.Sve upućuje na to da nas namjeravaju svrstati u soc. slučaje (njima dobar izvor dodatne zarade).Evo ti jedan jako dobar primjer: Meni je govorila da je slučaj završen,da je sve ok,da se ne moram brinuti,da me nitko ne proglašava lošom majkom,a mojoj mami je govorila spominjala nadzor!i da joj nije jasno kak se ja mogu previše brinuti kraj svih naših životinja.Istina, imamo ih više od prosjeka,ali ona je bila tu i imala je prilike uvjeriti se da one ne idu ni blizu bebi.Sad je taj slučaj prosljedila kod druge koja vodi skrb nad djetetom.Kad sam s tom drugom razgovarala ,ona je izrekla neke neistine (ne pretjerujem,ne dramatiziram) ,digla nos i to je sad to.Ja sam ih još prije molila kad sam skužila da tu nešto ne štima da mi objasne u čemu je riječ.Kak mogu popraviti situaciju,ako ne znam u čemu griješim,ali ona me uporno uvjeravala da je sve ok.Sad opet imaju neke druge stvari,a ja ne znam koja su mi prava,kakav je zakonski postupak njihovog rada i sl.,ali ZNAM da imaju skrivene namjere.

JaMajka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bebibranka prvotno napisa
    ...(njima dobar izvor dodatne zarade)...
    Za sve drugo ne mogu ništa reći, ali na ovaj citat, s naglaskom na dobar, moram se (na žalost) samo dobro nasmijati.
    Bebibranka, tebi želim puno sreće i nadam se da će se sve riješiti u tvoju i djetetovu korist.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Egemama kad sam pročitala tvoj prvi post najprije sam se šokirala, pa sam pomislila kako mi je baš žao, pa sam onda skužila da zapravo nema razloga za žaljenje jer ne treba žaliti za prolivenim mlijekom, pogotovo ako ga je netko namjerno prolio.

Želim ti puno sreće i ne sumnjam da ćeš biti sretnija jednog dana, ne sretnija nego što si sad nego sretnija nego što si bila. Pusa ege-u.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pozdrav junakinje.
    Znam, rekla sam vam da ću se prijaviti još neki dan, al nikako da se nađem s kompjuterom i vremenom. Dakle, ja sam sama s Dorom još od trudnoće. Nije nam štimalo još i tada (mislim na njenog oca). Nismo bili ni u braku niti u ikakvoj zajednici (ono - "cura i dečko"). Živim s roditeljima i tako, tako mi je. Ima dobrih i loših dana. On ju voli, no ona njegabaš i ne. Boji ga se kao i ja. Ne, nije me nikada tukao niti tako nešto, al mi je puno prijetio i svašta govorio tako da mi je utjerao srtah u kosti. Dora je prijavljena na moje prezime i to je sad najveća frka. On zahtjeva da bude njegovo prezime i zato mi stalno prijeti iako su na socijalnoj skrbi zaključili da nema potrebe da se prezime mijenja. I tako, dan za danom, ja ga se bojim. Al, valjda će mi vrijeme pomoći??? Ha???
    Uglavnom, drago mi je što se konačno otvorio ovaj topic. Ustvari, bolje bi bilo da ne moramo biti tu, al što sad. Život ide dalje.
    Trudim se biti dobra majka. Nekad se lomim od umora, a nekad mi baš curi

Pozdrav svima.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kaja, jako mi je zao jer si u zaista nezavidnoj situaciji. uz sve brige i probleme moras trpiti i strah...

kako ste organizirali susrete s tatom? dora je jos mala pa pretpostavljam da si i ti s njima.

barbi

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Bok Kaja! Mala se ga vjerojatno boji jer osiječa da ga se i ti bojiš. Dijeca to osijete. Vidi da je tebi u njegovom društvu neugodno, a budući si joj ti mama, ona to osijeti pa ga se zato i boji. A osim toga je još malena pa ako ga uz to i malo vidi, nije to ni čudno.
    Samo hrabro! Riješiti će se to već nekako. Ljubi curku.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ege, kad je Dora imala 8 mjeseci, na socijalnoj skrbi smo išli dogovorit susrete. Ona se treba viđati s tatom u njegovom stanu tri puta tjedno jer sam rekla da ja ne želim biti s njima. Žene su rekle da ju on odvodi i dovodi nakon dva sata. E sada, budući da je ona premala za to, ja sam ipak odlučila biti s njima no ne pridržavamo se strogo tog dogovora, nego se čujemo telefonom pa se nađemo u gradu. Bitno mi je da smo u javnosti. E sad, ide zima, bit će hladno i ne znam kako ćemo zimi jer ja ne želim ići kods njega u stan, sama.

Pliska, meni je jasno da Dora osjeća moje osjećaje i da je zbog toga i ona takva prema tati, al što da radim? Ne mogu si pomoći. Kad ga vidim da je nabrušen, najrađe bih pobjegla, a ne mogu zbog nje. I onda je on stalno nabrušen jer ga ona ignorira i tako u krug.

Jooooj

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma ne krivim ja tebe, samo sam napisala da nije čudno da ga se boji. Ako uz tvoj strah ossjeti i njegovu ljutnju i nervozu, jadno dijete ima cijeli kaos u glavi. To je jako teška situacija i nije mi jasno da soc.radnica nije primjetila taj strah i napetost i da nije na temelju toga dala posjete kod tebe. Osim toga Dora je još malena i bilo bi joj puno lakše u poznatom ambijentu. Koliko često se viđa s ocem? Jel ima on uopće takta s njom ili samo se nervira?

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Kaja, Dora je preslatka A ti mi se cinis tako mlada.

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Pliska, nema beda. Nisam ni pomislila da me kriviš. Ja sam svjesna činjenice da me dijete kuži.
    Ma soc. radnici nije ni palo na pamet da posjete budu kod mene, niti bi otac na to pristao, a sumnjam da bih i ja (tada).
    Kad se "srećemo" (ja to tako zovem), on je obično sastrane jer mu Dora ne prilazi (čitso rijetko, stvarno. Nekad se dogodi da želi biti blizu njega pa mu dopusti i da ju malo digne ili mu se nasmieši). A inače, šetamo gradom i ja Doru nosim jer nema šanse da hoda s njim u blizini, a ni u kolicima neće biti

Kaja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj snorki prvotno napisa
    Kaja, Dora je preslatka A ti mi se cinis tako mlada.
    joj, hvala ti Snorki :D :D

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

draga egge, nema brineš nama je drago da smo upravo ovdje - što više vrijeme prolazi uviđam da je odluka bila ispravna
    mi jesmo piko femili, ali nismo sami, imamo 100% i bezrezervnu podršku cjelokupne moje obitelji - bumbar je pravi mali aga, nona i nono ga obožavaju i jedini je prigovor mami da ga ne da od sebe
    s druge strane imam prijateljicu koja već par godina proživljava pakao s sad već godinu i pol bivšim mužem, nasilnikom (psihičko i fizičko zlostavljanje i nje i djece)
    šamar ne boli ako ti ga nema tko opalit
    znam (tj pretpostavljam, još sam friška mama) da nije lako podizati dijete, ali mislim da je bitno osigurat mu mirno, stabilno i toplo okruženje puno ljubavi i pažnje

svim junakinjama pusa od bumbara

kaja, dora je bombon... ne daj se maltretirat od bio oca, roditeljstvo bi se trebalo 'zaslužiti' roditeljskim ponašanjem - što znači prije svega razumijevanjem s velikim R
    ako dorin otac smatra da ga malena ignorira nek se skulira - pa neće se valjda tako maleno dijete njemu prilagođavati i pogađati njegova raspoloženja

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Žene, ja vam se beskrajno divim. Nisam nikad zavirivala na ovaj podforum, ali sam vidla da je ege moderator pa mi je to privuklo pažnju.
    Ege ... žao mi je zbog ovakvog razvoja situacije, ovo mi nije bilo niti na kraj pameti, pogotovo kad sam vidla na potpomognutoj da si objavila trudnoću.

Žene hoću vam samo reći, ljubite svoje klince beskrajno, imajte beskrajno strpljenja za njih, puno vremena im posvećujte (kao da to inače ne biste). Ja sam dijete rastavljenih roditelja koje je tata napustio kad mi je bilo dvije godine, strahovito sam zbog toga čitav život bila nesretna jer mi moja mama nije znala objasniti da su to stvari kojih se ne treba sramiti, sasvim normalne i da i takva djeca mogu živjeti sretno, koja nije prepoznala u svom djetetu da silno zbog toga pati i da o tome treba s njim popričati. Ne krivim je jer drugačije nije znala. I htjela bih vam reći da je to važno i kad dijete ima 3 godine i sedam i 15 ali bome i 25. Ono je uvijek dijete svojih roditelja i uvijek treba ljubavi i razgovora sa svojom mamom (ili tatom).

PM lijem suze kao iz kabla. Uf.
    Pusam vas sve do jedne!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lindsay evo i tebi pusa.
    i nemoj liti suze pa nije nama bas tako tuzno i tesko.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mene privuklo na ovaj forum to sto sam vidjela da je ege moderator. Moram priznati , mislila sam da negdje uziva u trudnoci a onda sam saznala na potpomognutoj da nije sretno zavrsilo a sad je ovdje.

Htjela bi samo reci da se divim vasem optimizmu i snazi.
    I zapravo ne znam sta bi jos rekla, jer je sve vec receno u pprethodnim postovima
    zelim da budete sretne onako kako vi to zelite, mazite svoje andjele jer oni su neprocjenjivo blago ovoga svijeta

puno srece svima zelim

nevena

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure drage, koje virkate ovdje, hvala vam na rijecima ohrabrenja i potpore, ali iako je mozda malo teze, nismo mi nesretne obitelji male ali volimo se, uzivamo pa ima to i nekih prednosti

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •