Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: upomoć-problem s platnenima

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno upomoć-problem s platnenima

Imam platnene Kamaris pelene ali nemam sušilicu pa se suše čitavu vječnost. Ovo ljeto sam imala problema obzirom na loše vrijeme pa sam primjetila da ih dosta smrdi po vlazi. Sada ih neko vrijeme ne rabim ali smrad ne odlazi. Pomoć-jesu li za baciti ili mogu nešto napraviti (čekamo još jednu bebu u veljači pa planiramo kupiti sušilicu a trebaju mi i pelene - svih 20!!!)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni se to nikad nije dogodilo. Je da su se sušile i po dva dana (sad bu tu opet hildegard kolutala očima - je, lako njoj kad ih suši na vjetrovitom 10. katu ), ali nikad - nikad nisu smrdjele.

Probaj ih našpricati lavandom, prokuhati i stavi ih sušiti direktno na radijator (ja ih sad zadnjih par dana tak sušim i posuše se za 5-6 sati). Javi kak je prošlo.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

i meni su se znale susit po dva dana ali nikad nisu smrdile...prije par dana smo na akciji kupili susilicu na 24 rate...sad mi je super. nije mi ni svih 20 stalno u upotrebi jer je citav proces susenje pranje gotov za tri sata. mrak!

mama_i_vjeko avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja isto svoje znam sušiti po dva dana ali sada ih prvo iznesem van da su malo na zraku pa na radijator i za čas su suhe a i veš mi fino miriše kada se provjetri.Probaj ih ponovno oprati na višoj temperaturi pa ih suši na radijatoru ali pazi da ti se i soba gdje ih sušiš ne zapari tj. otvori prozore par puta da vlaga izađe van (meni je jedino to koma kod sušenja unutra sve mi se zapari pa uz grijanje imam gotovo uvjek odškrinjuti prozor).

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

probat ću pa javim. a kakva je to sušilica na rate i gdje?

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mi smo naručili sušilicu ali nisam mislila sušiti pelene nego ostali veš. Za pelene kažu da ih nije poželjno sušiti u sušilici pa me zanima Lu da li si primijetila razliku kod pelena. Da li im se smanjila moć upijanja ili nešto drugo???

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

mi smo uzeli u mercuru na sl.aveniji (kod lesnine) na akciji je bila 2099kn i ide na rate bez obzira na akciju pa smo je uzeli na master na 24 rate (oko 90kn mjesecno) ali ova je odzracna,znaci moras negdje vani gurnut crijevo da ide para a mi imamo neku sitnu spajzicu pa mi je to bilo taman...kondenzacijske su skuplje.

a pelene su mi super...puno cak bolje nego prije. nekako mekse, a isto upijaju. mislim ih se ne smije susit samo prvih par puta dok ih se opere a ja ih imam vec 7 mjeseci. umjesto omeksivaca stavim zlicu octa (rekli su kamarisu da to cisti kamenac pa povecava sposobnost upijanja).
    jedino sta su dosta debele pa moram stavit osim obicnog jos kratki program dosusivanje jer ne budu ful suhe...al nakon toga su stvarno super.

zbog njih sam najvise i zeljela susilicu...i isplatilo se!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Perete li pelene s ostalim bijelim vešom ili same, mislim i na sušilicu, valjda se ne vrti deset pelena samih 3 sata?

Ja još nisam sve ni skužila o njima, ali valjda budem još 10 tjedana do poroda

Ena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

U paketu Kamarisovih pelena dobila sam i uputstva za održavanje i pranje pelena i zaštitnih gaćica.
    Za sušenje pelena piše sljedeće:

'- Pelene možete sušiti u sušilici. Preporučamo da ih ne sušite da kraja u sušilici već da ih dosušite na stalku za rublje.
    Ukoliko ćete pelene do kraja sušiti u sušilici one će se malo skupiti.
    (Sušiti mlakim zrakom na nižoj temperaturi. Vrijeme sušenja: do 50 minuta.)
    - Stavite stalak sa pelenama u dječju sobu. Vlažiti će zrak što je naročito važno zimi kada je zrak isušen centralnim grijanjem.'

cekana - pelene možeš prati na 60 stupnjeva zajedno sa ostalim vešom.
    Sretno!

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

A jel su i vama pelene malo flekave? Ja rabim Pavlovićevu kremu za guzu i to samo onu iz apoteke na Zrinjevcu koja je posebno masna i tamno smeđa. Fleke na ulošcima od pelena su mi od te kreme i ne skidaju se niti ako pelene skuham na 90 stupnjeva. Ima netko kakav savjet za skidanje fleka? Moje pelene su od frotira a ne flanelske.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

ja ih perem kako kad, ovisi koliko imam pelena i koliko ostalog vesa...ali ih u pravilu perem na 60,povremeno ih skuham na 90.
    u susilici ih normalno susim, ne stavljam ni nizu temp ni nista...vec su se dosta puta kuhale na 90 jer ih imam vec 7 mjeseci pa se nisu uopce skupile u susilici (iako sam se nadala da mrvu hoce).

a fleke mi povremeno ostanu...od kreme...ili ostane malo zuto od kakice (ovisi kako je kakao).

ja ne volim nikakvu robu stavljat na radijator kod maloga a ni kod sebe jer mi se uvijek cini da ostatci detergenta isparavaju. jedino u wc, sta mi je i najzgodnije jer tamo ima onaj "ljestve" radijator.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pelene perem s ostalim vešem.
    Kad sam ih prala s Froschem nisu imale ni jednu jedinu flekicu. Od kad mi je ponestalo Froscha isprobala sam različite deterdžente i svi ostavljaju flekice. S time da moram napomenuti da sam Froscha stavljala trećinu manje nego ostale vrte prašaka. Nisam koristila predpranje, a sada koristim prije pranja plavljenje i još predpranje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Perem s ostalim vešom i ne - niti jedna flekica.

Lu avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

meni na frotiru ne ostaju fleke na a na flanelu da

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Amalthea, kako pereš? Na 60? I kojim deterdžentom?
    Heh, mi smo možda specifični slučaj, jer mi u pelene ne kakamo od Hrvojeva 4.-tog mjeseca - znači, samo ih upišamo. (Mada - jednom mjesečno se dogodi "nezgoda", npr. dok si na štandu za Tjedan dojenja )
    A perem ih na 60 dok imam takav veš, a ako se skupi bijelog, ubacim i na 95. Detergent je Tide.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •