nenaa prekrasni su ti radovi! da li poliras fimo perlice? kako uspijes napraviti sve iste velicine i onako savrsene? i kako napravis rupicu a da se oblik ne izdeformira?![]()
nenaa prekrasni su ti radovi! da li poliras fimo perlice? kako uspijes napraviti sve iste velicine i onako savrsene? i kako napravis rupicu a da se oblik ne izdeformira?![]()
Moraš jako dugo mjesiti smjesu, i to svaku boju posebno. Kad dobiješ željenu boju onakvu kakve perle želiš, onda razvaljaš u dugu zmiju i skalperom izrežeš sve na jednaku veličinu koliko želiš velike perle. Nakon toga svakoj perlici ili obliku se posvetiš malo duže. Kotrljaš po dlanovima. Da bi bile lijepe i savršene trebaš biti malo strpljivija. Meni je to odmor za dušu kad je mladunče u dubokom snu, a mužjak namiren navečer gleda tv ili spava. Rupici ne bušiš nasilno nego uzmeš čačkalicu ili ražnjić štapić i nježno vrtiš u fimo. Ustvari polako kao bušilicom. Tako ti se ne zgnječi. Ako se malo izdeformira možeš već sa rupom malo opet porolat po dlanovima. Rupu nećeš izgubiti, a ako se malo smanji popraviš je.
To ti je sve stvar strpljenja. I npr. možeš dobit brdo novih boja. Uzmeš bilo koju žarku boju i dodaš bijele i mjesiš toliko dugo dok se ne izjednači boja. I dobit ćeš predivne pastelne boje.
Na kraju obavezno lak, ja koristim neki za staklo jer je količinski veći. Ali mu treba duuuugo da se osuši. Najbolji je originalni za fimo ali je skup i malo ga ima.
Fimo je super i od njega možeš dobiti jako fine i ljepe poklone za drage ljude. kod mene već svi znaju da ih čeka nakit na poklon ali s nesgtrpljenjem očekuju kakav.