Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Korištenje godišnjeg odmora nakon roditeljskog dopusta

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Korištenje godišnjeg odmora nakon roditeljskog dopusta

Ovako mene zanima rasplet sljedeće situacije:
    ja bi se trebala na posao vratiti u travnju ove godine, u cijeloj 2009. tri sam dana radila (inače imam ugovor na neodređeno i imam 3 godine radnog staža), dobila sam rješenje za go za 2009. godinu i sad me zanima da li ja njega u cijelosti mogu koristiti nakon isteka roditeljskog dopusta?
    Po ovom novom zakonu ja čitam da mogu!

"Iznimno od odredbe stavka 2. ovoga članka, godišnji odmor, odnosno dio godišnjeg odmora koji je prekinut ili nije korišten u kalendarskoj godini u kojoj je stečen, zbog bolesti ili korištenja prava na rodiljni, roditeljski i posvojiteljski dopust, radnik ima pravo iskoristiti do 30. lipnja iduće godine."

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Stari godišnji (iz 2009.) se treba iskoristiti do 30.06.2010. tako da ga možeš iskoristiti i odmah nakon prestanka roditeljskog dopusta.
    I ja moram početi raditi negdje krajem 3.mj, međutim, uzet ću vjerojatno par dana godišnjeg i početi negdje u travnju, a onda uzeti još godišnji negdje u 5. ili 6.mj da ga iskoristim potpuno.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ajme ovaj me odgovor baš razveselio, jer po starom zakonu mi je kadrovnik rekao da nemam pravo jer da u 2009. god. nisam koristila onih propisanih 12 dana pa da u ovoj onda nemam pravo. Sad ću ga opet zvati! :D :D :D :D :D

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne razumijem baš što ti je rekao, ja nisam radila ni jedan dan u 2009. jer sam bila na komplikacijama, ali staž mi ide normalno na porodiljnom i imam pravo na cijeli godišnji za 2009. kojeg ću koristiti do kraja 6mj. 2010. godine.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pripazi da te nešto ne smuljaju rodiljni, roditeljski, komplikacije nisu prekidi radnog odnosa, tako da i za 2009. i za 2010. godinu imamo pravo na cijeli godišnji odmor kao da smo radile.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma on ti samo kaže nemaš pravo pa ti se sad žali kome god hoćeš on i tako rješava tvoj slučaj pa će biti po njegovom. Blago rečeno ajme nama s takvim poslodavcima, pa nije nije ni čudo što želim nakon godinu ipo dana biti još 20 dana doma!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Ivanica prvotno napisa
    Ajme ovaj me odgovor baš razveselio, jer po starom zakonu mi je kadrovnik rekao da nemam pravo jer da u 2009. god. nisam koristila onih propisanih 12 dana pa da u ovoj onda nemam pravo. Sad ću ga opet zvati! :D :D :D :D :D
    i meni je tako rečeno
    i zato sam sada na "prisilnom" go,budući da sam se vratila u 11.mjesecu na posao i morala najkasnije započeti go 31.12.2009.i koristiti ga u cijelosti budući da nisam radila 6 mjeseci u protekloj godini

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ivančica, jedina razlika između tebe i cura je kaj si ti radila TRI dana u staroj godini, pazi da te ne zezne da si ipak trebala početi koristiti go još u njoj.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a može njima svašta doći na pamet kao izuzetak, ne bi to mene čudilo!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •